ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ
Για όσους φίλους θελήσουν να πάνε οδικώς από Θεσσαλονίκη Κωνσταντινούπολη. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, με ένα GPS πηγαίνεις ακόμη και στην … ΠΟΛΗ.
1 € =2.88 (LT) Λίρες Τουρκίας (χοντρά 1€=3 LT), Χιλιόμετρα ~600 (340 Ελλάδα και 260 Τουρκία), ώρες 6 ½,  Βενζίνες 205 € (όλες από Ελλάδα Μ.Ο. 1,65 €/λίτρο.  Στην Τουρκία η βενζίνη είναι λίγο πιο ακριβή  (5,05 με 5,08  LT/λίτρο ή 1.81 €/λίτρο).

Χρόνος καθυστέρησης στα σύνορα περίπου 30 λεπτά.  Αστυνομία, αυτοκίνητο και έκδοση κάρτας για τα διόδια (κοστίζει 6 LTκαι το ελάχιστο ποσό που βάζεις είναι 36 LT. Εμείς δώσαμε 50 LT και έχουμε μονάδες να περάσουμε ξανά τα διόδια όταν ξαναπάμε! Από σύνορα μέχρι Κωνσταντινούπολη δύο διόδια. Όποιος θελήσει περισσότερες πληροφορίες στη διάθεσή του.

Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Με ταξί απόσταση περίπου 20 χιλμ. 35 με 40 LT. Εισιτήριο εισόδου 25 LT.  Εκτός από τα επίσημα εκδοτήρια, όπου πάντα υπάρχει ουρά, τα αγοράζετε και από τα κιόσκια μπροστά στην είσοδο της Αγίας Σοφίας.

Στην Αγία Σοφία συναντήσαμε δύο Λύκεια από τη Θεσσαλονίκη. Στο ένα βρήκαμε την Δέσποινα Δρόσου (αδελφή του Φώτη Δρόσου, που είναι αθλητής του συλλόγου μας).
Στις φωτογραφίες η Δέσποινα Δρόσου με τον Νίκανδρο Στυλιανού και τον Σταύρο Καρματζόγλου και στη δεύτερη η Δέσποινα με τον Φώτη Κατσίκα, στον προθάλαμο της Αγίας Σοφίας.

Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΤΗΣ ΘΕΡΜΗΣ
Στην είσοδο της Αγίας Σοφίας βρήκαμε ένα Λύκειο που στήθηκε για μια αναμνηστική Φωτογραφία. Δεν χάσαμε την ευκαιρία και τσουπ τους απαθανατίσαμε. Υποσχεθήκαμε στα παιδιά να την περάσουμε στη σελίδα μας. Είναι η διπλανή φωτογραφία, την οποία περνάμε. όποιος τη θελήσει σε μεγάλη ανάλυση δεν έχει παρά να μας το ζητήσει.

 

Η ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Με πέντε αθλητές, (δύο κορίτσια και τρία αγόρια), συμμετείχε η Κύπρος στην πρώτη της παρουσία σε Βαλκανικούς αγώνες.  Και οι πέντε αθλητές τα πήγαν περίφημα αφού κατάφεραν να πάρουν δύο μετάλλια και οι υπόλοιποι να πλασαριστούν στην εξάδα με επιδόσεις που ήταν πολύ κοντά ή και καλύτερες από τα ατομικά τους ρεκόρ.

Οι συνοδοί προπονητές ήσαν οι κ.κ. Αντώνης Γιαννουλάκης  και Κατσίκας Φώτιος. Αρχηγός της αποστολής ο κ. Μητσίδης Κ.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Νίκανδρος Στυλιανού 1ος στο επί κοντώ με 5.28 (μαζί με τον Δημήτρη Πατσουκάκη),
Άννα – Ραμόνα Παπαιωάννου 3η στα 60 μ. με 7”45.
Θεοφάνης Μιχαηλάς  5ος στα 1500μ. με 3’ 51”68
Βασίλειος Κωνσταντίνου 5ος στο  Ύψος με 2.17
Ναταλία Ευαγγελίδου 6η στα 1500μ. με 4’23”85

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Έγιναν αρκετά λάθη κατά τη διάρκεια των αγώνων, κυρίως στους ηλεκτρονικούς πίνακες, μερικά από τα οποία όμως διατηρήθηκαν και στα αποτελέσματα. Π.χ. η επίδοση του νικητή στο ύψος Α. Μάστορα που είναι το 2.27 και όχι το 2.23.  
Το ότι το 2ο χρυσό μετάλλιο που χρειάστηκε στο επί κοντώ, δεν είναι γραμμένο στην πίσω του πλευρά, το βρίσκουμε φυσικό αφού η περίπτωση ισοπαλίας στην πρώτη θέση είναι η εξαίρεση.
Και στην ερμηνεία των κανονισμών έγιναν κάποια λάθη από τους κατά τα άλλα, καλούς και καλά οργανωμένους οικοδεσπότες των αγώνων.

Ευκαιρία να τσεκάρω και τους Έλληνες κριτές!
Σύμφωνα με το πινάκιο των αποτελεσμάτων, που θα τα βρείτε ΕΔΩ, τί λάθος έγινε στο επί κοντώ Ανδρών, χωρίς όμως να επηρεάζει το αποτέλεσμα (αναφέρομαι μόνο στο μπαράζ);
Είναι ευκαιρία να ανοίξετε τον κανονισμό και να βρείτε το λάθος. Θα περιμένω να δω ποιος θα το εντοπίσει και πότε*.

* Ήδη απαντήθηκε σωστά από την κ. Γκοτζαμάνη Σοφία. 10:11,  25.2.14. Περιμένω και τους … μάχιμους κριτές.

print

Written by