ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

ΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ – ΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ «ΑΣ ΡΗΓΑΣ»

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανος για τα παιδιά του. Με τον όρο «παιδιά του» εννοούμε τον οποιοδήποτε πέρασε -κάποτε- από την οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Επειδή οι ρίζες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ ταξιδεύουν «μέσα στο χρόνο» και είναι απλωμένες και σε γύρω «χωράφια» (σχολεία, ΤΕΦΑΑ, Στάδια, κ.ά.) τα «παιδιά» του ΑΣ ΡΗΓΑΣ μπορεί να βρίσκονται παντού. Μπορεί ακόμη να έχουν δημιουργήσει τις δικές τους … «οικογένειες» (συλλόγους, σχολεία, προπονητικές θέσεις) σε Ελλάδα και στο εξωτερικό και η εφαρμογή των όσων πρεσβεύουμε και πιστεύουμε μας κάνει ακόμη πολύ υπερήφανους.
Επικεντρώνουμε την προσοχή μας «μακριά».  Διαλέγουμε να βλέπουμε από «ψηλά» (έστω και με γυαλιά).  Είμαστε σε διαρκή εγρήγορση και προσπαθούμε να αρπάζουμε τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται, για να περνάμε τα «σωστά» μηνύματα, σε όσους μας προσέχουν.

ΤΑ «ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΚΟΝΤΩ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ

Αξιωθήκαμε … «τα παιδιά του ΑΣ ΡΗΓΑΣ» να συμμετέχουν στους Βαλκανικούς αγώνες, εκπροσωπώντας τόσο την Κύπρο και τον “ΓΣ ΠΡΑΞΑΔΡΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ” (ο Στυλιανού Νίκανδρος) όσο και την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό (ο Πατσουκάκης Δημήτριος).
Η χαρά μας δικαιολογημένα έφτασε στα ουράνια όταν μετά από δυνατά “κονταρο-άλματα” και σκληρό αγώνα με τον πήχη «τα παιδιά μας» έφτασαν να ισοβαθμούν στην πρώτη θέση  του άλματος επί κοντώ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΦΙΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Χρόνια πριν, κάπου στα πρώτα χρόνια δημιουργίας του συλλόγου 1999 έκανε την εμφάνιση του ένα υπερκινητικό παιδί, δεν στεκόταν στην ίδια θέση ούτε για 10 δευτερόλεπτα. Αυτός ο τότε «σπόρος» (Δημήτρης Πατσουκάκης) που διέθετε πείσμα και θέληση, σιγά σιγά μπερδεύτηκε στα πόδια των μεγαλύτερων, (Ευαγγέλου Μάριο, Κατσάλη Ευάγγελο, Τάνιο Δημ. Και Αθαν., Γεωργιτσέλη Γιώργο, Σαραντάρη Δημήτρη, Ρίζο Παντελή, Τσιοτσιο Κώστα, και πολλούς άλλους …), τον πήραν μαζί τους στα ταξίδια, τον πρόσεχαν,  έμαθε από αυτούς και με τη βοήθειά τους και την συμπαράστασή τους έφτασε κάποτε να τους κερδίζει και να πρωταγωνιστεί στο επί κοντώ.  (Δεν ξεχνάμε τους άλλους συναθλητές του που πρωταγωνιστούν επίσης στο αγώνισμα για αρκετά χρόνια).

Η ιστορία αυτή στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ αλλά και στις ρίζες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ επαναλαμβάνεται για αρκετές δεκαετίες. Η μία φουρνιά, μεγαλώνει και ανδρώνει την επόμενη και Ω! τι ευτυχία, να φτάνει ο χθεσινός σπόρος (Τοπαλίδης, Παπαγεωργίου, Τάνιος, Μόργκαν, Κατσάλης, Ευαγγέλου, Πατσουκάκης, Στυλιανού … Τριανταφύλλου… ) να κερδίζει τον χθεσινό πρωταθλητή και ίνδαλμα των παιδικών του χρόνων.  Αυτός είναι ο υγιής αθλητισμός, αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να περάσουμε στα παιδιά μας και είμαστε ευτυχείς να το βλέπουμε μπροστά μας.

Δεν μπορεί να μην αποτελέσει ζωντανή απόδειξη αυτής της φιλίας η περίπτωση του κ. Γεωργιτσέλη Γιώργου (σημερινού χορηγού του ΑΣ ΡΗΓΑΣ) που στα χέρια του μεγάλωσε και ανδρώθηκε και κάποια στιγμή τον πέρασε, ο τωρινός του κουμπάρος Πατσουκάκης Δημήτριος. η φιλία προχώρησε στην κουμπαριά και πάει λέγοντας.

Σάββατο μεσημέρι (13:00), η αποστολή των Βαλκανικών αγώνων βρίσκεται στο εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη και χτυπάει το τηλέφωνο. Είναι ο Γεωργιτσέλης Γιώργος από τη Θεσσαλονίκη που εύχεται στους αθλητές και φίλους του, Πατσουκάκη και Στυλιανού καλή επιτυχία. Στην παρέα συμμετέχει και ο «κατακτητής της Πόλης» έφορος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Καρματζόγλου και από κάποιον ακούγεται το … καλά εσύ που είσαι; Σε θέλουμε εδώ για συμπαράσταση.  …  Η κουβέντα συνεχίζεται, τα κινητά κλείνουν με ευχές για καλή επιτυχία.

Σε δύο ώρες ταξιδεύουμε για το στάδιο των αγώνων, Πατσουκάκης και Στυλιανού θα πρέπει να προσπαθήσουν ο καθένας να κερδίσει τους αντιπάλους του και αν μπορέσουν να κερδίσουν τον αγώνα τόσο για την πατρίδα τους όσο και για όλους όσους τους στηρίζουν και βρίσκονται κοντά τους.

Πριν αρχίσει ο αγώνας στις (16:50) συμβαίνει το απίστευτο!

Ο Γεωργιτσέλης βρίσκεται στην κερκίδα μαζί μας! Έφυγε αμέσως μόλις έκλεισε το κινητό,  χωρίς να το έχει προ-σχεδιάσει με το μηχανάκι στο αεροδρόμιο και σε χρόνο ρεκόρ βρέθηκε στο κλειστό στάδιο της Κωνσταντινούπολης όπου γίνονταν οι αγώνες!!!

Με την παρουσία του Γιώργου, τη συμμετοχή του κατακτητή της ΠΟΛΗΣ κ. Σταύρου Καρματζόγλου και τη συμπαράσταση όλων … φτάσαμε και οι δύο να βρεθούν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου σε Βαλκανικούς αγώνες (κάτι που γίνεται για πρώτη φορά αφού ο κανονισμός που επιτρέπει ισοπαλία στην πρώτη θέση είναι σχετικά νέος).

Μπράβο στα «παιδιά μας». Μπράβο σε Πατσουκάκη και Στυλιανού. Μπράβο στους προπονητές τους που βρίσκονται από πίσω και είναι οι Αποστολίδης  Γεώργιος στην Κύπρο, ο Φώτης Σταφανή στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη ο συντάκτης του κειμένου. Μπράβο στους συλλόγους των αθλητών ΓΣ  ΠΡΑΞΑΔΡΟΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ, ΟΣΦ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ και στο συνδετικό κρίκο των δύο αθλητών τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

print

Written by