ΠΟΙΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ (ΑΝΩ ΤΩΝ 23) ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ;

Δεν είναι λίγοι αυτοί που διαμαρτύρονται για την απόφαση του ΣΕΓΑΣ «οι άνω των 23 ετών να μη βαθμολογούνται στα διασυλλογικά». Επίτηδες το διατυπώνω  έτσι, για να αντιδράσουν όσοι γνωρίζουν και κυρίως οι επιτελικοί και οι διοικητικοί του ΣΕΓΑΣ, και να πουν:  
            Ε! όχι και δεν βαθμολογούνται κ. Κατσίκα -δεν τα ξέρετε καλά-.
Βαθμολογούνται στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου, οι 16 καλύτεροι αθλητές (άνω των 23),  με κριτήριο την καλύτερη επίδοση που πέτυχαν σε όλη την αγωνιστική περίοδο.  Απλά δεν βαθμολογούνται στα διασυλλογικά που διεξάγονται σε όλη την Ελλάδα σε 12 Ομίλους.
 

ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ (ΑΝΩ ΤΩΝ 23).

Και αφού φτάσαμε εκεί που έπρεπε -με τη βοήθεια όσων ξέρουν- ας μελετήσουμε λίγο το νέο σύστημα βαθμολογίας των άνω των 23 ετών, στα διασυλλογικά.

Άντε, να σας κάνουμε τη χάρη και να πούμε ότι δεν είστε «οι νεκροθάφτες του στίβου» (ορολογία που χρησιμοποιούν κατά κόρον όσοι δεν συμφωνούν μαζί σας).

Άντε, να παραδεχτούμε ότι και ένας που πέρασε τα 23 του, τουλάχιστον μπορεί να αγωνιστεί, χωρίς βέβαια να βαθμολογηθεί στο διασυλλογικό του Ομίλου του (ακόμη και παγκόσμιο ρεκόρ να κάνει).

Να δεχτούμε ότι όσοι αγαπούν τον αθλητισμό, μπορούν να αγωνίζονται (και στα βαθειά τους γεράματα -δηλαδή και μετά τα 23 τους- στα διασυλλογικά αλλά και σε όλους τους αγώνες.

Για να τους δώσουμε κάποιο κίνητρο, θα πρέπει να τους στρέψουμε την προσοχή «στο να αγωνίζονται για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους». Το κίνητρο αυτό -της βελτίωσης της ατομικής επίδοσης- δεν χρειάζεται να τους το δώσουμε εμείς, ευτυχώς υπάρχει η μεζούρα και το χρονόμετρο, που τους κρατάει σε εγρήγορση.

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Γιατί «ρε» παιδιά! εσείς οι επιτελικοί, οι διοικητικοί, ή οι υπάλληλοι του ΣΕΓΑΣ που πληρώνεστε για να βάζετε σε τάξη τις επιδόσεις των αθλητών, δεν μας λέτε και ποιοί βαθμολογήθηκαν στο διασυλλογικό των (Α/Γ);

Εσείς ενημερώνετε τους στατιστικούς πίνακες των επιδόσεων· εσείς  στο τέλος της χρονιάς μας ανακοινώνετε τις 50δες  ή και όλες τις καλύτερες επιδόσεις της χρονιάς, σε κάθε αγώνισμα.

Για να μας πείτε και το αυτονόητο του συστήματος βαθμολογίας (άνω των 23) στο διασυλλογικό, πόσα χρόνια θέλετε να περάσουν;

Το αυτονόητο που ζητάμε να μάθουμε (αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνουμε) είναι «ποιοί βαθμολογήθηκαν στο διασυλλογικό (Α/Γ) από αυτούς που είναι άνω των 23»;  
 
Θέλουμε να μας πείτε ότι βαθμολογήθηκαν στο διασυλλογικό (από τους άνω των 23) οι εξής:
Στα 100 μ.                   1, 2, 3, 4,  …16
Στο ΜΗΚΟΣ               1, 2, 3, 4,  …16
Στο ΥΨΟΣ                  1, 2, 3, 4,  …16
Στο ΚΟΝΤΩ               1, 2, 3, 4,  …16

Έτσι, αφενός μεν οι αθλητές θα μάθουν την κατάταξή τους (στην ειδική λίστα των άνω των 23 ετών) αφετέρου δε θα μάθουν και οι σύλλογοι από ποιούς  αθλητές παίρνουν τους επιπλέον  βαθμούς που εμφανίζονται από τα διασυλλογικά.  (Υπάρχουν περιορισμοί που δεν επιτρέπουν τον κάθε αθλητή να υπολογίσει τους βαθμούς που πήρε, αφαιρώντας από την 50άδα τους κάτω των 23 ετών, γιατί δεν ξέρει:  π.χ. πόσοι πάνω από αυτόν είναι ΚΥΠΡΙΟΙ που βαθμολογούνται αλλά δεν αναφέρονται στη λίστα, ή ποιά είναι τα δύο ατομικά αγωνίσματα, των πολύπλευρων αθλητών, που αξιολογούνται ή ακόμη και η περίπτωση των αθλητών των συνθέτων αγωνισμάτων που πιθανά να εμπλέκονται και στα ατομικά αγωνίσματα.

Είναι τόσο δύσκολο για τη στατιστική υπηρεσία του ΣΕΓΑΣ να ανακοινώνει κάθε χρόνο την 16αδα των άνω των 23 ετών, για κάθε αγώνισμα;

Γιατί αφήνετε στο σκοτάδι τους συλλόγους, όσον αφορά στη βαθμολογία των άνω των 23 ετών;

Γιατί δεν δίνετε στους «ηλικιωμένους» αθλητές (τους άνω των 23) το στόχο τους, (το όριο για να μπορέσουν να βαθμολογηθούν) –το κίνητρο– για να συνεχίσουν κάνουν αυτό που αγαπούν;


ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ – ΤΩΝ «ΜΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΩΝ»

Στη συνέχεια άνθρωποι που θέλουν να βοηθήσουν και ενδιαφέρονται όπως π.χ. ο κ. Ανδρουλιδάκης ή ο κ. Μουρατίδης, θα μπορέσουν να δώσουν ένα πραγματικό κίνητρο (στους άνω των 23 ετών) και να τους πουν.

Κύριοι, όσοι θέλετε και στα -βαθιά σας γεράματα!- (άνω των 23) να αγωνίζεστε και να βοηθάτε τους συλλόγους σας στα διασυλλογικά πρωταθλήματα, θα πρέπει να στοχεύετε σε επιδόσεις που σας δίνουν το δικαίωμα να είστε στην 16αδα

Εσύ π.χ. που κάνεις επί κοντώ  θα πρέπει να στοχεύεις στα 4.00μ. για να μπορέσεις να δώσεις έστω και (1) βαθμό διασυλλογικού πρωταθλήματος  στην ομάδα σου.
Εσύ που κάνεις 100 μ. … τόσο.
Εσύ που κάνεις Μήκος … τόσο.
Εσύ που κάνεις Σφαίρα … τόσο.     κ.ο.κ.


ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ – ΠΡΟΤΑΣΗ

Κύριε πρόεδρε, κύριε Παναγόπουλε, γνωρίζετε ότι από την ώρα που εφαρμόσατε το σύστημα «της ταφόπλακας» (όπως το ονομάζουν οι επικριτές αυτής της επιλογής σας), κάνετε τα πάντα (δηλαδή τίποτε) για να τους δίνετε το δικαίωμα να το ονομάζουν έτσι;

Περιμένουμε να μάθουμε -κάποτε- τις 16αδες των αθλητών (άνω των 23), που βαθμολογήθηκαν σε κάθε αγώνισμα στο διασυλλογικό πρωτάθλημα 2013 και 2014.

Θεσσαλονίκη 28.11.14
Με τιμή
Κατσίκας Φώτιος
Προπονητής στίβου.

print

Written by