«ΔΥΟ» ΝΙΚΗΤΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ – «ΕΝΑ» ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Στους Βαλκανικούς αγώνες κλειστού στίβου που έγιναν στην Κωνσταντινούπολη στις 22.2.14 το άλμα επί κοντώ ήταν Ελληνο-Κυπριακή υπόθεση. Στην πρώτη θέση ισοβάθμησαν ο Δημήτρης Πατσουκάκης (Ελλάδα) και ο Νίκανδρος Στυλιανού (Κύπρος). Και οι δύο αθλητές έχουν δυνατούς δεσμούς με τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ  και φιλία μεταξύ τους, κάτι που βοήθησε, στη μέση του μπαράζ να συμφωνήσουν να μοιραστούν την πρώτη θέση. Ο νέος κανονισμός επιτρέπει σε οποιαδήποτε φάση της ισοβαθμίας για την πρώτη θέση (ακόμη και αν έχουν ξεκινήσει το μπαράζ) με κοινή συμφωνία των εμπλεκομένων αθλητών, να σταματήσουν τον αγώνα και να μοιραστούν την πρώτη θέση. Έτσι και έγινε.

Οι αθλητές μετά την ισοβαθμία προχώρησαν σε μπαράζ κάνοντας από μία προσπάθεια στο 5.40 (δεν το πέρασε κανένας). Στη συνέχεια αποφάσισαν να σταματήσουν, πήγαν στον έφορο του αγωνίσματος και με «άπταιστα Αγγλικά» δήλωσαν ότι σταματούν τον αγώνα. Όλα καλά, και οι δύο ανέβηκαν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου· και οι δύο είναι Βαλκανιονίκες κλειστού στίβου για το 2014.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ:

Εδώ ξεκίνησε το πρόβλημα των διοργανωτών. Ναι μεν είχαν υπολογίσει τις περιπτώσεις ισοβαθμίας και είχαν παραπάνω χρυσά μετάλλια για την πιθανή ισοβαθμία στην πρώτη θέση (κάτι που έγινε), όμως δεν ήταν δυνατόν να χαράξουν για όλα τα αγωνίσματα και εναλλακτικές ταμπελίτσες για το κάθε μετάλλιο. Έτσι στην απονομή έδωσαν ένα μετάλλιο χωρίς την χαραγμένη ταμπελίτσα που έχει τα στοιχεία του μεταλλίου.

Πατσουκάκης και Στυλιανού μετά την απονομή, δέχτηκαν τη διαμεσολάβηση του κουμπάρου και κοινού φίλου Γιώργου Γεωργιτσέλη και έγινε κλήρωση σε ποιόν θα πάει το ένα μετάλλιο και σε ποιον το άλλο. Υποσχεθήκαμε να διορθώσουμε το δεύτερο μετάλλιο τυπώνοντας μια ολόιδια ταμπελίτσα για το «άγραφο» μετάλλιο. Το άγραφο μετάλλιο πήγε στον Δημήτρη Πατσουκάκη.

«Δημήτρη Πατσουκάκη», η ταμπελίτσα είναι έτοιμη, για να την προσθέσουμε στο μετάλλιο της πρώτης Βαλκανικής νίκης σου στο άλμα επί κοντώ. Με την πρώτη ευκαιρία το κολλάμε στο μετάλλιο.

print

Written by