2η ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΟΝΤΩ ΣΤΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ «Χ. ΜΟΥΜΚΑΣ» ΣΑΒΒΑΤΟ 21.12.13

Σε πραγματική γιορτή εξελίχτηκε η 1η ημερίδα επί κοντώ, που διοργάνωσε ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ το περασμένο Σάββατο 14.12.13 στη μνήμη του προπονητή «Χ. ΤΖΟΒΑΡΑΣ».  ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ της 1ης Ημερίδας Χ. ΤΖΟΒΑΡΑΣ.

Η 2η ημερίδα, θα γίνει το επόμενο Σάββατο 21.12.13 και πάλι στο κλειστό προπονητήριο του Καυτανζογλείου, αίθουσα «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ». Στην  ημερίδα «Χ ΜΟΥΜΚΑΣ» θα γίνει και πάλι το επί κοντώ με τα ίδια ακριβώς ηλικιακά γκρουπ. Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές που επιθυμούν να συμμετέχουν στην ημερίδα,  πρέπει να δηλωθούν κανονικά με έγγραφο που να υπογράφεται (από το σύλλογο) όπου να αναφέρεται και ο προπονητής των αθλητών (σύμφωνα με τις Τ.Δ. 2013), μέχρι και την Πέμπτη 19.12.13 στις 14:00. Για λεπτομέρειες της ημερίδας βλέπετε στην ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ «ΜΟΥΜΚΑΣ  Χ.»  21.12.13

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΟΥΜΚΑΣ

Με στοιχεία που μας έστειλε ο πανταχού παρών, εδώ και δεκαετίες κ. Νίκος Μουρατίδης, σας σκιαγραφούμε τον αθλητή ΧΡΗΣΤΟ ΜΟΥΜΚΑ.

Για τον ΧΡΗΣΤΟ ΜΟΥΜΚΑ.   (Γενν. το 1960), εγώ τον έφερα το 1975 στο Καυτανζόγλειο (από τη ΧΑΝΘ όπου είχε ξεκινήσει “Άρση Βαρών”). Ο πατέρας του Χρήστου είχε σκοτωθεί -25χρονος- σε “τροχαίο”. Τότε, εκείνος ήταν “μωρό” !

Τον “μικρό” πρωτοπήγα στο Βασίλη Κοκκόλη γιά να ασχοληθεί με “ρίψεις” και κάναμε “δελτίο” στον ΠΑΟΚ. Σύντομα, ο Χρήστος … ερωτεύτηκε το “επί κοντώ” !  “Μετακομίσαμε” στο Λάκη (Κουρκουτίδη). Το “επίσημο” ατομικό ρεκόρ του ήταν 4,40 μ. το 1979. Την ίδια χρονιά πήδησε σε Ημερίδα και 4,60 μ. που ΔΕΝ στάλθηκε το “πινάκιο” στην Αθήνα.

Ο πεισματάρης Μούμκας δεν έλειψε ούτε μια μέρα από τη προπόνηση του Λάκη.
“Τρέλα” για το επί κοντώ !

Το … τραγικό “τέλος” του Μούμκα (2012) “διέλυσε” την χαροκαμένη μάνα του!
Nikos Mouratidis

ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ. ΘΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΑΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΕΣ. ΓΝΩΡΙΖΩ ΕΞ ΑΚΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ  ΜΟΥΡΑΤΙΔΗ. ΤΟΝ ΕΖΗΣΕ ΣΑΝ ΑΘΛΗΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΔΙΟΤΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΣΑ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 33 ΕΤΩΝ. ΩΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΗΤΑΝ ΤΙΜΙΟΣ ΦΙΛΑΛΗΘΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΝΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΩΣΤΟΣ ΣΥΖΥΓΟΣ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ. ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΙΔΕΩΔΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΑ ΕΜΦΥΣΗΣΕΙ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

ΑΛΕΚΑ ΣΚΥΒΑΛΑΚΗ
ΣΥΖΥΓΟΣ   Χ. ΜΟΥΜΚΑ

Στην επάνω φωτογραφία, από τις πρώτες ημέρες του Χρήστου 24-8-1975, στο Καυτανζόγλειο, παρακολουθεί ένα άλμα του Φ. Κατσίκα.

print

Written by