ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΤΟ «ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ» ΣΤΟ ΧΟΡΤΙΑΤΗ – ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

Από το Καυτανζόγλειο, τα χιλιόμετρα είναι 26,6.  Ο χρόνος που χρειαστήκαμε  για να πάμε (κανονική ταχύτητα με μερικές στάσεις για φωτογραφίες) 43 λεπτά, μέχρι το σημείο συνάντησης.  Ξεκινήστε στην ώρα σας για να πιάσετε και καλό μέρος (εγώ θα πάω από τους πρώτους, για να πιάσω το καλύτερο μέρος (αυτό κοντά στην ψησταριά)!

Από το κέντρο του Χορτιάτη μέχρι το σημείο συνάντησης {υπάρχουν δύο σημαίες στο δρόμο – άσπρη και κόκκινη}, η απόσταση είναι 7 χιλιόμετρα

Ο ασφαλτοστρωμένος δρόμος  είναι 4,5 χιλ. (από τα τελευταία σπίτια- ΡΕΜΒΗ), μέχρι τις κεραίες (τη διασταύρωση που θα στρίψετε Αριστερά).  
Στη διασταύρωση πριν τις κεραίες έχουμε βάλει κόκκινη σημαία  και ένα ημερολόγιο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Από εκεί πάτε Αριστερά, στο χωματόδρομο, σας δείχνει η κόκκινη σημαία, (αν δεν τις έχουν πάρει μέχρι αύριο)! Αλλά, και να θέλατε να πάτε ίσια -προς τις κεραίες- δεν επιτρέπεται – υπάρχει απαγορευτικό.  

Ο χωματόδρομος είναι 2,6 χιλιόμετρα καλός,  μόνο σε ένα σημείο στην αρχή υπάρχουν λάσπες.  Στα 2,00 μ. υπάρχει ένας εκσκαφέας κίτρινος (αν δεν έχει φύγει), από εκεί θέλετε άλλα 500 μέτρα.
Στο σημείο συνάντησης υπάρχουν δύο σημαίες (κόκκινη και άσπρη), στο αριστερό δένδρο. Εκεί, λίγο μπρος – λίγο πίσω παρκάρετε (σε σημείο που να χωράει να περάσει αυτοκίνητο)!

Αν είστε από τους πρώτους -οπότε δεν θα υπάρχουν ακόμη αυτοκίνητα- και περάσετε το σημείο συνάντησης, στα 100 μ. ο δρόμος χωρίζεται στα δύο. Εκεί υπάρχει ταμπέλα που γράφει προς Καταφύγιο ΣΕΟ (και από τη μια και από την άλλη κατεύθυνση)! Από δεξιά το καταφύγιο είναι στα 400 μ. (έχει λίγες λάσπες) ενώ από τα αριστερά που είναι καθαρός ο δρόμος, είναι στα 600 μ.).

Σταματάω την περιγραφή.  Με τόσο λεπτομερή περιγραφή της διαδρομής και τόσες φωτογραφίες κάποιοι θα πουν «το ξέρω το μέρος και δεν χρειάζεται να … “ξαναπάω”».  

ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ: Στο περπάτημα ό,τι και να φοράμε είναι Ο.Κ. ακόμη και ένα κοντομάνικο (όταν περπατάμε δεν κρυώνουμε). Όμως πε την υγρασία και το περπάτημα σίγουρα θα ιδρώσουμε. Εκεί χρειάζεται προσοχή. Τόσο στις στάσεις όσο και όταν φτάσουμε στο τέλος θα πρέπει να έχουμε κάτι να βάλουμε στην πλάτη μας και ίσως να αλλάξουμε τα ιδρωμένα. (Ακούτε,  Απόστολε και Γιώργο; και μην ακούσω «δεν κρυώνω» … μόνο πίτα με κρεμμύδι θα φάτε … ξέρετε εσείς Φλώρια!).

ΚΑΣΤΑΝΑ: Όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε υπάρχουν καστανιές. όμως τα κάστανα (που είναι κοντά στο δρόμο είναι μικρά) και βρίσκονται στο περίβλημά τους που έχει «αγκάθια». Όσοι θέλετε να μαζέψετε κάστανα άνετα πάρτε κανένα ζευγάρι γάντια θα γλιτώσετε τα τσιμπήματα από τα αγκάθια.

ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ:  Εκεί που θα καθίσουμε για  φαγητό (μέσα αριστερά) υπάρχουν και μερικά βατόμουρα. Δεν σας λέω που είναι!!! γιατί είναι λίγα!

ΥΓΡΑΣΙΑ: Στο σημείο που θα ψήσουμε, επειδή βρίσκεται κάτω από τα δένδρα υπάρχει σχετική υγρασία. Όσοι σκοπεύετε να στρώσετε και να καθίσετε “κάτω”, θα χρειαστείτε και κάποιο νάυλον…

print

Written by