Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ – ΣΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Το πιστεύουμε και το καλλιεργούμε καθημερινά. Το πόσο γρήγορα τρέχεις, το πόσο ψηλά πηδάς, το πόσο μακριά ρίχνεις, … το πόσο αθληταράς είσαι, στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ, έρχονται δεύτερα και καταϊδρωμένα. Αν μέσα από τον αθλητισμό δεν βγάζεις τον καλύτερό σου εαυτό δεν έχεις θέση στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Σαφώς και βραβεύουμε τους πρωταθλητές μας όπως και τους αριστούχους μαθητές μας. Δεν παραβλέπουμε καμία διάκριση όλες τις εκτιμούμε και τις επιβραβεύουμε. Όμως, διάκριση χωρίς να συνδυάζεται με μεγαλείο ψυχής και «αραχνοΰφαντα» συναισθήματα δεν τη θέλουμε δεν μας αγγίζει δεν την επιζητούμε.

Απεναντίας τρέχουμε σαν τρελοί να χαρούμε και να χορτάσουμε το μεγαλείο της ανωτερότητας του αλτρουισμού της αυτοθυσίας και του πνεύματος της προσφοράς.

Έχοντας ως υπέρτατο αγαθό για τον άνθρωπο, την ανωτερότητα της ψυχής και το πνεύμα της ανιδιοτελούς προσφοράς στο συνάνθρωπο, δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στην εσωτερική ανάγκη όλων μας να βραβεύσουμε έναν ξεχωριστό άνθρωπο.

Τον «ήρωα» στην πυρκαγιά του Κορδελιού στις 7.1.14, τον κ. Θεόδωρο Γκαλτσίδη. (Στη φωτογραφία ενώ του απονέμεται από τον πρόεδρο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Θεοφανίδη Θεοδόσιο, εν μέσω -δίλεπτου- χειροκροτήματος η ΤΙΜΗΤΙΚΗ πλακέτα).

Φανταζόμαστε τον εαυτό μας μπροστά σε ένα φλεγόμενο σπίτι, από όπου ακούγονται φωνές, δείγμα ότι υπάρχουν άνθρωποι μέσα που καίγονται. Δεν γνωρίζουμε τι θα κάναμε! ίσως να πιάναμε μια καλή γωνιά, μακριά από τη φωτιά, για να βλέπουμε καλά και να έχουμε προσωπική άποψη του συμβάντος. Ίσως να ενεργούσαμε αλλιώς… (Δηλαδή  πώς αλλιώς ρε! Κατσίκα; Θα έμπαινες στη φωτιά για να σώσεις τους ανθρώπους που καίγονται; Αυτό είναι το ζητούμενο). Ειλικρινά δεν το γνωρίζουμε.

Όμως μέχρι να μάθουμε τι θα κάναμε εμείς, μας συνταράζει αυτό που έκανε ο υπέροχος άνθρωπος Θεόδωρος Γκαλτσίδης, που όρμησε στο φλεγόμενο σπίτι ανέβηκε, από το φωταγωγό και έσωσε τους δύο (το ένα είναι παιδί) ενώ άλλοι δύο κάηκαν!

Πώς να μείνουμε  ασυγκίνητοι  μπροστά σε τέτοιο μεγαλείο; Πώς να το προσπεράσουμε σαν να μην έγινε τίποτε; Και αν το προσπεράσουμε, τι θα έχουμε για να δώσουμε στα παιδιά μας ως το υπέρτατο αγαθό;

Όχι κύριοι, στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ είμαστε υπερήφανοι που ΒΡΑΒΕΥΣΑΜΕ την πράξη αυτή του κ. Θεόδωρου, του «ήρωα  του Κορδελιού». Μακάρι να συναντάμε στη ζωή μας τέτοιες πράξεις και να τις επαινούμε. Αν κάποτε βρεθούμε σε παρόμοιες καταστάσεις, μακάρι να μας αξιώσει ο Θεός και να μας δώσει δύναμη, να  ενεργήσουμε και εμείς όπως ο συνάνθρωπός μας.

Επιλέξαμε να καλέσουμε τον άνθρωπο αυτόν στην κοπή της πίτας του συλλόγου μας. Θέλαμε η αυταπάρνηση που υπέδειξε στην πυρκαγιά ο «ήρωας μας» να γίνει το πέπλο που θα σκεπάσει τη γιορτή μας να γίνει το πέπλο που θα σκεπάζει τις ψυχές των αθλητών μας, των γονέων τους αλλά και όλων μας. Αν καταφέρουμε να περάσουμε στην ψυχή των παιδιών μας τρόπο σκέψης που να οδηγεί σε ανάλογες συμπεριφορές αυταπάρνησης, αλτρουισμού, ανιδιοτέλειας  και φιλαλληλίας  τότε ίσως να αιτιολογήσουμε τα χρόνια που «βαραίνουμε» τη Γη.

Τότε και μόνον τότε θα έχει νόημα ο αθλητισμός, ο σύλλογος και η προσπάθεια του κάθε δάσκαλου.  Όταν το κάθε παράδειγμα προς μίμηση το αρπάζουμε και το «τρίβουμε στη μούρη των παιδιών μας» δεν μπορεί κάτι καλό θα συμβεί, κάποιοι θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Ίσως με τη σειρά τους να αποτελέσουν και αυτοί παράδειγμα προς μίμηση και τότε… η ζωή θα γίνει ακόμη καλύτερη.

ΟΙ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ.

ΣΤΟΝ ΑΣ ΡΗΓΑΣ Ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ … ΔΕΥΤΕΡΟΣ

Αφήσαμε «δεύτερους» τους πρωταθλητές μας και τους Αριστούχους μας. Ακόμη και με το σχόλιό μας θέλουμε να τονίσουμε την αξία της πράξης του «ήρωα μας» και να περάσουμε το μήνυμα ότι αθλητισμός χωρίς ευγενή συναισθήματα, ανωτερότητα και «καθάριο αγώνα» τουλάχιστον εμάς δεν μας εκφράζει. Βραβεύουμε τους αθλητές μας αλλά παράλληλα τονίζουμε ότι ο αθλητισμός από μόνος του έρχεται «δεύτερος» αν δεν συνοδεύεται και από ανάλογη καλλιέργεια ψυχής. Ομολογούμε για μια ακόμη φορά ότι, “δεν δίνουμε δεκάρα” για τις απίστευτες επιδόσεις του οποιουδήποτε, αν δεν συνοδεύονται και από ανάλογη συμπεριφορά που να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Τότε φτάνουμε και στο ζητούμενο, το «καλός καγαθός» των … δικών μας.

Στις φωτογραφίες παραπάνω, οι βραβευθέντες αθλητές και οι Αριστούχοι μας.

Ο κ. Πρόεδρος και οι βραβευθείσεςς Κυρίες.

 

 

 

 


Στις φωτογραφίες ο κ. Θεοφανίδης ενώ απονέμει τις τιμητικές πλακέτες στα παλαιά μέλη του Δ.Σ. :  κ. Μακρή Ελένη, κ. Ροϊδου Κατερίνα και η κ. Τσιότσιου Γρηγορία. Την πλακέτα του κ. Τεγγελίδη Δημήτρη την παρέλαβε ο κ. Κατσίκας Φώτης και σύντομα θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου.

ΤΑ “ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ” ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΟ Β’  ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Τα παιδιά μας, οι αθλητές μας (μικροί και μεγάλοι) ήταν αυτά που όχι μόνο έκλεψαν την παράσταση αλλά έδωσαν χρώμα και ζωντάνια στην μετά τις βραβεύσεις γιορτή. Τραγούδησαν, είπαν ποιήματα, έπαιξαν σκετς, και γενικά ομόρφυναν την εκδήλωση.

Περνάμε μερικές αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από αυτές που βρήκαμε στη φωτογραφική μας μηχανή τραβηγμένες από το «επαγγελματικό» χέρι της κ. Νικολέττας.

Όλες τις φωτογραφίες της εκδήλωσης (βραβεύσεις αθλητών, αριστούχων, αλλά και τις ειδικές βραβεύσεις) τις περάσαμε στο fbαπό όπου μπορείτε να τις αντιγράψετε. (Είναι ευκολότερο να τις περάσουμε στο fb από ότι στη σελίδα μας). Οποιαδήποτε φωτογραφία από αυτές που δημοσιοποιήσαμε στο fbτη θελήσετε σε μεγάλη ανάλυση δεν έχετε παρά να μας τη ζητήσετε.

print

Written by