Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΚΑΙ ΤΟ BBQ «ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΝΑΣ ΣΚΟΠΟΣ»

Ό,τι και να γράψω για τους αγώνες των μικρών μας αθλητών αλλά και για το γλέντι που ακολούθησε, θα είναι λίγο. Δυστυχώς το λεξιλόγιό μου είναι πολύ φτωχό όταν πρόκειται να περιγράψω εκδηλώσεις σαν και τις σημερινές. Με δύο λόγια και μεγάλη προσπάθεια για να μη γίνω υπερβολικός θα έλεγα:

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ “kids’ athletics” του  ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Σε τέσσερες ομάδες των 15 ατόμων περίπου (δύο από κάθε ηλικιακό γκρουπ), χωρίστηκαν οι αθλητές και αθλήτριες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ και αγωνίστηκαν ομαδικά σε τέσσερα αγωνίσματα. Έτρεξαν ανάμεσα σε κώνους, πήδησαν πάνω από εμπόδια, προσπάθησαν να πετύχουν το στόχο τους με τα στεφάνια και έτρεξαν αντοχή. Φώναξαν, συμμετείχαν, αγωνίστηκαν για την ομάδα τους (κίτρινοι, κόκκινοι κ.λ.π.) πανηγύρισαν και γενικά το χάρηκαν… Επιτύχαμε το στόχο μας με τα παιδιά.

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ
Πρώτη φορά βλέπουμε στις κερκίδες του βοηθητικού να βρίσκονται τόσοι γονείς. Καθισμένοι δίπλα δίπλα χαιρόντουσαν με τη χαρά των παιδιών τους. Φτάσαμε απλά και γρήγορα στις λέξεις κλειδιά “χαιρόντουσαν με τη χαρά των παιδιών τους“. Σε αυτή την πρόταση καθρεφτίζεται η φιλοσοφία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ όσον αφορά στην εμπλοκή των γονέων στον αθλητισμό.

ΤΟ BBQ  :   Το ψήσιμο το είδαμε από δύο “παράθυρα”.

ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΕΨΗΣΑΝ
Πρώτα από το την πλευρά των γονέων που έμειναν στα κάρβουνα και το ψήσιμο, για να είναι έτοιμα τα ψητά όταν θα τελείωναν οι αγώνες. Μία παρέα από γονείς,  που πριν από λίγο δεν γνωριζόντουσαν μεταξύ τους, ετοίμασαν τα πάντα ενώ τα πειράγματα και η άνεση μεταξύ τους γύρω από τη φωτιά ήταν εμφανής. Όποιος και να τους έβλεπε θα νόμιζε ότι γνωρίζονται από το «Δημοτικό». Τι είναι αυτό που τους ένωσε τόσο ώστε να περνούν τόσο καλά και να προσφέρουν με τόση διάθεση;

Μόνο κάτι σοβαρό θα μπορούσε να τους φέρει τόσο κοντά. Μα… Υπάρχει πιο σοβαρός λόγος από το να προσφέρουν εθελοντική εργασία ώστε να περνούν τα παιδιά τους καλά; Είναι οι εργατοώρες που ίσως θα ακούσατε πολλές φορές να μιλάμε για αυτές.

Η ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΚΕΡΚΙΔΑΣ
Ίσως από τα μεγαλύτερα κατορθώματα του συλλόγου μας να είναι αυτή η συνύπαρξη των γονέων στην κερκίδα και στη συνέχεια στο  μικρό μας «τσιμπούσι». Με συνδετικό κρίκο τα παιδιά, που μέσα από το παιχνίδι και τον αγώνα κάνουν καθημερινά φίλους και οι γονείς μαθαίνουν να συνυπάρχουν. Σημαντικό για τα παιδιά είναι η παρουσία των γονέων τους στις διάφορες εκδηλώσεις τους. Τα παιδιά θέλουν τις εργατοώρες των γονέων τους, θέλουν να είναι κοντά τους όταν προσπαθούν με όλες τους τις δυνάμεις οι κίτρινοι να κερδίσουν τους κόκκινους! Χαρήκαμε ιδιαίτερα όταν συναντήσαμε για πρώτη φορά γονείς και παππούδες των μικρών μας αθλητών και ακούσαμε το:  Α! εσείς είστε ο κ. τάδε, ή η κ. Τάδε! Ξέρουμε τόσα πολλά για εσάς από τον εγγονό μας …

Βλέπουμε τη συνύπαρξη των γονέων στην κερκίδα ως την αφετηρία για οικογενειακές φιλίες και διαχρονικές “μαζώξεις”.

Χαρήκαμε όταν είδαμε τον κ. Χ….. και την κ. Ψ…… να έχουν στο χέρι ένα σάντουιτς, που ίσως σε καμία περίπτωση δεν θα το βλέπαμε σε άλλες καταστάσεις. Είναι η δύναμη του παιδιού που εξισώνει και απελευθερώνει τους πάντες και όλοι ενεργούν  σύμφωνα με τις συνθήκες που καθορίζουν τα παιδιά. Με τα παιδιά και οι μεγάλοι γίνονται παιδιά. 
Μεγάλη δύναμη αυτοί οι «μπαγασάκηδες» και τα «αχώνευτα». Μέχρι και δύσκολους και διαφορετικούς χαρακτήρες μπορούν να τους κάνουν να συνυπάρξουν. Ε! σε αυτό τον τομέα νομίζουμε ότι κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα.

ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ …

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Μπαμπάδες και μαμάδες, όσοι εντάσσουμε τον εαυτό σας στην οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, οφείλουμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ στους γονείς εκείνους που διοικούν το σύλλογο. Χωρίς την εθελοντική τους παρουσία στο Δ.Σ. δεν θα υπήρχε ο σύλλογος, δεν θα μπορούσαμε να λειτουργήσουμε. τη φωτογραφία ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Θεοφανίδης Θεοδόσιος με τον προπονητή του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Φαρμάκη Γεώργιο. Με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τη σύζυγο του κ. Φαρμάκη και μητέρα του Ερρίκου! κ. Εύα που ετοίμασε τα υπέροχα κρεατικά.
Κύριοι του Δ.Σ. “ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ” και μην ξεχνάτε, (την Πέμπτη 7.11.13 θα γίνει το Δ.Σ.  του Νοεμβρίου, θα υπάρξει ανακοίνωση σε λίγες ημέρες).

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Καμία ορχήστρα δεν μπορεί να «αποδώσει» αν δεν συντονιστούν οι … «προπονητές της».
Χωρίς κανέναν ενδοιασμό (μήπως θεωρηθεί ότι ευλογούμε τα γένια μας), υποστηρίζω ότι έχουμε την καλύτερη σύνθεση του προπονητικού δυναμικού. Ο καθένας στηρίζει τον άλλο και όλοι μαζί προσπαθούμε. Κάποιοι προσπαθούν περισσότερο κάποιοι λίγο λιγότερο ανάλογα με το χρόνο που διαθέτουμε, αλλά η διάθεση δεν μας λείπει. Κάποιοι από μας το -παρακάνουν-  και ίσως να μείνουν για λίγο στον πάγκο, αν δεν καταλάβουν γρήγορα ότι το να παίξουν και λίγο «άμυνα» είναι για το τελικό καλό της ομάδας. Ακούει κανείς;

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ & ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ
Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ είναι τυχερός! Δεν έχει μόνον καλή προπονητική ομάδα … έχει και πάγκο πολύ ισχυρό. Έχει προπονητές και αθλητές,  που αυτή τη στιγμή σπουδάζουν ή βρίσκονται στο εξωτερικό αλλά ανήκουν στους «Αχώνευτους» αφού είναι παιδιά της φιλοσοφίας του ΡΗΓΑ. Χρόνια πολλά Κοσμάδες, Ελένες, Θεοφάνηδες, Ρωξάνες, Νίκανδροι, Δήμητρες, Δημήτρηδες κ.ά.,  φάγαμε και για σας μερικά σουβλάκια. Εσείς προς το παρόν βολευτείτε με τα (fishandchips ή ό,τι άλλο) και για καρύκευμα  χρησιμοποιήστε  την υπέροχη γεύση του «σας αγαπάμε»!  Δεν σας φτάνει αυτό ρε! «αχώνευτα» ανά την υφήλιο;

print

Written by