7ο ΔΙΕΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Ι.Μ. Θ.

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ βοήθησε και πάλι στη διοργάνωση των αγώνων στίβου μεταξύ όλων των κατηχητικών της  Ι.Μ. Θεσσαλονίκης. Με την παρουσία του προέδρου του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Θεοφανίδη, μελών του Δ.Σ., των  προπονητών αλλά και των μεγάλων αθλητών του συλλόγου (στο ρόλο Κριτών), ένα ακόμη πρωτάθλημα πέρασε στην ιστορία «δαφνοστεφανωμένο».

Εξίσου σημαντική, η συμβολή των κατηχητών αλλά και των εθελοντών κοριτσιών, της γραμματείας και των λοιπών πόστων.

Η παρουσία για δεύτερη συνεχή χρονιά στους αγώνες του Παναγιότατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμου, αλλά και της Ολυμπιονίκου μας Βούλας Πατουλίδου, επιβεβαιώνουν την αξία των αγώνων και επιβραβεύουν τους εμπνευστές των υπευθύνους των αγώνων.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ι.Μ. Θ.

Η γιγάντωση του «Διενοριακού» πρωταθλήματος Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Θ.,  (όλες οι ηλικιακές κατηγορίες των αθλητών, από όλα τα κατηχητικά σχολεία της Μητρόπολης Θεσσαλονίκης και  με τα περισσότερα αγωνίσματα του στίβου στο πρόγραμμα), επετεύχθη με την  εμπιστοσύνη που έδειξε ο υπεύθυνος  Νεότητας της  Ι. Μ. Θεσσαλονίκης, αρχιμανδρίτης Γιάγκου Βαρνάβας, στους εμπνευστές των αγώνων.

Χωρίς την αχαλίνωτη πίστη των εμπνευστών των αγώνων (με αιχμή του δόρατος την κ. Σοφία Γκοτζαμάνη), για τη συμβολή των αγώνων στη διάπλαση του χαρακτήρα των παιδιών μας, αλλά και χωρίς την αμέριστη συμπαράσταση του π. Βαρνάβα, τίποτε δεν θα είχε επιτευχθεί.

Έχουμε πολλά χρόνια να δούμε τόση λαμπρότητα στη διοργάνωση αγώνων (Σημαία,  παρέλαση ομάδων, αποχώρηση ομάδων με πειθαρχία κ.ά.).

Όταν κάποιος οραματίζεται τους τέλειους αγώνες και ζει και αναπνέει για να τους δει να υλοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο, υπολογίζει και την παραμικρή λεπτομέρεια. Εφαρμόζει το «μια αλυσίδα είναι τόσο δυνατή, όσο ο ποιο αδύνατος κρίκος της»· τους θέλει όλους τους κρίκους δυνατούς…

Όταν λοιπόν ζεις και αναπνέεις για την ολοκλήρωση του στόχου σου και σου λένε.

«Ε! και τι θα γίνει αν δεν έχεις μουσική για την παρέλαση;» ή το ένα ή το άλλο…  τότε είναι σίγουρο ότι:

Όλοι αυτοί, που θεωρούν λεπτομέρεια και περιττό το κάθε τι, ποτέ δεν έδωσαν «το είναι τους» για να δουν ένα όνειρό τους να ολοκληρώνεται.

Όσοι οραματιστήκατε του αγώνες και καταφέρατε να τους φτάσετε σε «αυτό το επίπεδο» δικαιούστε να πιστεύετε ότι το λιγότερο που πετύχατε είναι … το στόχο σας.

Μπράβο και πάλι Μπράβο.

 

[Κατά τη γνώμη μας,

με τη γιγάντωση των αγώνων, θα πρέπει να υπάρξει κάποιος «περιορισμός στη συμμετοχή» ή ένα είδος «πρόκρισης» των αθλητών του κάθε κατηχητικού, που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα. Όλες οι κατηγορίες, σε όλα τα αγωνίσματα, με απεριόριστο αριθμό παιδιών (αθλητών ή όχι) είναι … «πολλά».

Οι αθλητές των συλλόγων έχουν ευκαιρίες να αγωνίζονται. Ίσως θα μπορούσε το πρωτάθλημα να απευθύνεται σε παιδιά των κατηχητικών που δεν ανήκουν σε αθλητικούς συλλόγους. Μια άλλη πρόταση θα ήταν τα παιδιά του κατηχητικού που ανήκουν σε αθλητικούς συλλόγους να συμμετέχουν “εκτός συναγωνισμού”. Οι πιθανοί περιορισμοί της ανεξέλεγκτης γιγάντωσης εξαρτώνται από το στόχο των αγώνων.]

print

Written by