ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ Τ.Σ. ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΠΕΡΙΦ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Αποφασίσαμε να συγχαρούμε τον Τεχνικό Σύμβουλο της περιοχής Πελοποννήσου κ. Σπ. Τριανταφυλλόπουλο επειδή στην περίπτωση της προκήρυξης του διασυλλογικού Α/Γ Β΄ Φάση έκανε σωστά τη δουλειά του. (Δεν τον γνωρίζουμε προσωπικά) αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία.

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι συνάδελφοι που κάνουν σωστά τη δουλειά τους και τους παρακαλώ να δεχθούν και αυτοί τα Συγχαρητήριά μας.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ  Ή «ΠΑΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ»

Κάποτε ο ΣΕΓΑΣ αλλά και κάθε «Ομοσπονδία – Εταιρεία» θα πρέπει να αποδίδει «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι …» στους συνεργάτες του.

Το μόνιμο λάθος (αδιαφορία ή να μην εκθέσουμε τους φίλους μας…) των διοικήσεων του ΣΕΓΑΣ εδώ και 10 -15 χρόνια (που έχω άποψη), είναι ότι ποτέ δεν ζήτησαν ευθύνες από όσους «είτε δεν μπορούν είτε δεν προσπαθούν λίγο παραπάνω»  για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους.
Άπειρα τα παραδείγματα. Συνέχεια γίνονται λάθη χωρίς κανένας ποτέ να έχει «πάει σπίτι του» ή να παραδεχτεί το λάθος του.  Αφού κανένας δεν τον βάζει στη θέση του, συνεχίζει να επαναλαμβάνει μηχανικά τα όσα τόσα χρόνια έμαθε και έτσι προκύπτουν τα λάθη. Δυστυχώς στη μόνιμη παρέα στον ΣΕΓΑΣ που κυκλοφορεί πολλά χρόνια τώρα υπάρχουν αρκετοί που δεν ξέρουν να ακούν ή και δεν τους πάει το μυαλό να ακούσουν και κάποιον άλλον.  Όλα τα ξέρουν όλα είναι όπως αυτοί τα έχουν στο μυαλό τους.

Σαφώς και δεν αναφερόμαστε σε όλους τους Συνεργάτες, εξάλλου έτσι ξεκινήσαμε το άρθρο επαινώντας συνεργάτη (ή και συνεργάτες του ΣΕΓΑΣ), δεν μπήκαμε στον κόπο να ψάξουμε τη διατύπωση των άλλων προκηρύξεων για τη Β φάση του Διασυλλογικού πρωταθλήματος των Α/Γ) που σίγουρα κάποιοι θα έχουν προσπαθήσει να καλύψουν το κενό της προκήρυξης.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Στην προκήρυξη του διασυλλογικού Α/Γ,  που από φέτος γίνεται σε δύο Φάσεις (18 Απριλίου και 9 Μαΐου), και με αρκετές τροποποιήσεις, προέκυψε θέμα με τη βαθμολογία των 100μ. (λόγω μη σωστής διατύπωσης της προκήρυξης).  

Τα 100μ. (μαζί με τα 200μ.) είναι τα μόνα αγωνίσματα για τα οποία προβλέπονται προκριματικές σειρές εφόσον υπάρξουν πολλές συμμετοχές. Η παράλειψη τόσο της Γενικής προκήρυξης όσο και των προκηρύξεων των Ομίλων (τουλάχιστον της Θεσσαλονίκης που γνωρίζουμε) ήταν ότι δεν αναφέρεται πουθενά ότι και από τον προκριματικό θα βαθμολογούνται οι αθλητές. Τουναντίον τονίζεται (σελίδα 4 της προκήρυξης) ότι:

7. ΟΡΙΑ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ
Θα ισχύσουν όρια επίδοσης κατ΄ αγώνισμα που πρέπει να πετύχουν οι αθλητές-τριες στον Τελικό ή Τελικές σειρές για να βαθμολογηθούν και να πάρουν βαθμούς αξιολόγησης τα σωματεία τους.

Πήραμε θέση, αλλά από πουθενά δεν πήραμε συγκεκριμένη απάντηση!

 

ΤΟ «ΔΙΣ  ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΟΥΚ ΑΝΔΡΟΣ  ΣΟΦΟΥ»

Το κενό της προκήρυξης ερμηνεύτηκε, όπως ερμηνεύτηκε, ίσως με προφορικές οδηγίες του συντονιστή της Ανάπτυξης και το θέμα της πρώτης Φάσης έληξε … με ερωτηματικά αναπάντητα.

Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Β ΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ Α/Γ

Ο κάθε λογικά σκεπτόμενος άνθρωπος, εφόσον έγινε κάποιο θέμα λόγω μη ορθής διατύπωσης της πρώτης προκήρυξης και εφόσον σε δύο εβδομάδες θα έπρεπε να βγάλει και δεύτερη προκήρυξη για τα άλλα μισά αγωνίσματα, θα έπρεπε να καλύψει τα κενά.

Μελετώντας την προκήρυξη του δικού μας (2ου Ομίλου) το κενό δεν καλύφτηκε! Δικαιολογημένα ο συνάδελφος  απάντησε «περιμένω ενημέρωση, οδηγίες «άνωθεν» (επιτροπή Ανάπτυξης).»

Από προσωπική ανησυχία έψαξα για κάποια άλλη προκήρυξη, τυχαία έπεσα στην προκήρυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στην  προκήρυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου Τεχνικός υπεύθυνος αναφέρεται ο κ. Σπ. Τριανταφυλλόπουλος  Τ.Σ.  Περιφ. Πελοποννήσου. [Σε επικοινωνία που είχα πριν από λίγο με τον κ. Τριανταφυλλόπουλο, έμαθα ότι η προκήρυξη –που καλύπτει όλα τα κενά- προήλθε μετά από συνεχή επαφή με τον κ. Αποστολόπουλο Απόστολο].

 

Συγχαίρωαμφότερους για τη σοβαρότητα με την οποία συνέταξαν τη δική τους προκήρυξη.

 

Οι παράγραφοι που προστέθηκαν στην Περ. Πελοποννήσου και που κάνουν τη διαφορά είναι:

1)            9.  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α – Γ:

                Επεξήγηση: Βαθμολογούνται δηλαδή οι 16 πρώτοι αθλητές – αθλήτριες και οι 16 πρώτες ομάδες σκυταλοδρομίας, με την απαραίτητη προϋπόθεση να επιτύχουν τα όρια βαθμολόγησης της κατηγορίας ΝΕΩΝ (Α-Γ) «πίνακας Γ΄» στον Προκριματικό ή στον τελικό του αγωνίσματος.

2)           Γ)  ΓΕΝΙΚΗ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ  ΓΙΑ  ΤΗ  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ σε  όσα  αγωνίσματα διεξάγεται  προκριματικός  και  στη  συνέχεια  τελικός: Όταν  στον  τελικό  ένας  ή  περισσότεροι  αθλητές  δεν τερματίσουν ή δεν συμμετέχουν ή κάνουν άκυρες προσπάθειες, όπως επίσης και σε κάθε περίπτωση που από τον κανονισμό δεν υπάρχει κατάταξη αθλητή – τριας,  αυτοί  ΔΕΝ  θα  βαθμολογούνται. Οι  αντίστοιχοι  βαθμοί  δεν θα δίδονται  σε  κανέναν  άλλον  αθλητή  και  η  βαθμολογία θα  συνεχίζεται  για  τις υπόλοιπες θέσεις της δεκαεξάδας  από  τον  προκριματικό ή τον τελικό,  με  τους  βαθμούς  που  αντιστοιχούν  σε  αυτές  τις  θέσεις.

3)             β) Η τελική κατάταξη των αθλητών-τριων στα 200μ.,  θα γίνει με πρώτους –τες τους αθλητές –τριες του τελικού ή  των τελικών σειρών   και μετά θα καταταχθούν οι αθλητές-τρις από τον προκριματικό.

Όλα τα υπόλοιπα αγωνίσματα δρόμων θα διεξαχθούν σε τελικές σειρές και οι νικητές – τριες θα αναδεικνύονται βάσει χρόνου από όλες τις σειρές.

Σημ.:  Με μια ματιά που έριξα και στην προκήρυξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΚΡΗΤΗΣ έγιναν και εκεί οι απαραίτητες διορθώσεις, που δεν αφήνουν ερωτηματικά για τη βαθμολογία, ανεξάρτητα αν δεν προχώρησαν σε συγκεκριμένες αναφορές.  

Πιθανά και σε άλλες ΕΑΣ να έγινε σωστή και προσεγμένη δουλειά, που κάνει τη διαφορά. Όλους αυτούς που προσπάθησαν τους Συγχαίρουμε αλλά να μας συγχωρήσουν που δεν μπήκαμε στον κόπο να το ψάξουμε (είναι πολύς κόπος και δεν είναι δική μας δουλειά ….).

 

Με τιμή

Κατσίκας Φώτιος

4.5.2015

print

Written by