Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΜΨΥΧΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΑ «ΑΤΟΥ» ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ


Στη σημερινή πρώτη επίσημη προπόνηση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ νοιώσαμε τη σιγουριά του «στέρεου και του καθάριου». Λόγω της απουσίας μας τις τελευταίες εβδομάδες μείναμε λίγο πίσω … αλλά ο Σύλλογος κύλισε άψογα με κεκτημένη ταχύτητα.
Προπονητές  και αθλητές ήσαν παρόντες και μάλιστα με «εμφανίσεις» που κάθε άλλο παρά απαρατήρητες πέρασαν. Στη σημερινή πρώτη προπόνηση τρία πράγματα ξεχώρισαν.
1) Η παρουσία των αθλητών της αγωνιστικής ομάδος ήταν ιδιαίτερα αισθητή. Από τον Νίκανδρο Στυλιανού (Βαλκανιονίκη στο Επί κοντώ), μέχρι και τους μικρότερους σε ηλικία αθλητές των Πανελληνίων αγώνων. Το μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών της αγωνιστικής ομάδος ήταν παρόντες. Δικαιολογημένη η απουσία του 8ου Ολυμπιονίκη μας στο επί κοντώ Γιώργου Τριανταφύλλου, ο οποίος προχθές επέστρεψε από την Κίνα όπου αγωνίστηκε με τους καλύτερους αθλητές όλου του Κόσμου. [Λόγω της απουσίας μας και των υποχρεώσεων μας δεν τονίσαμε στο βαθμό που αναλογεί το μέγεθος του επιτεύγματος του Γιώργου Τριανταφύλλου. Η 8η θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες  Νέων, με αθλητές από όλον τον Κόσμο δεν είναι συνηθισμένο κατόρθωμα. Θα επανέλθουμε προσεχώς, για να αναδείξουμε το «κατόρθωμα» της συμμετοχής του Γιώργου στον τελικό του άλματος επί κοντώ.]
2) Συγκινητική η προσέλευση των νέων αθλητών. Όσοι γονείς έφεραν τα παιδιά τους για πρώτη φορά στο σύλλογο είτε ήρθαν συστημένοι από άλλους γονείς, των οποίων τα παιδιά βρίσκονται ήδη στο σύλλογο, είτε ήρθαν με προτροπή συναδέλφων που ενεργοποιούνται ακόμη και σε άλλους συλλόγους! Αν αυτό δεν είναι Τιμή για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ και τους ανθρώπους του (Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και προπονητές)  τότε τι είναι; Ο Κάθε γονιός που βρέθηκε στην οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ γίνεται διαφημιστής του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε όλους όσους με τις πράξεις τους επιβεβαιώνουν ότι η προσπάθειά μας  για το καλύτερο γίνεται αντιληπτή. Μερικές φορές ακόμη και το «αποτέλεσμα» έρχεται δεύτερο μπροστά στη διάθεση για προσφορά των ανθρώπων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Παρόλα αυτά δεν παραλείπουμε να ενθαρρύνουμε τον κάθε γονέα να μας υποδείξει το οτιδήποτε θα μπορούσε να γίνει καλύτερα. Μη διστάζετε να μας πείτε τη γνώμη σας αν κρίνετε ότι κάτι θα μπορούσε να μας κάνει καλύτερους προς όφελος των παιδιών «μας».
3)  Άφησα τελευταίους τους προπονητές του συλλόγου, αλλά δεν θα μπορούσα να μην τους αναφέρω. Από την πρώτη ημέρα δείχνουν ότι – το χαίρονται- και αγαπούν αυτό που κάνουν. Μόνο αν αγαπάς αυτό που κάνεις μπορείς να το κάνεις όσο καλύτερα γίνεται. Τονίζω ότι η αγάπη τους να διδάσκουν στα παιδιά μας είναι το κυρίαρχο στοιχείο της ενασχόλησής τους γιατί το γνωρίζω από πρώτο χέρι.  Το γνωρίζω γιατί η αμοιβή τους για το έργο που προσφέρουν είναι ανάξια λόγου. Μακάρι να μπορέσουμε κάποτε ως Σύλλογος, να αμείψουμε  τους προπονητές μας σύμφωνα με την προσφορά τους. Μέχρι τότε όμως … ας βολευτούν με τη δημόσια αναγνώριση της ανεκτίμητης προσφοράς τους. «Κούκλες και κούκλοι»  εκ μέρους του Συλλόγου και των γονέων Σας ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.
Μερικές φωτογραφίες από τα γκρουπ της πρώτης προπόνησης. Σταδιακά τα γκρουπ θα τακτοποιηθούν ανάλογα με την ηλικία, την εμπειρία, τη διάθεση των αθλητών (εφόσον θα υπάρχει και η σύμφωνη γνώμη των προπονητών) και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αθλητών μας.
Η οριστική ένταξη των παιδιών σε συγκεκριμένα γκρουπ θα γίνει μετά δύο ή τρεις εβδομάδες.

print

Written by