ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ ΤΕΩΣ «ΠΡΟΕΔΡΟΣ» ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ  σιωπηρά και αθόρυβα τραβάει το δρόμο του στα μονοπάτια του αθλητισμού χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι τυμπανοκρουσίες και οι φανφάρες.

Από το 1999 που δημιουργήθηκε διοικείται από ανθρώπους που αγαπούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και κατάφερε σε όλα του τα πόστα, κατά καιρούς, να βρίσκονται άνθρωποι ξεχωριστοί και με διάθεση να προσφέρουν. Όλοι τους ήταν και είναι υπέροχοι και σε όλους χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, τόσο σε όσους ακόμη παραμένουμε ενεργοί στο σύλλογο αλλά και σε όσοιυς προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και τώρα βρίσκονται μακριά αλλά «σε απόσταση αναπνοής» από τη διοίκηση του συλλόγου.

Σε όλους όσους διετέλεσαν μέλη του Δ.Σ. χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ γιατί χωρίς την παρουσία τους, μικρής η μεγάλης διάρκειας, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει ο σύλλογος.


Το παρόν σημείωμα γράφεται αποκλειστικά και μόνο για να τονίσουμε την προσφορά του κ. Θεοδόσιου Θεοφανίδη στο σύλλογο.

 Ήταν 17-9-1999 όταν ο κ. Θεοφανίδης  μας έφερε την Μαρία Θεοφανίδου (την κόρη του) και την έγραψε στο σύλλογο.  Με την πρώτη προπόνηση … έγραψα στην καρτέλα της. «ΩΧ! ΩΧ! Ο Θεός βοηθός!  Τόσο “στριμμένο” ήταν!

Έκτοτε η Μαρία πήγε Γυμνάσιο, Λύκειο, πέρασε στην Ιατρική, πήρε το πτυχίο της, έκανε ειδικότητα και τώρα εργάζεται ως ιατρός στη Γερμανία (και μας λείπει η … αχώνευτη).

Με τη Μαρία όλα καλά, ήρθε πήρε ότι ήταν να πάρει αλλά μας έδωσε και πολλά και τράβηξε το δρόμο της το κορίτσι.

Με τον κ. Θεοφανίδη η ιστορία έχει αλλιώς.

Στις εκλογές της 28ης Μαρτίου 2001 αποφασίζει να βοηθήσει το σύλλογο διοικητικά και εκλέγεται στο 9-μελές Δ.Σ.  Ήταν 4-4-2001 όταν στη συγκέντρωση του νεοεκλεγέντος Δ.Σ. για να καταρτιστούν σε σώμα, ο κ. Θεοφανίδης εξελέγη παμψηφεί πρόεδρος.

Έκτοτε και ενώ το Δ.Σ. ανανεώθηκε 7 φορές ο κ. Θεοφανίδης παρέμενε στη θέση του προέδρου, αφού ο σύλλογος δούλευε ρολόι και τα πάντα ήσαν υπό έλεγχο.

Στην πορεία αυτή των 13 ½ ετών ο σύλλογος συνεχώς μεγαλώνει. Οι δραστηριότητες του συλλόγου δεν παραμένουν στα τετριμμένα και βασικά· κάνει ποικίλες εκδηλώσεις, εκδρομές, αγώνες για μικρούς και μεγάλους. Το 2009 διοργανώνει «ΤΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΕΙΑ» και από το 2010 καθιερώνει «ΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» ως έναν από τους πλέον σοβαρούς αγώνες που γίνονται στη Βόρεια Ελλάδα.  Το 2014 έγιναν τα Ε ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ.

Δεν περιορίζεται μόνον στα ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ. Διοργανώνει αγώνες για όλα τα κατηχητικά της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης καθώς και ανώμαλο δρόμο.

Με διαρκώς νέες ασχολίες (Ζωγραφική, αγώνες Kids΄ Athletics, εκδρομές, διαγωνισμούς έλξεων, διαγωνισμούς αναρρίχησης σε σχοινί … μέχρι και διαγωνισμό διπλώματος ρούχων), κρατάει το ενδιαφέρον (κυρίως των μικρώντων αθλητών) του σε εγρήγορση.

Δεν παραλείπει μέσα από κάθε δραστηριότητα να περνάει τα ανάλογα μηνύματα.  Αγωνίζομαι να κάνω φίλους, αγωνίζομαι να ξεπεράσω τον εαυτό μου, αγωνίζομαι τίμια, σέβομαι τον αντίπαλο (συναθλητή), δεν υποτιμώ τον ηττημένο, συγχαίρω τον νικητή, δεν αντιμετωπίζω τη νίκη μου με αλαζονεία, κ.α).

Το Δ.Σ. του συλλόγου καθιερώνει την μηνιαία συγκέντρωση όπου συζητώνται τα θέματα του συλλόγου ενώ παράλληλα δίνεται και η δυνατότητα στα μέλη του συλλόγου να γνωριστούν καλύτερα και να αποτελέσουν μέλη μιας δυνατής και αδιάσπαστης οικογένειας.

Η συμμετοχή του προέδρου, του κ. Θεοφανίδη σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις είναι υποδειγματική. Αν ανατρέξουμε στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. θα πρέπει να ξεφυλλίσουμε πολλές σελίδες για να δούμε απουσία του προέδρου!

Στα 13 ½ χρόνια της προεδρίας του κ. Θεοφανίδη, ο σύλλογος κατάφερε να βελτιώνεται συνεχώς και να φτάσει μέχρι την 60η  θέση  μεταξύ των συλλόγων όλης της χώρας, που διαθέτουν τμήμα στίβου.

Πάμπολλες είναι οι διακρίσεις των αθλητών μας σε διασυλλογικά, Πανελλήνια, Βαλκανικά ακόμη και Πανευρωπαϊκά και Παγκόσμια πρωταθλήματα, με κυριότερες διακρίσεις αυτές των:  Πατσουκάκης, Στυλιανού, Μπέλος, Τριανταφύλλου Γ., Μακρή, Κατσάλης, Σολομωνίδου Δ., Παπαχαρίσης, Τσιότσιος, Γιαννακάκη, Τάνιος Δ.,  Μαγγιώρη,  Ανδρέου, Καψαμπέλη, Μπιάλλα, Γεωργιτσέλης, Μαλάκη, Ταμιωλάκη, Σπυρόπουλος, Βαλατσός, Μήτος, Ρίζος Π., Κοκκινίδου, Κνήτης, Παπανικολάου, Καρεκλάς, Θεοδωρίδου, Σολομωνίδης Α., Ανανιάδου, Μπαλίδης, Μπαλίδου, Ευσταθίου, Δρόσος, Κυριακίδου, Κολοβού, Ρεζές, Μιχαήλ Α., Δρίβας, Μπουλγκουρίδης, Ρουσομάνης, Παναγιωτίδου, Δεληγεωργάκης  κ.α.

Την προσφορά του κ. Θεοφανίδη αναγνωρίζουν όλοι οι έχοντες σχέση με το σύλλογο με πρώτο και καλύτερο τον Επίτιμη και Ισόβιο πρόεδρο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ τον κ. ΡΗΓΑ Ευσταθιάδη (το όνομα του οποίου φέρει ο σύλλογος).

Σε μια του επιστολή προς τον κ. Θεοφανίδη επί τη αποχωρήσει του από το προεδρικό αξίωμα του γράφει:

 

Ευσταθιάδης  Ρήγας              Αθήνα 19 Οκτωβρίου 2014  

Γοργίου 22
11636 Αθήνα

 

Κο Θεοδόση Θεοφανίδη

Πρόεδρο Α.Σ. ΡΗΓΑΣ
Θεσσαλονίκη

 

 Αξιότιμε κύριε Θεοφανίδη

Γνωρίζοντας την αγάπη σας για τον αθλητισμό και την πολύχρονη προσφορά  σας στο σωματείο που αγαπάμε, καταλαβαίνω ότι η στιγμή της αποχώρησης  σας μετά από 15 χρόνια, δεν θα ήταν εύκολη.

Από μέρους μου σας ευχαριστώ για τη μεγάλη τιμή  που μου έγινε, με την πρωτοβουλία του κυρίου Κατσίκα, ώστε ένα αθλητικό σωματείο να έχει το όνομα μου, και είμαι πάντα πρόθυμος να βοηθώ με τις λίγες μου δυνάμεις, στο δύσκολο έργο της  νέας προέδρου.

Εύχομαι και ελπίζω η κα Μανιού Αικατερίνη, να συνεχίσει επάξια το έργο σας για το καλό του σωματείου και του αθλητισμού, και της εύχομαι καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα,  ώστε ο σύλλογος μας να έχει πάντα διακρίσεις.

Προσωπικά σας εύχομαι υγεία, ευτυχία σε σας και την οικογένεια σας, όλα τα καλά  και επιτυχίες  στις δραστηριότητες σας.

 

Με σεβασμό και εκτίμηση

Ρήγας Ευσταθιάδης

print

Written by