Η ΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ: «To be, or not to be, that is the question»

ΤΟ ΑΛΜΑ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ – ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΚΟΝΤΑΡΙΩΝ

Όσοι γνωρίζουν το άλμα επί κοντώ -από κοντά- όχι απαραίτητα όσοι υπήρξαν μόνον αθλητές, ξέρουν ότι εκτός από ψυχικά χαρίσματα, φυσικές ικανότητες και πολλά άλλα, για να κάνεις άλμα επί κοντώ χρειάζονται και «τα κοντάρια».
Ξεκινάς, δείχνεις ότι μπορείς φτάνεις σε ένα σημείο και … μένεις από κοντάρι.  Χωρίς το κατάλληλο κοντάρι,  που πρέπει να είναι «ακριβώς στα δικά σου μέτρα» (ταχύτητα, ανάστημα, κιλά, εμπειρία, κ.λ.π), όπως ένα κοστούμι είναι ραμμένο στα μέτρα του καθενός μας.
Τώρα καταλαβαίνουν όσοι (ανυποψίαστοι μπαμπάδες άλλων συλλόγων)  μας ζητούν να κάνουμε στον κανακάρη τους επί κοντώ … πού αλλού κολλάει το πράγμα; Δεν είναι ότι δεν θέλουμε, είναι ότι είναι άδικο, άλλοι να πληρώνουν και άλλοι να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ή πράγματι να μη ξέρουν, αλλά και να μη φροντίζουν να μάθουν πόσο κοστίζει ένα κοντάρι.

Και εδώ έρχεται και κολλάει ο τίτλος που δώσαμε στο άρθρο. Αγοράζεις τα επόμενα κοντάρια ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Η απάντηση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη. Με την αλλαγή σε ισοτιμία Δολαρίου- Ευρώ, τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για το Ευρώ.

Ήξερες, μέχρι την προηγούμενη φορά, ότι ένα κοντάρι π.χ. 4.75/75 είχε κάπου στα 750 €. Σήμερα μπαίνεις στη σελίδα του ΙΤΑΛΟΥ προμηθευτή και βλέπεις το ίδιο κοντάρι 930€!
Ναι ένα κοντάρι 4.75/75 ή 77  τόσο στοιχίζει (930€). Δείτε και μόνοι σας τις τιμές από ΙΤΑΛΙΑ που είναι ο πιο κοντινός αντιπρόσωπος της “UCSSPIRIT” http://www.sportitaliasrl.it/en/track-and-field/430-series/area/2181

1.       Ένα 4.00/68 (για τους καινούριους και τα κορίτσια), στοιχίζει € 672 €.

2.       Ένα 4.00/70 (για τους καινούριους και τα κορίτσια), στοιχίζει € 672 €.

3.       Ένα 4.30/77 (αυτό που μας κλέψανε αυτοί οι «όποιοι» απαράδεκτοι κυκλοφορούν στον αθλητισμό),  στοιχίζει 763 €!

4.       Ένα 4.75/75  στοιχίζει 930€.

5.       Ένα 4.75/77  στοιχίζει 930€.

Ένα 4.90/73  (και αυτό μας το …. δανείστηκαν!) κοστίζει 974€
Ένα 5.00/86  1.070€ …

Αυτή τη στιγμή οι υπάρχοντες αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ χρειάζονται (τα 5  πρώτα) κοντάρια.
Με τις παραπάνω τιμές η παραγγελία βγαίνει κάπου στα 4000 € (ίσως και μεταφορικά).
Και επαναλαμβάνω την ερώτηση: To be, or not to be? ΤΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ή ΟΧΙ;

Από την προηγούμενη φορά είχαμε κάτι προσφορές για τα 2-3 κοντάρια και ο σύλλογος θα έβαζε τα υπόλοιπα. Τώρα όμως το ποσό σχεδόν διπλασιάστηκε….

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια.
Τα κοντάρια θα παραγγελθούν και όποιος μπορεί και θέλει να συμβάλει στην αγορά των κονταριών δεν έχει παρά να επικοινωνήσει μαζί μας και να βοηθήσει με το οποιοδήποτε ποσό (όμως όσο πιο γρήγορα γίνεται) για να ξέρουμε τι θα κάνουμε.
ΤΑ ΚΟΝΤΑΡΙΑ ΘΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΘΟΥΝ αφού γίνει μια τελευταία επαφή με το Δ.Σ.  (ήδη υπάρχει απόφαση του Δ.Σ. γιαυτό, μόνο που το ποσό ήταν άλλο)!

Απλά να ξέρετε ότι επί κοντώ κάποιου επιπέδου, χωρίς κοντάρια, δεν γίνεται.

print

Written by