ΓΑΚΗΣ Δ.: ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ

Στην πολύχρονη διοικητική θέση του κ. Γάκη (ως διοικητής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ), τον παρακολουθήσαμε αρκετές φορές στην τηλεόραση να συζητά με παντός είδους «δημοσιογράφων» και να δέχεται του κόσμου τις ερωτήσεις-παγίδες. Όσο πιο δύσκολη και με προεκτάσεις ήταν η ερώτηση τόσο χαιρόσουν να περιμένεις την απάντησή του.
Εκεί που έλεγες «τον στρίμωξε τώρα, για να δούμε τι θα πει;» Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Εκεί ήταν που με τις απαντήσεις του ξεχώριζε και ήταν πάντα «στον αφρό», όσο και αν σκίζονταν οι «δημοσιογράφοι» να τον στριμώξουν.
Με αυτές του τις απαντήσεις και όχι μόνον … μας κέρδισε. Μας έκανε να τον παραδεχτούμε και να δηλώνουμε ότι είναι κορυφαίος!  Καλύτερος ακόμη και από εμάς! Ψάχναμε όμως κάτι που να κερδίζουμε και εμείς, τι παιδαράδες «το παίζαμε».  Σκεφτήκαμε να τον κερδίσουμε σε κάποιο αγώνα και, αφού φέραμε τον αγώνα «στα χωράφια μας», είπαμε να τον κερδίσουμετουλάχιστον στον ανώμαλο δρόμο.
Αμ δε! και εκεί (σκληρό καρύδι) αποδείχτηκε, μέχρι και στον ανώμαλο δρόμο μας κέρδισε ο αθεόφοβος, ρεζίλι μας έκανε! (βλέπετε το παπούτσι που κυνηγάω στη φωτογραφία; Σιγά μη βάλω όλη τη φωτογραφία και γίνω διεθνώς ρεζίλι, μόνο το πόδι του να φαίνεται…)!

Όταν λοιπόν ένας άνθρωπος, αυτού του επιπέδου, γράφει για κάποιο πολιτικό: «Με εξέπληξε, ειλικρινά… Εκτός από το ότι διέκρινα μία ιδιοφυή προσωπικότητα που αντιπαρήλθε με δεξιοτεχνία τις κακεντρεχείς ερωτήσεις του δημοσιογράφου, γοητεύθηκα από το όραμα αυτού του πολιτικού για την Πατρίδα του!»

Με αφορμή τα έξοδα της Ρωσίας για την Χειμερινή Ολυμπιάδα, και τη συγκεκριμένη συνέντευξη του Πούτιν, ο κ. Δημήτρης Γάκης μας γράφει:

«Χθες, παρακολουθώντας το BBC, είδα με ενδιαφέρον την συνέντευξη του Προέδρου της Ρωσίας κ. Πούτιν σε “δηκτικό” (σικ) Άγγλο δημοσιογράφο, στις εγκαταστάσεις των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Όταν ρωτήθηκε εάν δικαιολογούνται τα μεγάλα ποσά που “ξοδεύει” η Ρωσία στον Αθλητισμό απάντησε με σοφία. “τα χρήματα αυτά είναι η καλύτερη επένδυση. Διότι, οι μεγάλοι αθλητές κινητροδοτούν τους νέους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Αυτό κάνει την κοινωνία και τους πολίτες πιο υγιείς…”  Σημειώνω ότι ο ίδιος είναι ενεργά αθλούμενος!

Με εξέπληξε, ειλικρινά… Εκτός από το ότι διέκρινα μία ιδιοφυή προσωπικότητα που αντιπαρήλθε με δεξιοτεχνία τις κακεντρεχείς ερωτήσεις του δημοσιογράφου, γοητεύθηκα από το όραμα αυτού του πολιτικού για την Πατρίδα του! Και γοητεύθηκα ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι γνώριζε ότι ο Αθλητισμός είναι ένα βασικό εργαλείο για μια πιο υγιή, πιο αξιοκρατική και πιο δημιουργική κοινωνία. Η επένδυση σε αυτόν είναι πολλαπλάσια ανταποδοτική.

Υπολογίζω ότι στην Ελλάδα των πιο παχύσαρκων παιδιών στην Ευρώπη, το κόστος της Υγείας θα ανέλθει κατά 30% μέσα στα επόμενα 20 έτη! Έτσι γίνεται η οικονομία στην Υγεία κε Άδωνη…

Μήπως την συνέντευξη αυτή θα πρέπει να την δώσουμε στους Έλληνες πολιτικούς, και στην ΔΙΟΙΚΗΣΗ του ΚΑΥΤΑΝΤΖΟΓΛΕΙΟΥ;

Δημήτρης Γάκης
Χειρουργός Μεταμοσχεύσεων Διευθυντής»

Σημ. Δεν άντεχα να κρύβω την ήττα μου από τον κ. Γάκη, γιατί στο κάτω κάτω δεν έχασα και από κάποιον εύκολο αντίπαλο, όπως π.χ. τον κ. Τσίντσιλη ή τον κ. Χαλάτση! Από τον κ. Γάκη Δημήτριο έχασα! Και να φανταστείτε όλα ξεκίνησαν τόσο καλά για μένα, τον είχα του χεριού μου … νόμιζα. Ακόμη και η κριτής κ. Νικολάου Ρούλα παραξενεύτηκε …. φωνάζει …..Κατσίκα…..  έχασες.

print

Written by