ΟΙ ΕΞΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟ 2014 – 2ος Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Ο Νίκανδρος Στυλιανού 1989 (άλμα επί κοντώ 5.52), είναι ο 2ος (σε βαθμούς αξιολόγησης για το σύλλογο)  αθλητής του 2014 με 173 βαθμούς. Ο Νίκανδρος που βρίσκεται στο σύλλογό μας από το 2009 ως φοιτητής του ΤΕΦΑΑ στο ΑΠΘ, λόγω του ότι ανήκει στην κατηγορία Ανδρών (Α), δεν έχει δικαίωμα να αγωνίζεται σε μικρότερες κατηγορίες.  Είναι φυσικό να μην έχει την ευκαιρία να συγκεντρώσει βαθμούς εκτός από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα (Α) και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα (Α)*.

*Με την ευκαιρία σας εξηγώ το σύστημα βαθμολογίας των «άνω των 23 ετών»:  Εδώ και μερικά χρόνια όσοι είναι άνω των 23 ετών μπορούν μεν να αγωνιστούν στα διασυλλογικά πρωταθλήματα των (Α),  που γίνονται σε 16 ομίλους σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν βαθμολογούνται! Από όλους τους άνω των 23 ετών αθλητές, θα βαθμολογηθούν στο τέλος της χρονιάς μόνον οι 16 καλύτεροι.  (Εκείνοι  που στην ετήσια λίστα του ΣΕΓΑΣ, οι επιδόσεις τους θα βρίσκονται στις 16 πρώτες θέσεις -μεταξύ των «άνω των 23 ετών»-  αθλητών).

Για το 2014 ο Νίκανδρος πέτυχε επίδοση 5.52 η οποία τον κατατάσσει στην Τρίτη θέση των επιδόσεων μεταξύ των «άνω των 23 ετών» (Φιλιππίδης, Πατσουκάκης, Στυλιανού). Για τη βαθμολογία του διασυλλογικού,  αν πριν από τους αθλητές αυτούς βρίσκονταν αθλητής -κάτω- των 23 ετών δεν θα υπολογίζονταν· (αυτός αγωνίστηκε και βαθμολογήθηκε (πολύ πιο εύκολα) στο Διασυλλογικό του ομίλου που ανήκει ο σύλλογός του).

«ΚΛΕΙΣΤΟΣ» 2014

Ο Νίκανδρος φτασμένος πλέον αθλητής ξεκίνησε με δύο ημερίδες με 5.35 και 5.30 αντίστοιχα. Στα Πανελλήνιο Κλειστού 8.2.14 ήταν 2ος με 5.45 (Ρεκόρ Κύπρου). Στις 22.2.14 στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που έγινε στην Κωνσταντινούπολη ήταν 1ος μαζί με τον Δημήτρη Πατσουκάκη (παιδί και αυτός του ΑΣ ΡΗΓΑΣ) όπου αφού πέρασαν το 5.28 και απέτυχαν στο 5.40 αποφάσισαν αν μη συνεχίσουν το μπαράζ.

Από την 1η Μαρτίου 2014 ο Νίκανδρος μετακομίζει στην γενέτειρά του Λεμεσό αφού τελείωσε τις υποχρεωτικές παρουσίες στο ΤΕΦΑΑ/ΑΠΘ και έρχεται στη Θεσσαλονίκη τις περιόδους των εξετάσεων. Στην Κύπρο συνεχίζει την προπόνηση με τον εκεί προπονητή του κ. Γιώργο Αποστολίδη, με τον οποίο υπήρχε και υπάρχει άψογη συνεργασία.

ΑΝΟΙΧΤΟΣ 2014

Νωρίς, στις 10.5.14 συμμετέχει στο «STREET POLE VAULT» στη ΜΑΡΙΝΑ ΤΟΥ ΦΛΟΙΣΒΟΥ όπου με 5.52 (Ν.Ρ.Κ.) έρχεται 4ος μετά το 5.62 του Πατσουκάκη και Φιλιππίδη.

Στις 7.6.14 κερδίζει το Παγκύπριο πρωτάθλημα στη Λευκωσία με 5.35 και στη συνέχεια καταλαμβάνει την

1η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κρατών στην Τρίτη κατηγορία με 5.45.

(Βιντεο): Τα άλματα του Νίκανδρου στο 5.42 και 5.52 (χαίρεσαι να τα βλέπεις).

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα που γίνεται στην Αθήνα (ΟΑΚΑ) και πάλι είναι μέσα στα, μετάλλια αφού σε έναν υπέροχο αγώνα όπου πέρασε το 5.42 στοχεύει ψηλά και βάζει τον πήχη στο 5.60 που όμως δεν περνάει, το χάνει στις λεπτομέρειες.

Η χρονιά του κλείνει με τη συμμετοχή του στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ζυρίχης όπου όμως χάνει το αρχικό ύψος και δεν κατατάσσεται!

Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ – Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ – ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΘΛΗΤΕΣ ΤΟΥ

Ξεχωριστός αθλητής η βάση για τη βελτίωση των συναθλητών του. Κυριολεκτικά και μεταφορικά ο Νίκανδρος είναι από τους ξεχωριστούς ανθρώπους όχι μόνο σε αθλητικά προσόντα αλλά και σε Αρχές και Αξίες τις οποίες (το περιβάλλον του) ποιος άλλος από τη μητέρα του και τον πατέρα του, του πέρασαν από νωρίς. Εκεί που σε άλλες περιπτώσεις ο προπονητής θα είχε πρόβλημα να «παντρέψει» τον φτασμένο αθλητή με τους εκκολαπτόμενους πρωταθλητές στην περίπτωση του Νίκανδρου χαίρεσαι να τον βλέπεις να συνυπάρχει με τους «συναθλητές του». Όχι μόνο δείχνει το δρόμο της επιτυχίας στους συναθλητές του αλλά και «βάζει πλάτη» κυριολεκτικά και μεταφορικά για να ανέβουν «τα φλώρια» ψηλότερα. Το έχω ξαναγράψει … αθλητές όπως ο Νίκανδρος (και ευτυχώς είναι στον ίδιο δρόμο και πολλοί άλλοι αθλητές), μπορούν να τροφοδοτούν με «καύσιμα» τις μηχανές του οποιουδήποτε προπονητή και να μη ξεμείνει ποτέ από ενέργεια.

Η ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ – ΚΑΙ ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ!

Ο ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ ΣΑΝ  «ΚΑΡΕΤΑ ΚΑΡΕΤΑ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

print

Written by