Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΝΟΜΗ ΤΗΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗΣ «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ» ΣΤΟΝ κ. ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΚΑΙ ΡΗΓΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ

“Είσαι Θεός, είσαι Θεός μοναδικός”… τραγουδούσαμε όλοι για τα κατορθώματα του Νίκου Γκάλη στο παρκέ. Προσωπικά μία από τις λίγες φορές που βγήκα στους δρόμους με τη γυναίκα μου και με τη σημαία ήταν το 1987 όταν κερδίζαμε τα μεγαθήρια στο Μπάσκετ και αιτία ήταν ο ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ και η “ΠΑΡΕΑ” του.

Κάτι ανάλογο συνέβαινε και τότε,  (λίγο πριν και μετά το 1950) όταν μεγαλουργούσε ο ΡΗΓΑΣ Ευσταθιάδης όχι μόνον στο επί κοντώ και στον αθλητισμό αλλά και στην παρέα και την κοινωνική ζωή.

Δεν σταμάτησε εκεί “ΕΥΤΥΧΩΣ” συνέχισε να βρίσκεται στα στάδια και κοντά στη νεολαία -ενεργός- για πολλά χρόνια. Όταν τα χρόνια πέρασαν 60ρης, 70ρης και τώρα 85ρης, ίσως οι επιδόσεις του να άρχισαν να μη μας συγκινούν όμως ο ίδιος σκόρπιζε το πνεύμα του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ όπου πατούσε και όπου αργότερα -ως Βετεράνος- έκανε ακόμη και άκυρα άλματα. Είναι μάθημα ζωής να βλέπεις τον κ. ΡΗΓΑ να αγωνίζεται. Αυτό που έχε πλέον σημασία είναι η συμπεριφορά του ανθρώπου σε όλες τις φάσεις του αθλητισμού· στη νίκη και στην ήττα, στο υπέροχο άλμα αλλά και στο άκυρο. Σεμινάρια πραγματικά είναι … για όσους έχουν τα μάτια τους ανοιχτά η συμπεριφορά του, σε κάθε του βήμα, σε κάθε του ενέργεια, σε κάθε του λόγο. Όπου και να είναι, στον αγώνα, στην κερκίδα, στην παρέα, στη διασκέδαση, στη νουθεσία των νέων στην κουβέντα των μεγάλων, η συμπεριφορά του και ο τρόπος ζωής του είναι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Τί σημασία έχει που καπνίζει! τί σημασία έχει που ως άνθρωπος θα έχει τα δικά του! Σημασία έχει το τι δείχνει και πώς το δείχνει αυτό που έχει μέσα του και αυτό που πιστεύει.

Για όλα αυτά «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ» που του απένειμε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας έρχεται να επικυρώσει την προ 25ετίας απονομή εκ μέρους μας -στον ΑΝΘΡΩΠΟ- το όνομα του νεοϊδρυθέντος συλλόγου μας, τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Δεν κάναμε λάθος, δεν διαλέξαμε κάτι το άγνωστο να μας οδηγεί και να μας εμπνέει, δεν ρισκάραμε το μέλλον των παιδιών μας.

Ήταν πολύ πριν έρθει η Πολιτεία να βραβεύσει τον κ. ΡΗΓΑ Ευσταθιάδη όταν εμείς «οι τυχεροί» τον ορίσαμε οδηγό μας, προβολέα και πηγή ενέργειας για το δύσκολο και σκοτεινό δρόμο του αθλητισμού, που θελήσαμε να οδηγήσουμε -με τη σειρά μας- την αθλούμενη νεολαία. Με τέτοιον προβολέα μόνον όσοι είναι τυφλοί στην ψυχή θα μπορούσαν να πάνε σε λάθος δρόμο.

Κύριε ΡΗΓΑ μας, κύριε ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ,  ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ για μια ακόμη φορά.
(Δεν θα επανέλθουμε… ξέρουμε ότι αν μάθεις αυτά που γράφουμε θα μας “μαλώσεις”, αλλά το ρισκάρουμε γιατί τα πιστεύουμε και θέλουμε να τα πούμε!

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ

Τα απανταχού της οικουμένης «ΡΗΓΑΚΙΑ» αλλά και οι γονείς των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, γιόρτασαν την απονομή της τιμητικής διάκρισης «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ» στον κ. ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ.
Εχθές ανακοινώσαμε ότι τη Δευτέρα θα κάνουμε γιορτή με αναψυκτικά και γλυκά για να Τιμήσουμε με τη σειρά μας τον Επίτιμο και Ισόβιο Πρόεδρό μας, τον κ. ΡΗΓΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ.
Σήμερα! ξεπήδησαν αφιερώματα (από την προπονήτριά μας κ. Σ. Γκοτζαμάνη, αλλά και από τον ανεπανάληπτο κ. Μενέλαο Τιμωνίδη), οι οποίοι σε χρόνο ρεκόρ παρουσίασαν φωτογραφίες και δημοσιεύματα για τα «κατορθώματα» του κ. ΡΗΓΑ Ευσταθιάδη στο άλμα επί κοντώ, κάπου στη δεκαετία του 1950. Τα δημοσιεύματα και οι φωτογραφίες τοποθετήθηκαν στην είσοδο του Κ3, όπου παιδιά και γονείς είχαν την ευκαιρία να μάθουν και λίγη ιστορία.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον κ. ΡΗΓΑ Ευσταθιάδη γιατί -χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει- όχι μόνον αποτέλεσε τη γενεσιουργό αιτία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ αλλά και γιατί στα 15 χρόνια της λειτουργίας του συλλόγου η Φιλοσοφία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ κυριαρχεί στο σύλλογο.
Αυτό που είδαμε στη συμπεριφορά του κ. ΡΗΓΑ πριν από 25 χρόνια, το «είδε» και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και του απένειμε την τιμητική διάκριση «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ».

Ιδού, το μεγαλύτερο κίνητρο των ανθρώπων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ να προσπαθούν για το καλύτερο.
Δεν θα θέλαμε ποτέ να ντροπιάσουμε το Όνομα «ΡΗΓΑΣ» που επιλέξαμε για να δώσουμε σάρκα και οστά στην αθλητική μας «κυψέλη».
Και μόνο του το γεγονός, ότι η φιλοσοφία Του και το παράδειγμά Του στα δρώμενα του αθλητισμού, έγιναν αιτία να δημιουργηθεί ένας αθλητικός σύλλογος, αποτελεί τεράστια προσφορά προς τη νεολαία και τον αθλητισμό.
Τα βλέμματα των χιλιάδων παιδιών που μαγνήτισαν τα κατορθώματά του, όταν μεσουρανούσατε στο άλμα επί κοντώ -στα τότε γεμάτα στάδια- αλλά και η εν γένει μέχρι τώρα συμπεριφορά του, τον «όρισαν» να αποτελεί «παράδειγμα προς μίμηση».

Ένα «παράδειγμα προς μίμηση» που μαγνητίζει για 85 χρόνια τα βλέμματα των μικρών και των μεγάλων -με τη συμπεριφορά του- αιτιολογεί τον «ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ» αλλά και τον «ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΟΣ».

print

Written by