ΑΠΟ ΡΕΚΟΡ ΣΕ ΡΕΚΟΡ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΡΑΝΑΣ

Όταν το φιλότιμο του αθλητή περισσεύει τότε ξεπερνιούνται όλες οι δυσκολίες και το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό. Η περίπτωση του Κώστα Βρανά, του αθλητή που ήρθε στο σύλλογό μας από τη Χρυσούπολη και που έδειχνε να βρίσκεται στο τέλος της αθλητικής του προσπάθειας μας κάνει να πιστεύουμε ότι σε κανέναν δεν πρέπει να στερούμε το δικαίωμα να χαίρεται τον αθλητισμό. Ο Κώστας  ήταν τα προηγούμενα χρόνια ένας πολύ καλός δρομέας ημιαντοχής με πολύ καλές επιδόσεις στα 1500 και 800. Κάποτε χαλάρωσε, τα χιλιόμετρα τον κούρασαν και έχοντας μεράκι να μάθει το επί κοντώ μας πλησίασε. Χαρήκαμε που τον έχουμε κοντά μας και δεν περιμέναμε θαύματα από αγωνιστικής πλευράς αφού ήρθε σε εμάς γιατί είχε κουραστεί από τα χιλιόμετρα. Όμως, μας εξέπληξε ευχάριστα.

Πολλοί παράγοντες λειτούργησαν  παράλληλα και είχαμε έναν Κώστα Βρανά να δείχνει τον πραγματικό του εαυτό.

1)  Όντας φιλότιμο παλικάρι και έχοντας το μικρόβιο του «αθλητή» που πάντα προσπαθεί για το καλύτερο, δεν θα μπορούσε να μη θέλει να δικαιώσει τον εαυτό του και την προσπάθεια που καταβάλει.
2)  Μεγάλη σημασία για την επίτευξη του στόχου του η επιθυμία να δικαιώσει τον προπονητή του κ. Δημήτρη Παπαδόπουλο.
3) Ο Κώστας ανήκει στην κατηγορία των ανθρώπων που θέλει απλά να του δείξουν ότι τον εκτιμούν και σέβονται την προσπάθειά του. Ίσως καταφέραμε να του δείξουμε ότι τον εκτιμούμε πρώτα ως άνθρωπο και αυτό άγγιξε τις ευαίσθητες χορδές του Κώστα και εκτοξεύτηκε.

Για τον προχθεσινό αγώνα τον δηλώσαμε στα 800μ. Μας είπε θα προσπαθήσει να τρέξει για το υψηλό όριο (1΄57”64). Λόγω της μεγάλης αποχής από τη συστηματική προπόνηση θεωρήσαμε ότι θα είναι δύσκολο και για να μην τον αγχώσουμε του είπαμε «τρέξε να το ευχαριστηθείς και όσο κάνεις». Το θεριό, όχι μόνο έκανε το “υψηλό όριο” αλλά πέτυχε με 1΄56”96, αφενός μεν να είναι τρίτος και να προσφέρει στο σύλλογό του 10 βαθμούς αλλά και μαζί με τα άλλα 3 παλικάρια της σκυτάλης (Μπαλίδης, Δεληγεωργάκης, Παπαχαρίσης) κατάφεραν να τρέξουν στη σκυταλοδρομία 4Χ400 και να πετύχουν χρόνο 3’34”24 (μόλις έχασαν το υψηλό όριο που είναι 3’34”14)!

Τόσο ο χρόνος του Κώστα α) στα 1500 4’10”00, (ήταν 2ος στις 18.5.15 στην πρώτη Φάση του διασυλλογικού), β) στα 800 1΄56”96, γ) όσο και στο χρόνο της τετράδος της σκυτάλης 4Χ400 (3’34”24), αποτελούν νέα ρεκόρ συλλόγου.

Μπράβο Κώστα Βρανά, και για να μη λες ότι στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ είμαστε τσιγκούνηδες … σου κάνουμε δώρο 200… κάμψεις, τυχερέεεεε!
Στα άλλα (3) μέλη της σκυτάλης το δώρο είναι μόνον 50…κάμψεις! Ας προσέχατε…

Στο ίδιο μήκος κύματος λειτουργούν και οι Μπουλγκουρίδης Γεώργιος, Παπανικολάου Αθανάσιος, Πατσαβέλας Γεώργιος,  και πολλοί άλλοι, που αγωνίζονται για το σύλλογο, στους οποίους όμως θα αναφερθούμε σε άλλη περίπτωση. Για να μη ζηλεύετε … πάρτε και όλοι εσείς -όσοι αγωνίζεστε για το σύλλογο- 50…
Ε! 50 είναι το δώρο, όχι παραπάνω, τίμια πράγματα.

print

Written by