ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΑΙΚ. & ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΜΑΡΚ.-ΘΕΟΠ. ΠΕΡΑΣΑΝ ΤΑ 3.00 Μ.

Με τρία ρεκόρ, μερικές καλές επιδόσεις, απουσίες  και χωρίς να λείπουν οι ατυχίες, έκλεισε η ημερίδα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ στο επί κοντώ. Από τους 12 αθλητές της φωτογραφίας, οι μικρές της παρέας (Ευσταθίου Κατερίνα 1999 & Θεοδώρίδου Μαρκέλλα-Θεοπούλα 1999), κατάφεραν να περάσουν τα (3) τρία μέτρα. Με δεδομένο ότι ανήκουν στην κατηγορία ΠΚ/Α, η επίδοσή τους μπορεί να θεωρηθεί αρκετά ικανοποιητική. Την ονομάζουμε έτσι γιατί μας έδειξαν ότι έχουν πείσμα και τσαγανό (αν και Φλώρια!) και ότι «μπορούν».

Όμως ο αγώνας ήταν ένα μάθημα και για τις ίδιες γιατί κατάλαβαν ότι η επιτυχία  και η αποτυχία, τουλάχιστον στο επί κοντώ  -το τόσο τεχνικό αγώνισμα- είναι πολύ κοντά. Αρκεί μια λεπτομέρεια, μια στιγμή χαλάρωσης, μία επιπολαιότητα και όχι μόνον ο πήχης έπεσε αλλά … βλέπετε παρακάτω το άλμα του Lavillenie στο 6.21.

Όταν μιλάμε για το επί κοντώ, δεν χωράει κάτι λιγότερο από το 100% της προσήλωσης στο στόχο, που πρώτα πρέπει να είναι ένα -ασφαλές άλμα- και στη συνέχεια ένα τεχνικό και πετυχημένο άλμα. Τι λες Απόστολε, συμφωνείς;

Ο Γιώργος Μπουλγκουρίδης, ήταν ο τρίτος που πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. (Υποσχεθήκαμε δωράκια σε όσους κάνουν ρεκόρ, και κρατάμε το λόγο μας. Στην επόμενη προπόνηση θα την τσιμπήσουν την  …καραμέλα τους! οι …αχώνευτοι.

Του Γιώργου, του αρέσουν τα δύσκολα. Από το μήκος και το τριπλούν προσπαθεί τώρα και στο επί κοντώ (χωρίς να αφήνει τη μεγάλη του αγάπη που είναι το ποδόσφαιρο).  Όμως για να κάνει το 3.75 (ο Φλώρος) κουβάλησε ένα σωρό φίλους και συγγενείς για να τον ενθαρρύνουν! Όπως και να έχει τα κατάφερε, αφού όσο ανέβαινε ο πήχης γινόταν και καλύτερος. (Ξεκίνησε από το -20 και βελτιώθηκε σημαντικά! έφτασε στο -5!).
Από τους μικρούς μας ο Απόστολος Σολομωνίδης πέρασε το 3.40 και στο 3.60 στραβοπάτησε.  Ο  Θανάσης Ρουσομάνης πέρασε στα δοκιμαστικά το 3.40 και στον αγώνα δεν το πέρασε, έμεινε στο 3.20.

Από τους μεγαλύτερους (Ρίζος Α. και Παπαγεωργίου Κ.) νικητής ήταν ο Κώστας με 3.40 και ωραία άλματα στο 3.60. (Πώς να μη κερδίσει αφού ο μικρός του γιός, ο Χρήστος, ακόμη τον ενθαρρύνει); Μπράβο Χρήστο, καλά που έλειπε ο Γιάννης του κ. Ανδρέα και κέρδισε ο μπαμπάς σου…
Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες πήραν το μάθημά τους και κατάλαβαν τις αδυναμίες τους.

Το ξεχωριστό της ημέρας ήταν η εμφάνιση του Φώτη Δρόσου, ο οποίος χωρίς βιασύνη «πιάνει δουλειά» για να καλύψει τα κενά που του δημιούργησαν αυτοί οι λίγοι μήνες της προληπτικής αποχής από την άσκηση. (Κάποια στιγμή βρεθήκαμε τρεις Φώτηδες μαζί (ο ψηλός, ο μικρός και ο … όμορφος), σε λίγο έτσι όπως πάμε θα περάσουμε και τους Γιάννηδες.

Επίσης αγωνίστηκαν χωρίς όμως να μας δώσουν το δικαίωμα να τους σχολιάσουμε (ήταν τόσο καλά παιδιά…) οι: Κυριακίδου Στ. , Παναγιωτίδου Ε., Τριανταφύλλου Ν., Ρίζος Α, Κουμανδράκης Δ. και Στυλιανού Ν.

Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ,  στη γραμματεία (του κ. Μουρουδέλη) αλλά και όσων βοήθησαν στον πήχη και στις θέσεις κλειδιά των κριτών, ήταν καθοριστική για να  να κυλίσει ομαλά το αγώνισμα.
Κύριοι σας Ευχαριστούμε, θα σας προτιμήσουμε και στις επόμενες ημερίδες… Τυχεροί!

ΤΟ ΑΛΜΑ ΣΕ ΜΗΚΟΣ

Δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη τη συμμετοχή στην προχθεσινή ημερίδα του Δημήτρη Μουρουδέλη. Ο Δημήτρης στον πρώτο φετινό αγώνα στο άλμα σε μήκος κατάφερε να βελτιώσει το ρεκόρ του με 5.69.

Στη φωτογραφία ο Δημήτρης Μουρουδέλης με τον συναθλητή του Σάββα Διακονικόλα του”ΑΓΕΣ ΚΑΜΕΙΡΟΣ 2009” και τον προπονητή τους κ. Παπαιακώβου Γεώργιο … τυχεροί!

print

Written by