ΕΠΙΚΟΝΤΩ ΣΤΟ… ΖΑΠΠΕΙΟ – ATHENS STREET POLE VAULT 2013

Μοναδική εμπειρία των συντελεστών (αθλητών και παραγόντων) η εκδήλωση που έγινε στο χώρο μπροστά ακριβώς από το ΖΑΠΠΕΙΟ στην Αθήνα.  Με τη συμμετοχή (8) αθλητών ανάμεσα στους οποίους και ο Κύπριος πρωταθλητής και αθλητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Νίκανδρος Στυλιανού (που με  5.23 ήταν 7ος), έγινε ο πρώτος διεθνής αγώνας άλματος επί κοντώ ανδρών με την ονομασία «ATHENS STREET POLE VAULT  2013».
Πολλά τα θετικά και ίσως αρκετά τα σημεία που πρέπει να προσεχθούν σε μελλοντικές διοργανώσεις* αλλά, έτσι δεν γίνεται πάντα την πρώτη φορά; Με την εμπειρία από άλλους αγώνες προσπαθείς να περιορίσεις τα αδύνατα σημεία αλλά σίγουρα η δεύτερη φορά θα είναι πολύ καλύτερη. Όποιος θελήσει να εστιάσει στα αδύνατα σημεία που ίσως εμφανίστηκαν, νομίζουμε ότι θα κάνει λάθος. Ας σταθούμε στα θετικά που είναι πολλά και ας κρατήσουμε τα όσα αρνητικά στις σημειώσεις, ώστε να μη γίνουν λάθη την επόμενη φορά.

Συγχαρητήρια σε όσους τόλμησαν να κάνουν ό,τι σε άλλες χώρες έγινε ρουτίνα.

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ θα προτείνει εγγράφως την επόμενη φορά να ακολουθήσει υποδειγματική διδασκαλία – μύηση στο άλμα επί κοντώ αριθμού μικρών αθλητών με τη βοήθεια του «Σπαστού κονταριού». Πιστεύουμε ότι εκεί πρέπει  να στοχεύει η κάθε ανάλογη εκδήλωση. Εξ άλλου αυτό ήταν και το κυρίαρχο μήνυμα του μέλους του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ που είχε το «μικρόφωνο» κ. Μαμουζέλου Ι. όταν απευθυνόμενος στα συγκεντρωθέντα παιδιά των συλλόγων της Αθήνας πήρε την απάντηση ότι «ΝΑΙ θέλουμε να δοκιμάσουμε». 

Αυτήν ακριβώς τη στιγμή “μπαίνει στη σκηνή” το ΣΠΑΣΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ και το πρόγραμμα «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ».

Χωρίς έμφαση στο δεύτερο σκέλος η όλη διοργάνωση στερείται  σκοπού-στόχου  και  παραμένει ένας αγώνας … από τους πολλούς.

Σε άλλη φάση … θα επαναφέρουμε την πολλάκις εγγράφως διατυπωμένη στις ετήσιες ΕΠΑΚΑΒ, πρόταση στον ΣΕΓΑΣ, που στοχεύει στην ανάπτυξη του αγωνίσματος και θα πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι τέτοιων διοργανώσεων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

1. Ότο Μπιόρν (Γερμανία) 5.83μ.
2. Φιλιππίδης Κώστας (Ελλάς( 5.73μ.
3. Ιβάκιν Αντόν (Ρωσία) 5.63μ.
4. Γκρούμπερ Χέντρικ (Γερμανία) 5.63μ.
5. Μπούρια Αρτέμ (Ρωσία) 5.53μ.
6. Κουτσεριάνου Σεργκέι (Ρωσία) 5.43μ.
7. Στυλιανού Νίκανδρος (Κύπρος) 5.23μ.
8. Χρυσανθόπουλος Θοδωρής (Ελλάς) NM (5.03μ. xxx)

Είναι γνωστό ότι ο Νίκανδρος Στυλιανού δεν είναι “βεντέτα”. Όποιος του ζητήσει να βγεί φωτογραφία μαζί του, δεν του χαλάει το χατήρι. Ζήλεψε ο Οττο, με τη φωτο που έβγαλε ο Νικανδρος με τον Lanillenie και τον “έφαγε”  για μια φωτογραφία μαζί του.  Όπως ήταν φυσικό ο Νίκανδρος δεν του χάλασε το χατήρι. Τυχερέ Όττο θα έχεις να τη δείχνεις… και με το Στυλιανού φωτογραφία!
Από την άλλη ο Νίκανδρος έχει και το κουσούρι του. Μόνο με όμορφους βγαίνει φωτογραφία! Ο Θοδωρής Χρυσανθόπουλος και ο υπογράφων πέρασαν το τεστ ομορφιάς και έτσι έχουν φωτογραφία με τον Νίκανδρο για να τη δείχνουν!

* Στις σημειώσεις του παρουσιαστή της ΕΡΤ κ. Ν. Τσώνη, θα πρέπει να καταγραφεί ότι ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δημιουργήθηκε  προς Τιμήν του κ. ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ (και όχι του ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ)!  θέλοντας να τιμήσουμε «εν ζωή» τον  παλαιό επικοντιστή κ. ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ,  που τη δεκαετία του 1950 δόξασε την Ελλάδα και εμφορούμενος από τα «αθλητικά ιδεώδη» αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία της ίδρυση του Αθλητικού Συλλόγου ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης.
Ευελπιστούμε αγαπητέ φίλε, κ. Ν. Τσώνη, να επανορθώσετε  στην πρώτη ευκαιρία.

print

Written by