ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΒΟ

Πολλά και ποικίλα τα θέματα που θα μας απασχολήσουν στη συνέχεια.

ΟΙ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΑΓΩΝΕΣ

Α)  Οι  δύο τελευταίες αγωνιστικές παρουσίες των αθλητών του συλλόγου μας  είναι :  1) Τελικός των Grand Prix Θήβα 14.7.13 και  2) Συνάντηση Εθνικών Ομάδων (Π/Κ) Ελλάς – Κύπρος 25-26.7.13 στην Τρίπολη). Σαφώς και δίνουμε προτεραιότητα στις δύο αυτές συναντήσεις, αφού σε αυτές θα αγωνιστούν και αθλητές του συλλόγου μας.  Η προσπάθεια των αθλητών που συνεχίζουν ακόμη πρέπει να γίνει σεβαστή και από την πλευρά μας (προπονητές και Σύλλογος)  θα πρέπει να κάνουμε “ό,τι καλύτερο” για να βοηθήσουμε τους αθλητές μας να πετύχουν το στόχο τους.

ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ

Β) Οι διοικητικές εκκρεμότητες με τα αναπάντητα έγγραφα του Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ από τους ανθρώπους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Η θέση του προέδρου του ΣΕΓΑΣ κ. Κ. Παναγόπουλου, η οποία ακούστηκε με παρόντα όλα τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ, στο σεμινάριο που έγινε προχθές στο ΟΑΚΑ είναι: « Όλα τα ενυπόγραφα έγγραφα που υποβάλλονται  σε κάθε Φορέα του ΣΕΓΑΣ θα πρέπει να απαντώνται».

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ “STREET POLE VAULT” του ΣΕΓΑΣ.

Γ) Οικονομικές διευθετήσεις εκδηλώσεων και «οι χειρισμοί» από τους υπευθύνους του ΣΕΓΑΣ (π.χ. Managers), των κονδυλίων των διαφόρων εκδηλώσεων (π.χ. Street pole Vault) στο Ζάππειο στις 13.5.13!
Η εκμετάλλευση και το «ρίξιμο» των Ελλήνων αθλητών και των προπονητών τους από τον ΣΕΓΑΣ. Από τη μια ο ΣΕΓΑΣ ζητάει τη βοήθεια των αθλητών και των προπονητών τους, να στηρίξουμε τις καινοτόμες εκδηλώσεις του (π.χ. Επί κοντώ στο Ζάππειο)  και από την άλλη οι «υπεύθυνοι» απαξιώνουν τη βοήθεια των  Ελλήνων και Κυπρίων αθλητών. Απλά υπενθυμίζουμε στον ΣΕΓΑΣ και τον κάθε Manager ότι για να υπάρξει ο 1ος πρέπει να υπάρξει και ο τελευταίος. Στην  παρουσία του 2ου του 3ου … και του τελευταίου στηρίζεται η εμφάνιση του 1ου. Δεν μπορεί να αμείβεις πλουσιοπάροχα τους πρώτους και τους υπόλοιπους αθλητές να μην δίνεις ούτε αυτά που δικαιούνται.
Αλήθεια όταν δεν δίνουν π.χ. στον 7ο τα όσα δικαιούται, πού πάνε αυτά τα χρήματα; Τι λένε τα παραστατικά των αγώνων; Μήπως γράφουν ότι τα εισέπραξαν; Αν συμβαίνουν όλα αυτά, τότε ο ΣΕΓΑΣ και συγκεκριμένα ο Πρόεδρος κ. Παναγόπουλος έχει την ευθύνη να ελέγξει αν τα παραστατικά ανταποκρίνονται στα όσα εμφανίζονται σε προϋπολογισμούς και απολογισμούς των εκδηλώσεων.  Ο πρόεδρος έχει διπλή ευθύνη κυρίως όταν οι συνεργάτες του στις  θέσεις κλειδιά είναι δικής του επιλογής…

Υπενθυμίζουμε: «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι Τίμια αλλά και να φαίνεται». Πότε έγινε ο απολογισμός της προαναφερόμενης εκδήλωσης και γιατί οι δύο Έλληνες αθλητές (Στυλιανού και Χρυσανθόπουλος) που στήριξαν την εκδήλωση, δεν έμαθαν ποτέ ότι δικαιούνται κάποια χρήματα  και ΑΥΤΟΙ από την εκδήλωση;  Αλήθεια πού πήγαν τα έξοδα της εκδήλωσης (μπορεί ο ΣΕΓΑΣ να κοινοποιήσει τον απολογισμό με κάθε λεπτομέρεια (π.χ. πόσα πήρε ο κάθε αθλητής) ή θα βγουν τα άπλυτα στη φόρα;  Άλλοι αθλητές να αμείβονται με χιλιάδες €! και άλλοι αθλητές να μην παίρνουν ούτε «δραχμή»! και όχι μόνον αυτό!  Γιατί κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι δικαιούνται … τα όσα δικαιούνται; Το πάμε ακόμη πιο μακριά, γιατί μετά από 2 ½ μήνες οι προπονητές τους (π.χ. Κατσίκας) δεν πήραν ούτε τις βενζίνες που πλήρωσαν για να γίνει δυνατή με την παρουσία τους η όλη εκδήλωση;  

Ερωτήματα για ευαίσθητους, τα οποία όμως αν δεν απαντηθούν δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά όταν δεν υπάρχει έλεγχος και διαφάνεια. Εμείς, κυρίως επειδή δεν ανεχόμαστε να μας «δουλεύουν και από πάνω» όσοι μας χρωστούν, αναλαμβάνουμε την ευθύνη των όσων γράφουμε και των όσων υπαινισσόμαστε.  Το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ θα ελέγξει το πού πήγαν τα λεφτά του street pole vault;

Στο κάτω κάτω είναι υποχρέωσή του διότι πρόκειται για χρήματα του Έλληνα πολίτη (δεν έχει σημασία που στην πλάτη των αθλητών τα έσοδα ήρθαν από τους χορηγούς).
Αν είναι να βρούμε τρόπο να βγάλουμε χρήματα από Χορηγούς (που ήταν και το θέμα του σεμιναρίου του ΣΕΓΑΣ), αλλά τα χρήματα αυτά να πηγαίνουν όπου θέλει ο κάθε “επιτήδειος” τότε προσωπικά νομίζουμε ότι τα όσα πολύ ωραία και καινοτόμα ακούστηκαν στο σεμινάριο είναι “για να τα οικονομάνε οι επιτήδειοι”.
Αν είναι έτσι! Τουλάχιστον εμείς, προτιμούμε να βάζουμε από την τσέπη μας, τα όσα μπορούμε, και να χαιρόμαστε μαζί με τα παιδιά μας τον αθλητισμό που διδάσκει συνέπεια, διαφάνεια, αξιοπιστία, δικαιοσύνη και ακολουθεί  τις ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ τις ΑΞΙΕΣ που είναι συνυφασμένες με το πνεύμα του αθλητισμού.

print

Written by