ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ! ΤΟ 3ο ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ!  ΤΟ 3ο ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΩΜΑΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Μικροί και μεγάλοι, αθλητές, κριτές, κατηχητές, γονείς και κηδεμόνες που τόλμησαν να ανηφορήσουν στο Σέιχ-Σου δικαιώθηκαν. Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη εκεί το 3ο διενοριακό πρωτάθλημα κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.  Ο καιρός!  ιδανικός για ανώμαλο δρόμο: προηγήθηκε βροχούλα, όσο να βραχούν τα χόρτα και τα μονοπάτια από όπου θα περνούσαν οι αθλητές. Όταν έφτασε όμως η ώρα να δοθεί η εκκίνηση της πρώτης κούρσας η βροχούλα σταμάτησε και όσο πήγαινε ο καιρός βελτιωνόταν· μέχρι και ήλιο έβγαλε όταν ήρθε η ώρα για τα παιχνίδια. Τα πάντα τέλεια για αγώνα ανωμάλου δρόμου. Η διαδρομή ντυμένη σε όλο της το μήκος με κόκκινη κορδέλα έμοιαζε να έβαλε τα καλά της για να υποδεχτεί τα παιδιά των κατηχητικών που ήρθαν για να γνωρίσουν τα συναισθήματα ενός αγώνα δρόμου στη φύση. Δεν έφτανε η κόκκινη κορδέλα, σε κάθε στροφή της κυκλικής διαδρομής υπήρχε και κάποιος ή κάποια (από την ειδικότητα -Υπαίθριες δραστηριότητες του ΤΕΦΑΑ) που ήταν για όλες τις δουλειές, από ασφάλεια για τα παιδιά μέχρι και υποστηρικτές της προσπάθειας των συμμετεχόντων. Δυναμική και η παρουσία των προπονητών και των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που με τις άσπρες φόρμες με τις κόκκινες και κίτρινες ρίγες πήγαιναν γάντι με τα χρώματα της φύσης και της διαδρομής. Ένα τεράστιο πανό καθόριζε το σημείο  εκκίνησης και ένα μικρότερο έδειχνε στους δρομείς το σημείο τερματισμού όλα φτιαγμένα στο χέρι όλα φτιαγμένα με την παραμικρή λεπτομέρεια. Με τόσο μεράκι και φροντίδα που να μείνει κενό σημείο για να χρειαστεί η κάποια εμπειρία μας από αγώνες; Τίποτε, όλα κυλούσαν ρολόι. Ε! αυτό ήταν, αφού δεν χρειαζόμασταν, το γυρίσαμε και εμείς στο αθλητικό κομμάτι. Αρπάξαμε την ευκαιρία και στην τελευταία κούρσα τρέξαμε και εμείς και -καταφέραμε και τερματίσαμε…

Τα συγχαρητήριά μας, στον υπεύθυνο της Ι.Μ Θεσσαλονίκης   Αρχιμανδρίτη Γιάγκου Βαρνάβα, στην υπεύθυνη των αγώνων κ. Σοφία Γκοτζαμάνη και σε όλους του Κατηχητές και συνεργάτες που βοήθησαν στο υποδειγματικό 3ο διενοριακό πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου των κατηχητικών σχολείων Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Οι φωτογραφίες που έχουμε και περνάμε, είναι αντιπροσωπευτικές και δείχνουν: α)  τους συμμετέχοντες με όλους τους συντελεστές των αγώνων, β) τους φοιτητές της «ειδικότητας» που βοήθησαν στη διαδρομή και όχι μόνο και γ) τους  προπονητές και αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που επίσης βοήθησαν  ως κριτές, χρονομέτρες και στο στήσιμο-ξεστήσιμο του σκηνικού.

Στις πρόσθετες φωτογραφίες:  Η καταπληκτική γραμματεία των αγώνων, το «Σινικό τείχος» που δημιούργησαν οι πρωταθλητές Γ. Τρέμος (Δισκοβολίας) και Νίκανδρος Στυλιανού (επί κοντώ) με τον «Τεράστιο» κολλητό τους, μπροστά από την επικίνδυνη τρύπα που άφησε η κλοπή του μεταλλικού καπακιού της κατασκευής. Με την ευκαιρία, αν κάποιος αρμόδιος διαβάσει το σχόλιο, ας φροντίσει να μπει καπάκι στην τρύπα, είναι επικίνδυνο να πέσει μέσα, άνθρωπος ή ακόμη και αυτοκίνητο (έχει 2 μέτρα βάθος)! Μέχρι και παιχνίδια έπαιξαν μετά τον αγώνα, τα παιδιά! Τόσο πολύ κουράστηκαν!
Στο βάθρο οι νικήτριες από τις κατηχήτριες. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα διπλώματα που είναι “συλλεκτικά κομμάτια” (τυχεροί όσοι πήρατε) φιλοτέχνησε ο πρωταθλητής Κύπρου στο άλμα επί κοντώ κ. Νίκανδρος Στυλιανού!

print

Written by