ΜΗ ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΗ

Με αφορμή την πτώση των αξιών του αθλητισμού στην εποχή μας αλλά και τη συνέντευξη ενός εκκολαπτόμενου αθλητή-πρωταθλητή, που θέλει να ζήσει το όνειρό του.

Όχι ρε κύριε, εσύ που ασχολείσαι  με τις παιδικές ψυχές και τον αθλητισμό δεν επιτρέπεται να είσαι απαισιόδοξος.

Ότι και να βλέπεις, ότι και να ακούς, ότι και να βιώνεις,  δεν δικαιούσαι να ισοπεδώνεις τα όνειρα που ξεφυτρώνουν από τις παιδικές ψυχές, σαν το χόρτο στο λιβάδι.

Μπορεί να πιστεύεις ό,τι θέλεις για τον αθλητισμό, είτε τον βλέπεις σαν επάγγελμα, είτε σα χόμπι, είτε σα διέξοδο που οδηγεί τη νεολαία μας από τα στενά και σκοτεινά μονοπάτια της νιότης  στα φωτισμένα πλακόστρωτα της παραλίας.

Ότι και να πιστεύεις, όσο και να απογοητεύεσαι από το δρόμο που βαδίζει ο παγκόσμιος αλλά και ο Ελληνικός αθλητισμός στις μέρες μας, δεν δικαιούσαι να ξεριζώνεις τα όνειρα που φυτρώνουν από τα νέα βλαστάρια της εποχής.

Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον κάθε ονειροπόλο εκκολαπτόμενο αθλητή – πρωταθλητή τη χαρά του υπέροχου ταξιδιού του αθλητισμού. Δεν έχει καμία σημασία που το ταξίδι αυτό γινόταν  κάποτε με τα πόδια ή το γαϊδουράκι και την άμαξα και τώρα με τους πυραύλους, αν κάποτε ο δρόμος ήταν μπλε και τώρα κόκκινος, αν ήταν στενός και τώρα … περισσεύει.

 Ήταν ταξίδι με άπειρες χαρές και νέες καταστάσεις που γέμιζαν την ψυχή του κάθε εμπλεκόμενου με τον αθλητισμό.

Όπως και να έχει, όσα χρόνια και αν περάσουν το όνειρο του αθλητισμού και του πρωταθλητισμού θα προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις, τις ίδιες χαρές, τις ίδιες αγωνίες και στο τέλος θα επιβραβεύει τους συμμετέχοντες με τα ίδια βραβεία, αυτά της γνώσης.

Κανείς μα κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει τη χαρά του αθλητισμού από καμία γενιά με το ένα ή το άλλο επιχείρημα.

Αφήστε τα παιδιά να ζήσουν το όνειρό τους, αφήστε τα να γνωρίσουν τα όσα ο αθλητισμός έχει να τους προσφέρει μη γκρεμίζετε τα όνειρά τους πριν ακόμη σχηματιστούν και κάνουν αισθητή την παρουσία τους.

Οδηγήστε τα παιδιά στον αθλητισμό, αφήστε τα να ιδρώσουν να προσπαθήσουν και να κονταροχτυπηθούν με τον εαυτό τους. Αφήστε τα να μάθουν από την προσπάθειά τους, αφήστε τα να ζήσουν το όνειρό τους.

7.1.14
Με Τιμή
Φώτιος Κατσίκας

print

Written by