ATHENS STREET POLE VAULT 2015 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – 9 ΜΑΙΟΥ

Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στην πλατεία Συντάγματος θα στηθεί φέτος η αρένα του Athens Street Pole Vault, που διοργανώνει για τρίτη χρονιά ο ΣΕΓΑΣ με μεγάλο χορηγό την DHL.

Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ  ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ  ΣΤΟ «ΣΥΝΤΑΓΜΑ» – 9.5.15

Νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 9 Μαΐου (12:00), το Σύνταγμα θα υποδεχθεί ορισμένους από τους κορυφαίους επικοντιστές της Ευρώπης, ανάμεσα στους οποίους θα βρίσκεται και ο Νίκανδρος Στυλιανού (ο Κύπριος πρωταθλητής και αθλητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ). Φίλοι του στίβου, περαστικοί της πλατείας Συντάγματος, αλλά και τουρίστες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα από τα θεαματικότερα αγωνίσματα του στίβου.

ΤΟ «ATHENS STREET POLE VAULT» – ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Ο 1ος αγώνας του «ATHENS STREET POLE VAULT» έγινε το 2013 ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ με τον Μπιορν Οττο να σημειώνει την κορυφαία επίδοση στον κόσμο -εκείνη την εποχή- με άλμα στα 5,83 μέτρα. Ο Νίκανδρος Στυλιανού με 5.22 ήταν 7ος.

Ο 2ος αγώνας έγινε στη ΜΑΡΙΝΑ του ΦΛΟΙΣΒΟΥ το 2014.  Στις πανέμορφες εγκαταστάσεις της Μαρίνας του Φλοίσβου εκατοντάδες άνθρωποι είχαν την ευκαιρία να δουν τους αθλητές και να χαρούν τα άλματά τους.
Νικητής στο Athens Street Pole vault 2014 ήταν ο Δημήτρης Πατσουκάκης (γέννημα και θρέμμα -μέχρι το 2008- του ΑΣ ΡΗΓΑΣ) που με 5,62 μ. κατάφερε να πετύχει νέο ατομικό ρεκόρ. Δεύτερος με 5.62 ήταν ο Κώστας Φιλιππίδης και 3ος με 5.52, ο μετέπειτα ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης στον κλειστό στίβο πολωνός Λισεκ. Ο Νίκανδρος Στυλιανού ήταν 4ος με 5.52 (νέο ατομικό ρεκόρ που είναι και ρεκόρ Κύπρου). Ο Νίκανδρος πήρε το ρεκόρ του ΑΣ ΡΗΓΑΣ από τον Δημήτρη Πατσουκάκη που ως έφηβος αθλητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ πέτυχε 5,30).  5ος ήταν ο Γερμανός ολυμπιονίκης Ραφαέλ Χολζντέπε με 5.42.

Οι φωτογραφίες και άλματα από τη ΜΑΡΙΝΑ του ΦΛΟΙΣΒΟΥ μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ 5.42 & 5.52

ΠΑΤΣΟΥΚΑΚΗΣ 5.42, 5.52. 5.62

print

Written by