ΤΟ «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ» – ΠΑΕΙ ΠΑΚΕΤΟ – ΜΕ ΤΟ «STREET POLE VAULT»

Με γρήγορες και σωστές αποφάσεις οι υπεύθυνοι του ΣΕΓΑΣ «έντυσαν» την υπέροχη ιδέα του  «STREET POLE VAULT» και με το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ».

Η όλη γιορτή του θεαματικού αγωνίσματος που βγήκε στις πλατείες για γίνει ευρέως γνωστό ολοκληρώθηκε, απέκτησε αρχή και τέλος.

Η 2η γιορτή του “ATHENS STREET POLE VAULT” (κατά τη γνώμη μας αλλά και τη γνώμη πολλών άλλων) ήταν πιο κοντά στο στόχο της από κάθε άλλη παρόμοια εκδήλωση. Η ειδοποιός διαφορά της 2ης γιορτής του “ATHENS STREET POLE VAULT” από άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις, ήταν η ολοκληρωμένη της δομή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τη γνωριμία των μικρών αθλητών με το άλμα επί κοντώ, σε παιγνιώδη και εύκολη μορφή, (το ζητούμενο για τη διάδοση του αγωνίσματος). Προχώρησε στα πρώτα βήματα των νέων επικοντιστών και ολοκλήρωσε με έναν υπέροχο αγώνα μεταξύ των κορυφαίων του αγωνίσματος της Ελλάδος και της Ευρώπης.

Η επιδιωκόμενη γνωριμία της «κοινωνίας» με το επί κοντώ, με απώτερο στόχο την προσέλκυση νέων αθλητών στο αγώνισμα, απέκτησε μια ομαλή και σταδιακά ανερχόμενη «ράμπα». Έδειξε το δρόμο από την πρώτη επαφή και τη γνωριμία με το αγώνισμα (παίζω επί κοντώ) μέχρι και την κορυφή του αγωνίσματος (ο αγώνας των κορυφαίων).

Είμαστε χρόνια τώρα απόλυτα πεπεισμένοι ότι η γνωριμία των νέων αθλητών με το αγώνισμα θα πρέπει να προηγείται σε παρόμοιες εκδηλώσεις, εκτός σταδίου, των κορυφαίων του αγωνίσματος.

Παιδιά που «είναι γεννημένα» για το άλμα επί κοντώ δεν θα αξιοποιήσουν ποτέ τα ξεχωριστά τους προσόντα αν δεν γνωρίσουν το αγώνισμα, αν δεν δοκιμάσουν -έστω για μία φορά- το άλμα επί κοντώ.

Η εμπειρία της υπερνίκησης της βαρύτητας, που οδηγεί στο πέρασμα του πήχη, είναι το ίδιο μαγευτική ανεξάρτητα αν είναι ο πήχης είναι στα  2.00μ ή στα 6.00μ.  Το αίσθημα που καταγοητεύει τους γεννημένους για το επί κοντώ είναι το ίδιο δυνατό και απερίγραπτο, ανεξαρτήτως ύψους.

Για να αγαπήσουν το επί κοντώ και να το κάνουν τρόπο ζωής (όσοι έχουν τα απαραίτητα προσόντα) πρέπει να το γνωρίσουν να το δοκιμάσουν, έστω και για μία φορά.

Αυτή τη γνωριμία με τα τόσο δυνατά και συναρπαστικά συναισθήματα, που γεννιούνται από το πέρασμα του πήχη στο επί κοντώ, ΜΠΟΡΕΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ να την προσφέρει το πρόγραμμα «Παίζω επί κοντώ».

Οι προπονητές του επί κοντώ που βρέθηκαν στην εκδήλωση  Έλληνες και ξένοι (συνοδοί των αθλητών που αγωνίστηκαν στο street pole vault), οι επιτελικοί  διαφόρων βαθμίδων του ΣΕΓΑΣ, ο πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ αλλά και ο εκπρόσωπος της IAAF, (που ήταν παρών για να ελέγξει την καταλληλότητα των συνθηκών του αγωνίσματος), όλοι συμφώνησαν στο ότι:

Το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ» (με το «Σπαστό» κοντάρι) επιτυγχάνει το στόχο του. Μπορεί να μυήσει τους νέους αθλητές στο επί κοντώ γρήγορα, εύκολα και ακίνδυνα.

Στη φωτογραφία οι μικροί, μελλοντικοί αθλητές, που δοκίμασαν να γνωρίσουν το άλμα επί κοντώ με το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ».  Τους μικρούς που θα γνωρίσουν το επί κοντώ και θα το αγαπήσουν, οι προπονητές -γνώστες του αγωνίσματος- θα προσπαθήσουν  με κόπο και ιδρώτα να τους φτάσουν κάποια μέρα να γίνουν οι πρωταγωνιστές του αγωνίσματος όπως αυτή τη στιγμή είναι ο Κώστας Φιλιππίδης  που φωτογραφήθηκε μαζί τους.

print

Written by