ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΣΤΙΒΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

Αρκετές φορές σχολιάσαμε τη «ραχοκοκαλιά» του αθλητισμού μας, τους Κριτές. Ακόμη και όταν χρειάστηκε να «στηλιτεύσουμε» άτυχες καταστάσεις (κυρίως για να μη ξαναγίνουν) η εκτίμησή μας και ο σεβασμός μας στο λειτούργημα του Κριτή δεν έμεινε ποτέ στην αφάνεια. Μερικές φορές εναντιωθήκαμε σε συνδικαλιστικές κινητοποιήσεις των Κριτών απλά και μόνο γιατί πιστεύουμε ότι η παρουσία των Κριτών είναι λειτούργημα και προσφορά, που δεν μπορεί να αμειφτεί παρά μόνο με ένα «Ευχαριστώ» και μία αναγνώριση της προσφοράς των. Κανένα μα κανένα υλικό αντάλλαγμα δεν μπορεί να καλύψει τον εθελοντισμό των ανθρώπων που έμπρακτα σε κάτι τέτοιες ημέρες (όπως η σημερινή των πολυάθλων των ΠΠ/Β) μας αποδεικνύουν ότι αγαπούν αυτό που κάνουν και θα συνεχίσουν να προσφέρουν ακόμη και να τους «δέρνουμε» μετά από κάθε αγώνα! Δεν μπορώ να θυμηθώ αγώνες στίβου χωρίς {Αστεριάδη, Σασαγιάννη, Ρούλα, Ταμουρίδη, Φρειδερίκους, Νενόπουλο, Νακόπουλο, Γκαζιου, Τράντα, Βαγγέλλη, Μαίρη, Λέτα … κυρ Φώτη}, και τόσους άλλους φίλους, (για να μην πάμε και παραπίσω, όπου θα «χάσουμε την μπάλα» από το μέγεθος των ονομάτων που θα συναντήσουμε)!

Μάθαμε να κοιτάμε παρόμοιες προσφορές από το ρετιρέ, και κοιτώντας από ψηλά δεν μπορείς παρά να «βγάλεις το καπέλο» σου και να «υποκλιθείς» μπροστά στο μεγαλείο της προσφοράς των κριτών του Στίβου στον Κλασικό αθλητισμό.

Κυρίες και Κύριοι, Σας Ευχαριστούμε.

Χαρήκαμε όταν μάθαμε ότι ο κ. Φρειδερίκος Κωνσταντίνος ένας από τους πολλούς Κριτές του ΣΕΚΣΘ, που χρόνια τώρα προσφέρουν στον Κλασικό αθλητισμό  επελέγη να συμμετάσχει στην αγωνόδικο Επιτροπή των Βαλκανικών Αγώνων Βάδην Α/Γ, Ε/Ν & Π/Κ που θα γίνουν το Σάββατο 12.4.14 στη Βουλγαρία. Συγχαίρουμε την ΚΕΚ για την εισήγησή της και το Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ για την έγκριση της συμμετοχής του υποδειγματικού Κριτού της Θεσσαλονίκης με το βαρύ όνομα «Φρειδερίκος» που παραπέμπει σε δύο και τρεις γενεές προσφοράς.

print

Written by