ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Στην προσπάθειά μας να προσφέρουμε στο χώρο που υπηρετούμε για χρόνια τώρα και εφόσον η τεχνολογία μας δίνει τη δυνατότητα να επικοινωνούμε, καθιερώνουμε την ενημέρωση των φίλων των Κλασικού αθλητισμού.

Στη σελίδα αυτή χωρούν και οι δικές σας προτάσεις – υποδείξεις – παρατηρήσεις – έπαινοι και ό,τι άλλο κρίνετε ότι αξίζει να κοινοποιείται για να διατηρείται η ισορροπία.

Την αφορμή μας την έδωσαν οι σχολικοί αγώνες (Α’ Φάση) ανατολικής και Δυτικής Θεσσαλονίκης και θα επεκταθούμε σε όσα μας φαίνονται παράδοξα μέχρι παράλογα, εσείς θα κρίνετε και θα τα αξιολογήσετε.

ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

ΤΟ ΑΚΟΝΤΙΟ (Κ) ΛΥΚΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Μας ζητήθηκε να σχολιάσουμε το Ακόντιο Λυκείων (Κ) της ανατολικής Θεσσαλονίκης. Η ερώτηση είναι: Γιατί δεν επέτρεψαν οι αρμόδιοι (έφορος – Αλυτάρχης) στις 8 αθλήτριες  να κάνουν και τις έξι (6) προσπάθειες όπως όριζε -καθαρά-  η προκήρυξη;  Πολλοί συνάδελφοι περιμένουν από τον έφορο και τον υπεύθυνο των αγώνων, να αιτιολογήσουν την εμμονή τους στην απόφαση να επιτρέψουν (μόνον τρεις προσπάθειες).

ΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ (ΑΝΑΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

Γιατί, και πάλι η Ανατολική Θεσσαλονίκη, δεν συμπεριέλαβε στο πρόγραμμα των αγώνων το επί κοντώ στα Γυμνάσια, όπως έκανε η Δυτική Θεσσαλονίκη; Με ποιο σκεπτικό το ένα γραφείο Φ.Α. (της Ανατολικής) δεν συμπεριλαμβάνει το αγώνισμα στο πρόγραμμά του;

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Γιατί, αν και ψάχναμε επίμονα δεν μπορέσαμε να βρούμε πουθενά στο διαδίκτυο την προκήρυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης; (Όσοι δεν υπηρετούμε στα Γυμνάσια και Λύκεια). Υπάρχουν πολλοί (εξωσχολικοί) που στηρίζουν τον σχολικό αθλητισμό (γονείς, προπονητές, σύλλογοι), γιατί τους αφήνετε ανενημέρωτους. Σε τελική ανάλυση ο σχολικός αθλητισμός στην Ελλάδα στηρίζεται στους συλλόγους και τους προπονητές τους γιατί τους αγνοείτε;

ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ & ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

ΞΕΒΑΦΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Το μέλος του Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ κ. Μουρουδέλης που βρίσκεται σχεδόν καθημερινά στο Στάδιο περιμένοντας τα παιδιά του να τελειώσουν την προπόνηση, όπως πολλοί γονείς των αθλητών του στίβου, περπάτησε στο Καυτανζόγλειο. Έκπληκτος είδε τα απαράδεκτα συνθήματα των οπαδών του ποδοσφαίρου που γέμισαν τους τοίχους του Καυτανζογλείου, αηδίασε, επαναστάτησε «πήρε θετικές στροφές» και προτείνει:  Εθελοντικά να βάψουμε ξανά το Καυτανζόγλειο, το χώρο που τα παιδιά μας ζουν το όνειρο του αθλητισμού, αναπνέουν την ελπίδα του αύριο και μαθαίνουν να σέβονται τους συναθλητές τους και τα κοινά.  Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ευχαριστεί τον κ. Μουρουδέλη και θα είναι πρωτεργάτης στην υλοποίηση της πρότασης. Απομένει ο τρόπος που θα χειριστούμε την πρόταση ώστε αυτή να αποτελέσει και ένα μάθημα … προς πολλές κατευθύνσεις. Ας ενωθούμε όλοι για να στείλουμε τα ουσιαστικά μηνύματα που μπορεί να στείλει ο αθλητισμός.
Ας κάνουμε πράξη το: «Ο καθένας  μας μπορεί να βγάλει κάτι το θετικό ακόμη και από την πλέον αρνητική πράξη, αρκεί να το θέλει και να πάρει τις σωστές στροφές». Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Κ. ΜΟΥΡΟΥΔΕΛΗ

Τι συμβαίνει στην ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης; Γιατί ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θ. όποτε θέλει υπογράφει μόνος του έγγραφα (π.χ. το βιαστικό πρόγραμμα χρήσης της αίθουσας Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ στο τέλος της περιόδου κλειστού!) και όποτε θέλει, για να απαντήσει στην πλέον απλή ερώτηση την παραπέμπει στο Δ.Σ.!!!  (π.χ. στο ερώτημα: Πόσοι αθλητές του επί κοντώ από τη Θεσσαλονίκη αγωνίστηκαν σε επίσημους αγώνες το 2013; κάτι που για τους καλά οργανωμένους υπαλλήλους της ΕΑΣ είναι υπόθεση 5 λεπτών).

Μη μας πει ο κ. Τομπούλης ότι για να μας απαντήσει σε ένα τόσο απλό ερώτημα, χρειάζεται την έγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου, που -κάποτε- θα συνεδριάσει, γιατί δεν θα μας πείσει. Δεν ξέρω αν πείθει εσάς που το διαβάζετε.

Τί συμβαίνει κ. πρόεδρε; Λειτουργεί η ΕΑΣ Θεσσαλονίκης ή όχι;  Σε λίγο θα μας πείτε ότι και τον αριθμό τηλ. να ζητήσουμε θα χρειαστείτε την έγκριση του Δ.Σ. για να μας τον δώσετε!

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ (ο κ. Τομπούλης) αλλά και το Καυτανζόγλειο (ο κ. Θεμελίδης) δηλώνουν ότι δεν λαμβάνουν υπόψη τους επίσημα έγγραφα συλλόγου (υπογεγραμμένα από τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους του σωματείου, με Αρ. πρωτ., κ.τ.λ.),  διότι –δώστε προσοχή– στο έγγραφο, κάτω από τα στοιχεία του συλλόγου υπάρχει όνομα και τηλέφωνο για πληροφορίες!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ

Στη διαμαρτυρία μας ότι επιλεκτικά αποκλείουν το επί κοντώ από το Κεντρικό Στάδιο, ο κ. Τσιφτσόγλου μας διαβεβαίωσε ότι πρόκειται για παρεξήγηση και ότι δεν ισχύει η απαγόρευση. Το θέμα είναι ότι η ανακοίνωση απαγόρευσης εισόδου των επικοντιστών στο κεντρικό παραμένει στους πίνακες ανακοίνωσης του Σταδίου.
Να μας συγχωρήσει ο κ. Τσιφτσόγλου αλλά το «Στάδιο» τον εκθέτει αφού δεν επισημοποιεί τα όσα προφορικά μας είπε.
Τώρα που το Στάδιο έβαλε τάξη, εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι  που θα τη διαταράξουμε. Περιμένουμε νέα ανακοίνωση – διορθωμένη.

Κύριε Τσιφτσόγλου, ισχύουν τα όσα μας είπατε προφορικά ή ήταν δική σας άποψη την οποία όμως δεν συμμερίζεται η επιτροπή διοίκησης του Σταδίου;

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ.

Παρακαλούμε τους φίλους του Στίβου, που επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν προτάσεις, παρατηρήσεις και ότι άλλο σχετικό με τον Κλασικό αθλητισμό, να μη διστάσουν να μας κοινοποιήσουν το αίτημά τους και εμείς θα το κοινοποιήσουμε στη σελίδα μας (εφόσον είναι γενικού ενδιαφέροντος και όχι προσωπική αντιπαράθεση).

print

Written by