ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MERSIN 2013 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ «ΠΟΤ ΠΟΥΡΙ»

Στο βάθρο βρέθηκαν μέχρι και τη Τρίτη ημέρα του Στίβου, πολλοί αθλητές Έλληνες και Κύπριοι. Ακόμη και εκτός βάθρου τα πήγαν περίφημα άλλοι τόσοι. Όλες αυτές τις ημέρες πήραμε μερικές φωτογραφίες αθλητών και παραγόντων είτε στην αγωνιστική τους προσπάθεια είτε σε στιγμές διάφορες. Σας περνάμε μερικές αντιπροσωπευτικές Φώτος από όσες κατέγραψε η μικρή μας φωτογραφική μηχανή. Δίπλα, οι ομάδες της Κύπρου και της Ελλαδος λίγο πρίν την απονομή στη σκυταλοδρομία 4Χ100 (Γ).

ΝΕΟΙ – ΕΧΕΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΧΤΑ “ΑΡΠΑΞΤΕ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ”

Μέχρι και τον Ολυμπιονίκη μας στην ενόργανη Γυμναστική, Ιωάννη Μελισανίδη είχαμε εχθές στο Block 5 όπου διαμένουν οι αποστολές της Ελλάδος και της Κύπρου. Είναι καλά κινείται μεταξύ Λονδίνου και Νέας Υόρκης και βρίσκεται πάντα σε αγωνιστική ετοιμότητα.
Θυμηθείτε την ενέργεια του Ιωάννη που «άρπαξε την ευκαιρία»  πριν από καμιά 15 χρόνια και έγινε αθλητής σύμβολο για τους Τούρκους αλλά και για όλη την αθλητική οικογένεια. Ήταν η στιγμή που το μετάλλιο που κέρδισε σε μεγάλους αγώνες το χάρισε στην οικογένεια του Τούρκου συναθλητή του,  που ήταν το φαβορί για το μετάλλιο αλλά σκοτώθηκε λίγο πριν από τους αγώνες. Και τότε και τώρα ανάλογες ενέργειες εξυψώνουν  το λόγο ύπαρξης του αθλητισμού και δείχνουν τον τρόπο που πρέπει να χειριζόμαστε το αγαθό, που ονομάζουμε αθλητισμό.
Το ότι σε κάθε εποχή θα υπάρξουν και μερικοί ανεγκέφαλοι που με τις δηλώσεις τους πετυχαίνουν το αντίθετο  δεν θα πρέπει να υπερτονίζεται (δυστυχώς γίνεται από τους δημοσιογράφους). Η αλήθεια είναι ότι η συμπεριφορά των Τούρκων, φιλάθλων, εθελοντών, αθλητών αλλά και των συντελεστών των αγώνων είναι παραπάνω από φιλική.
Ας δώσουμε ενέργειες και «παραδείγματα προς μίμηση» στη νεολαία μας που προάγουν τη φιλία μεταξύ των λαών και ας αφήσουμε για τους διπλωμάτες να χειριστούν τις ακραίες περιπτώσεις και τα τα αρνητικά. 

print

Written by