ΤΟ «ΠΑΙΖΩ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ» – ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΕΙΤΑΙ – ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 03-07-14

Το πρόγραμμα «παίζω επί κοντώ» που ξεκίνησε από το εργαστήριο Βιοκινητικής του ΤΕΦΑΑ ΑΠΘ με εισηγητή τον κ. Κατσίκα Φώτιο και συντονιστές τους κ.κ.:   Κόλλια Η., Παπαιακώβου Γεώργιο και Πανουτσακόπουλο Βασίλειο κερδίζει φίλους. Όπου εμφανίζεται κεντρίζει το ενδιαφέρον των ανθρώπων του άλματος επί κοντώ. Οι «ψαγμένοι Δάσκαλοι» επιθυμούν να το βιντεοσκοπήσουν και να το παρουσιάσουν (σε φοιτητές και προπονητές) ως τρόπο διδασκαλίας του αγωνίσματος στους μικρούς αθλητές.

Το σημαντικό είναι ότι «οι συγκεκριμένοι ψαγμένοι Δάσκαλοι»  ασχολούνται ενεργά με τη διδασκαλία των αλμάτων σε φοιτητές της ειδικότητας στίβου στα ΤΕΦΑΑ τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα.

Στόχος της βιντεοσκόπησης είναι η γνωριμία των μελλοντικών καθηγητών φυσικής αγωγής αλλά και των προπονητών του στίβου με το «πρόγραμμα παίζω επί κοντώ».

Απώτερος στόχος της βιντεοσκόπησης είναι να γίνει ευρέως γνωστό σε όλο τον κόσμο ως «ο εύκολος και ακίνδυνος τρόπος της γνωριμίας των νεαρών αθλητών με το άλμα επί κοντώ σε παιγνιώδη μορφή».  Το πρόγραμμα που είναι γνωστό και στην Παγκόσμια Ομοσπονδία του Στίβου από το 2006 ονομάστηκε από την IAAF “Let’splaypolevault -theGreekprogram”.

Με την εμφανίσιμη του «Παίζω επί κοντώ» στη Μαρίνα του Φλοίσβου, όπου έγινε πριν από το 2ο streetpolevaultτης Αθήνας , το πρόγραμμα κέντρισε το ενδιαφέρον και του διδάσκοντος τα άλματα στο ΤΕΦΑΑ της Αθήνας κ. Απόστολου Θεοδώρου.  Με γρήγορες κινήσεις ρυθμίστηκε η βιντεοσκόπηση του «παίζω επί κοντώ» και ορίστηκε η Πέμπτη 3η Ιουλίου ως ημέρα για τη βιντεοσκόπηση της μεθοδικής διδασκαλίας του άλματος επί κοντώ σε αρχάριους με το «σπαστό κοντάρι».

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΘΟΥΝ.

Πρόσκληση 6-8 μικρών αθλητών /τριών  (1999-2004) του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που είναι στην ομάδα του επί κοντώ ή που θέλουν να γνωρίσουν το άλμα επί κοντώ.  Οι αθλητές αυτοί θα κάνουν δύο τρεις προπονήσεις και την Πέμπτη 3 Ιουλίου θα πάρουν μέρος στη βιντεοσκόπηση. Απαραίτητη προϋπόθεση οι αθλητές και αθλήτριες να «βλέπονται» και να μην είναι … «Φλώρια», (όπως είναι η Αθανασία Πατρώ-η)! δεν γράφω όλο το όνομα μη γίνουμε και διεθνώς ρεζίλι.

Οι αθλητές που μπορούν να έρθουν σε δυο απογευματινές προπονήσεις και να είναι παρόντες και την Πέμπτη 3 Ιουλίου στο Καυτανζόγλειο (ή ώρα θα ανακοινωθεί αργότερα -μάλλον θα γίνει το πρωί), να επικοινωνήσουν με τον κ. Κατσίκα Φώτιο.

print

Written by