ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ «ΠΟΛΕΜΑΕΙ» ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Δεν ζητάμε πολλά, απλά κάποιος να μπορέσει να μας εξηγήσει το γιατί η επιτροπή διοίκησης του Καυτανζογλείου (με μπροστάρη τον πρόεδρό της Κ. Θεμελίδη Ιωάννη) πολεμάει το άλμα επί κοντώ. Εμείς θα σας αναφέρουμε τα συμβάντα και εσείς θα βγάλετε τα συμπεράσματά σας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙΑ:

 

Όπως βλέπετε στη διπλανή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο Καυτανζόγλειο, στο κεντρικό στάδιο θα προπονούνται οι επίλεκτοι αθλητές όλων των αγωνισμάτων (όσοι κατατάχτηκαν μέσα στην  οκτάδα (8) σε Πανελλήνιους αγώνες της κατηγορίας των) εκτός από τους αθλητές του άλματος επί κοντώ.

Το άλμα επί κοντώ είναι το αγώνισμα που ειδικά φέτος μας έκανε υπερήφανους με τις επιτυχίες των αθλητών του (Φιλιππίδης – 1ος στο Παγκόσμιο, Πατσουκάκης και Στυλιανού (ορμώμενοι από Θεσσαλονίκη)- ισοβάθμησαν στην 1η θέση στους Βαλκανικούς κλειστού) και τόσοι άλλοι από τη Θεσσαλονίκη που διακρίθηκαν σε Πανελλήνιους αγώνες  για να μην επεκταθώ στους αθλητές από τη γύρω περιοχή που κατά καιρούς γυμνάζονται στο Καυτανζόγλειο.

Μετά από αγώνα πολλών χρόνων, επιτέλους το αγώνισμα στη Θεσσαλονίκη  παρουσιάζει άνοδο με τη δραστηριοποίηση 3-4 προπονητών του αγωνίσματος. Αντί λοιπόν να βγάλει το Καυτανζόγλειο και τρίτο στρώμα για να εξυπηρετούνται όλοι οι αθλητές του αγωνίσματος, ανακοινώνει ότι θα βγάλει ένα στρώμα στο βοηθητικό στο οποίο θα προπονούνται όλοι (μικροί και μεγάλοι, αρχάριοι και φτασμένοι, πρωταθλητές πανελληνιονίκες και Βαλκανιονίκες με παιδιά που θα πιάσουν πρώτη φορά στα χέρια τους κοντάρι, αγόρια και κορίτσια), διευκρινίζοντας ότι ειδικά για το επί κοντώ, ακόμη και οι Πανελληνιονίκες θα μείνουν εκτός κεντρικού.

Θέλουμε κάποιος να μας αιτιολογήσει αυτόν τον αποκλεισμό των αθλητών του άλματος επί κοντώ από την πρόσβαση σε δεύτερο στρώμα. Οι αθλητές του άλματος σε μήκος π.χ. θα έχουν στη διάθεσή τους 8 σκάμματα να κάνουν την προπόνησή τους ενώ για τους επικοντιστές θα υπάρχει μόνο ένα στρώμα, και αυτό στο βοηθητικό που είναι σε άθλια κατάσταση.

 

ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΑ Δ’  ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ το 2013.

Ο πόλεμος στο άλμα επί κοντώ έγινε αισθητός στα περσινά Δ’  ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ. Αν θυμάστε καλά με 47 δηλωμένους αθλητές και αθλήτριες στο αγώνισμα το Καυτανζόγλειο (ο πρόεδρος κ. Θεμελίδης) αρνήθηκε να βγάλει και δεύτερο στρώμα που ζητήθηκε από τους διοργανωτές των αγώνων, κάτι που γίνονταν κάθε χρόνο. Ακόμη δεν πήραμε κάποια απάντηση που να στέκει. Η απόφαση στηρίχτηκε στο “έτσι θέλω” του κ. Θεμελίδη, του προέδρου με πολιτική επιλογή και κανενός το αυτί δεν ίδρωσε.  Αστέρια μας πολιτικοί, να χαίρεστε τις επιλογές σας…

Με τέτοιες συμπεριφορές, σκεφτόμαστε σοβαρά τη μορφή που θα δώσουμε φέτος στα Ε’ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ. Το μόνο που μας απασχολεί είναι τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε από τους υποτίθεται αρωγούς της προσπάθειάς μας. Παρόλα αυτά, είναι τόσο μεγάλη η τιμή για εμας, να διοργανώνουμε αγώνες στη μνήμη του Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ που κανένα πρόβλημα δεν μπορεί να μας κάμψει.


Καλούμε τον πρόεδρο του Καυτανζογλείου κ. Θεμελίδη είτε να διορθώσει την ανακοίνωση, είτε να αιτιολογήσει τον επιλεκτικό αποκλεισμό των πρωταθλητών του άλματος επί κοντώ από το κεντρικό στάδιο, κάτι που επιτρέπει ακόμη και στον 8ο νικητή των  Πανελληνίων όλων των άλλων αγωνισμάτων.

Καλούμε τους υπευθύνους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ αλλά και του κεντρικού ΣΕΓΑΣ (τον πρόεδρο κ. Παναγόπουλο Κ.), να προστατέψουν τα δικαιώματα ΟΛΩΝ των αθλητών αλλά και των συλλόγων.

Καλούμε τους υπευθύνους του σχολικού αθλητισμού να πάρουν θέση.

Καλούμε την κ. Γιαννακίδου Κυριακή, Γενική Γραμματέα Αθλητισμού, να παρέμβει γιατί όλα τα Ελληνόπουλα έχουν τα ίδια δικαιώματα και κανένας δεν μπορεί να αποκλείει επιλεκτικά μόνο τους επικοντιστές από τη χρήση των αθλητικών χώρων.

Όπως και να έχει πίσω από τους μαθητικούς που έρχονται σε δύο εβδομάδες (η Α φάση Σχολικών Αγώνων Λυκείων γίνεται στις 27 Μαρτίου) αλλά και τα διασυλλογικά και τους άλλους αγώνες, υπάρχουν μαθητές (αθλητές του άλματος επί κοντώ) που διεκδικούν την πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς παίδων και σίγουρα δεν θα αφήσουμε κανέναν, με το έτσι θέλω, να παίζει με το μέλλον των παιδιών μας.

print

Written by