ΤΑ «ΟΡΙΑ» ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ

Από τον ΣΕΓΑΣ ανακοινώθηκαν τα όρια για τις διάφορες ηλικιακές κατηγορίες (ΠΠ-ΠΚ/Α, Π/Κ, Ε/Ν, ΝΕΩΝ Α/Γ  και   Α/Γ) και για όλα τα αγωνίσματα.

Τα όρια αναφέρονται στα διασυλλογικά και στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

1) Για τα Διασυλλογικά πρωταθλήματα υπάρχουν όρια:  α) Βαθμολογίας και,

β) υψηλής πριμοδότησης στα διασυλλογικά πρωταθλήματα.

Όλοι οι αθλητές βαθμολογούνται  ανάλογα με την κατάταξή τους, (εφόσον έχουν πιάσει τα όρια βαθμολογίας). Εάν σε κάποιο αγώνισμα π.χ. επί κοντώ, είναι μόνος του θα πάρει μόνο 2 βαθμούς. Εάν όμως πιάσει το όριο υψηλής πριμοδότησης θα βαθμολογηθεί π.χ. με 13 ή 9 βαθμούς (ανάλογα), σαν να είναι πρώτος από όσους βαθμολογούνται 12 ή 8. (εάν δεν είναι κατανοητό, παρακαλώ ρωτήστε για την ενημέρωσή σας).  

2) Για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα υπάρχουν όρια: α) Πρόκρισης για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα και β) Βαθμολογίας στα Πανελλήνια.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013

Ο Στόχοςκάθε ΑΘΛΗΤΗ είναι:  

1) Να πιάσει τα όρια βαθμολογίας των διασυλλογικών (για να μπορέσει να βαθμολογηθεί στα διασυλλογικά.

2) Να πιάσει τα υψηλά όρια βαθμολογίας που είναι και παράλληλα τα όρια πρόκρισης για τα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Για να έχει ένας αθλητής το δικαίωμα να αγωνιστεί σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, πρέπει να πιάσει τα ανάλογα όρια, αλλιώς δεν δικαιούται ο σύλλογος να τον δηλώσει στα Πανελλήνια πρωταθλήματα.

Εφόσον πιάσει τα όρια και συμμετάσχει στους Πανελλήνιους αγώνες, εκεί πρέπει να πιάσει τα αντίστοιχα όρια βαθμολογίας των Πανελληνίων για να μπορέσει να προσφέρει βαθμούς αξιολόγησης στο σύλλογό του.

Όπως βλέπετε, πολλοί κάνουν αθλητισμό, αρκετοί  πιάνουν τα όρια για να βαθμολογηθούν στα διασυλλογικά, λίγοι καταφέρνουν να πιάσουν τα όρια των Πανελληνίων αγώνων (για να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν σε Πανελλήνιους αγώνες) και τέλος, στους Πανελλήνιους αγώνες πρέπει να πιάσουν και πάλι τα σχετικά όρια Βαθμολογίας για να βαθμολογηθεί ο σύλλογός τους έστω και με ένα (1) βαθμό ή με βαθμούς – ανάλογους με την κατάταξή τους.

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των αθλητικών συλλόγων από τον ΣΕΓΑΣ, στηρίζεται στις επιδόσεις των αθλητών των συλλόγων. Εκτός από τη βαθμολογία υπάρχει και προσωπικό κίνητρο για συνεχή βελτίωση των αθλητικών επιδόσεων των αθλητών κάτι που θα τους οδηγήσει σε Πανελλήνιους ή και ακόμη μεγαλύτερους αγώνες (Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς ή και Παγκόσμιους).

Αυτό είναι το ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ, που προσπαθούν και μάχονται. Θέλουν να ζήσουν αυτά τα ανεπανάληπτα συναισθήματα που προσφέρουν οι αγώνες, κάτι που δεν μπορούν να ζήσουν όσοι … δεν έχουν καν δελτίο αθλητή. Όποιος δεν έχει δελτίο αθλητή δεν δικαιούται να δηλωθεί σε επίσημους αγώνες… δεν έχει κίνητρο για βελτίωση δεν προσπαθεί δεν ακολουθεί το πνεύμα του αθλητισμού.

Προσοχή έχει διαφορά το γυμνάζομαι για να έχω καλή φυσική κατάσταση από το κάνω αθλητισμό, και αν τα προσόντα μου και η διάθεσή μου το επιτρέπουν, πρωταθλητισμό. Υπάρχουν πολλά γυμναστήρια που ασχολούνται μόνο με τη φυσική κατάσταση.

ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ (όπως και ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ) δεν είναι ιδιωτικά γυμναστήρια είναι αθλητικοί σύλλογοι που στόχος τους είναι ο αγωνιστικός αθλητισμός. Οι σωστοί αθλητικοί σύλλογοι κάνουν αθλητισμό μέχρις εκεί  που τους επιτρέπουν οι δυνάμεις των αθλητών τους. Ποτέ δεν δυσανασχετήσαμε με τους φιλότιμους αθλητές μας, ποτέ δεν αρνηθήκαμε τη βοήθεια σε αθλητές που προσπαθούν, ανεξάρτητα από τα προσόντα τους (δεν είμαστε όλοι γεννημένοι για να γίνουμε πρωταθλητές, όσο και να το θέλουμε).
Μας ενοχλεί όταν ανακαλύπτουμε ότι οι αθλητές μας έρχονται αγγαρεία  ή επειδή τους στέλνουν οι γονείς τους (δεν αναφερόμαστε στους μικρούς μας αθλητές που ακόμη δεν ξέρουν, ούτε και σε συγκεκριμένους αθλητές – ευτυχώς).
Θα μας ενοχλούσε η παρουσία ατόμων χωρίς κανένα στόχο και χωρίς να προσπαθούν για το καλύτερο.
Θα μας ενοχλούσε, θα μας σκότωνε, η αδιαφορία.  
Αν μη τι άλλο θέλουμε ο χρόνος μας και η προσπάθειά μας να πιάνει τόπο, θέλουμε να δώσουμε και την ψυχή μας ακόμη, αλλά να τη δώσουμε για όσους νοιάζονται και όσους θα εκτιμήσουν τη θυσία μας· μην την «πετάξουμε» για χάρη εκείνων που δεν εκτιμούν τον αγώνα μας και την προσπάθειά μας…  πονάει!

Επαναλαμβάνω, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ με ό,τι αυτό συνεπάγεται … (όλα τα παραπάνω).  
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη αφορμή για όλα τα παραπάνω.  Απλά και ήρεμα ενημερώνουμε για να μη μας λέτε δεν το ξέραμε δεν μας τα είπατε…
Να είστε καλά.

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ

print

Written by