ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ «KIDS» ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ – Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ

Άλλη μια πετυχημένη εκδήλωση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ πέρασε στην ιστορία.

Για τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα μπορούσαμε να γράφουμε μέχρι αύριο! Είναι γιατί την κάθε εκδήλωση μάθαμε να την βλέπουμε από «πολλά παράθυρα»! Το παράθυρο των μεγάλων (προπονητών, γονέων, και φίλων), το παράθυρο των μικρών (που συμμετείχαν στους αγώνες), αλλά και από πολλά άλλα παράθυρα … με τα οποία όμως δεν θα ασχοληθούμε περισσότερο τώρα, δεν μας ενδιαφέρουν.

Όταν στέκεσαι στο πιο ψηλό παράθυρο (αυτό του ρετιρέ) για να παρακολουθήσεις μια εκδήλωση, μπροστά σου απλώνεται ολόκληρη ιστορία. Είναι στο μάτι (το έμπειρο ή μη), αλλά και στη διάθεση του κάθε παρατηρητή, το πού θα εστιάσει, με τί θα ασχοληθεί, τί τελικά θα προσέξει.

Αναφέρω μόνον μερικά από σημεία τα οποία κάποιος θα πρόσεχε από ψηλά! (Προετοιμασία της εκδήλωσης, χώρος τέλεσης των αγώνων, συνθήκες τέλεσης των αγώνων … και πάρα πολλά άλλα),  αλλά δεν θα ασχοληθούμε με αυτά.

Το κάθε κομμάτι είναι ένα μέρος της ιστορίας αλλά όλα τα κομμάτια οδηγούν στους πρωταγωνιστές της εκδήλωσης -στα παιδιά «μας»- με τα οποία και θα ασχοληθούμε.

Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ

Μπορεί για τους μεγάλους (προπονητές, γονείς και φίλους) και από ψηλά όλα να φαίνονται μικρά. Μπορεί για τους μεγάλους να ήταν μια μικρή εκδήλωση, μια «παιδική χαρά», αλλά αυτό και μόνο μας φτάνει. Μας φτάνει γιατί αυτός ήταν ο στόχος μας. Να αγωνιστούν, να παίξουν, να χαρούν αλλά και να μάθουν.

Η ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ – ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

Όμως φίλοι μου, για τους μικρούς μας αθλητές, που τα έβλεπαν όλα από το «ισόγειο» τα πάντα ήσαν σε τεράστιες διαστάσεις. Τι σημασία έχει που για εμάς ήταν αγώνες για μικρούς (KIDS’ Athletics), για τους μικρούς μας ήταν ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. Ίσως για μερικά από τα παιδιά οι αγώνες αυτοί να είναι ό,τι πιο σοβαρό πράγμα έχουν κάνει στη ζωή τους! Θέλαμε μέσα από τους αγώνες να δώσουμε την ευκαιρία στα παιδιά «μας» να γνωρίσουν πρωτόγνωρα συναισθήματα.
Να νοιώσουν την αγωνία για το άγνωστο (τον αγώνα), να στρέψουμε την προσοχή τους στους κανόνες του παιχνιδιού να μάθουν να τους ακολουθούν και να αγωνίζονται τίμια, να ακολουθήσουν τη διαδικασία της προετοιμασίας για τον αγώνα (το ζέσταμα), να νοιώσουν την ένταση της προσπάθειας (κατά τη διάρκεια του αγώνα), τη χαρά της πετυχημένης ή την απογοήτευση της αποτυχημένης προσπάθειας (που όμως θα τους οδηγήσει με περισσότερη προσοχή στην επόμενη), τη γνωριμία με το ομαδικό πνεύμα και την ομαδική προσπάθεια (αφού αγωνίστηκαν σε ομάδες), τη χαρά της νίκης (θα μας δώσει ερέθισμα να μιλήσουμε για την υπεροψία του νικητή και την αντιμετώπιση με μεγαλοψυχία του ηττημένου), ή την πικρία της ήττας και την αναγνώριση του νικητή (θα μάθουμε να συγχαίρουμε τον νικητή, θα εξηγήσουμε ότι από εμάς εξαρτάται να γίνουμε καλύτεροι την επόμενη φορά με προσπάθεια και προσοχή και να είμαστε εμείς οι νικητές)… και τόσα άλλα.

Θέλαμε να έχουμε «υλικό» από την εμπειρία των παιδιών, για τις επόμενες προπονήσεις.
Θέλαμε να έχουμε κάτι χειροπιαστό όταν θα τους λέμε  προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι και ότι με την προσοχή και την προπόνηση θα το πετύχουμε.
Θέλαμε να έχουμε «υλικό» ώστε με άλλο πνεύμα, πιο σοβαρό, να ακολουθήσουν την προετοιμασία τους για τον επόμενο αγώνα.

ΟΛΑ αυτά τα πετύχαμε. Δικαιολογημένα είμαστε και εμείς χαρούμενοι.

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ «ΚΟΜΑΝΤΟ» ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 

Όμως με τόσους «ανταρτάκους» στο χόρτο να τρέχουν, να περνούν τα εμπόδια και να ρίχνουν τα στεφάνια στους κώνους, θα ήταν δύσκολη  η επιτυχία των αγώνων αν δεν είχαμε ενισχύσεις.  Εκτός από τους προπονητές και τις προπονήτριες του συλλόγου, που τα πήγαν περίφημα, και λόγω σωστής προετοιμασίας αλλά και λόγω εμπειρίας, Θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όσους βοήθησαν.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα την ομάδα των 4 φοιτητών, γνωστοί και ως «οι κομάντο φοιτητές», εκπαιδευμένοι για «ειδικές αποστολές»  που κατέφθασαν ειδικά για την περίσταση από τα Γιαννιτσά.
Την ομάδα των ειδικών αποστολών αποτελούν οι:  Ανδρέας Χατζηδήμου, Γρηγόρης Χατζηδήμου, Σούλης Σαμαράς (που ήταν υπεύθυνοι στα αγωνίσματα) και Γιώργος Τίκης (ο μαθηματικός, που ήταν υπεύθυνος για τα αποτελέσματα).  
Κούκλοι, αν και λόγω εκπαίδευσης «κτυπήσατε και εξαφανιστήκατε» όπως κάνουν τα «κομάντο», σας περιμένουμε να μας δείξετε και την ικανότητά σας στην «καταστροφή των μεζέδων». Εκεί θα αξιολογηθείτε από τον αρχηγό των «κομάντο» που τα πάει πολύ καλά και στο φαγητό! τον κ. Χατζηλαζαρίδη Ιωάννη.
 

Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

Με ειδικότητα στα αποτελέσματα «κτηθείσα εν τω στατεύματι» και πολύχρονη εμπειρία στο χώρο του στίβου, στην έκδοση των αποτελεσμάτων βοήθησαν και οι γονείς:  κ.κ. Δούναβης Κωνσταντίνος, Ντούγκου Σαμουήλ και Λαμπρόπουλος Φώτιος, που είναι παράλληλα και οι εκπρόσωποι του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ.
Κύριοι σας ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά.

ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Επιτροπή Διοίκησης, το Διευθυντή και τους υπαλλήλους του Καυτανζογλείου Σταδίου, γιατί επέτρεψαν αφενός μεν να χρησιμοποιήσουμε το χόρτο του βοηθητικού σταδίου και αφετέρου γιατί επέτρεψαν στους γονείς να παρακολουθήσουν τους αγώνες των παιδιών τους από την κερκίδα του βοηθητικού.

print

Written by