ΜΕΡΙΚΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ «ΚΑΝΟΝΕΣ» ΟΥΤΕ “ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ”

ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΑΔΥΝΑΤΑ ΔΥΝΑΤΑ

Υπέροχους αγώνες με πολύ προσπάθεια, κόπο  και οργάνωση κάνουν οι πόλεις που τολμούν να διοργανώσουν Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Τρίκαλα, Σέρρες και (σίγουρα Γιαννιτσά, που ακολουθούν) έδωσαν ή θα δώσουν, τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των αγώνων.  Συγχαίρουμε τους μέχρι τώρα διοργανωτές (Τρίκαλα και Σέρρες) και τους ευχαριστούμε για τη δική τους σοβαρή προσπάθεια. Δεν θα ξεχάσουμε την επιτυχή αντιμετώπιση της καταρρακτώδους βροχής στις Σέρρες , τη 2η ημέρα. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ ΑΓΩΝΩΝ – ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ

Το ότι παρακάτω θα ασχοληθούμε με μερικά λάθη, μικρά και χωρίς ιδιαίτερη σημασία στην διεξαγωγή των αγώνων, το κάνουμε για δύο λόγους

1)  Για την ενημέρωση των υπευθύνων, (στα Τρίκαλα και απανταχού), ώστε να μην ξαναγίνουν.

2) Για να ψέξουμε τη νοοτροπία των υπευθύνων (στις Σέρρες) Τεχνικών συμβούλων, και Εθνικών προπονητών (των Εφήβων) που κάνουν το δικό τους «με το έτσι θέλω» χωρίς να ακολουθούν τους κανονισμούς.  

Ακόμη και σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα γίνονται μικρά ή και μεγαλύτερα λάθη στην εφαρμογή των Κανονισμών Στίβου.
Αρκετά τα παράπονα των συναδέλφων … αλλά δεν θα σταθώ σε άλλα αγωνίσματα, παρά μόνον στο επί κοντώ, που έχω προσωπική άποψη.

ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ – Π.Π.  (Π/Κ).

ΜΠΑΡΑΖ:  Στη διεξαγωγή «Μπαράζ»,  που χρειάστηκε να γίνει στο Επί Κοντώ (Π), έγιναν δύο λάθη.
1) Τα διαδοχικά ύψη στον Τελικό ήσαν: (… 4.60 και στη συνέχεια ανά 5 εκ.). Οι αθλητές πέρασαν το 4.80 και συνέχισαν ανεπιτυχώς στο 4.90. Το Μπαράζ σύμφωνα με το Άρθρο 181, § 9, (γ), έπρεπε να γίνει στο 4.85 (έγινε στο 4.90!).
2) Η επίδοση που επιτυγχάνεται σε αγώνα Μπαράζ «μετράει» στο τελικό αποτέλεσμα. [Άρθρο 180, § 20 Αποτέλεσμα]. Ο νικητής  πέρασε το 4.90 στο Μπαράζ. Οι διοργανωτές στα επίσημα αποτελέσματα καταγράφουν τον νικητή με επίδοση 4.80! (αντί του ορθού 4.90)!

ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ – Π.Π. (Ε/Ν)

Με την ολοκλήρωση του προκριματικού στο άλμα επί κοντώ (Ε), ζητήθηκε από τον Τεχνικό υπεύθυνο των αγώνων κ. Χρυσοστομίδη και τους συνυπεύθυνους (Εθν. Προπ. Ε/Ν και τον διευθυντή αγώνων της ομοσπονδίας), (από τους προπονητές -μέσω της κ. Εφόρου-   να εφαρμοστεί ο κανονισμός και να γίνει «Νέα Κλήρωση» για τον τελικό του αγωνίσματος.
ΑΡΘΡΟ 180, § 4: 
Σειρά Συμμετοχής: 4. Οι αθλητές θα αγωνίζονται με σειρά που θα καθορίζεται με κλήρωση. Μη τήρηση αυτού θα έχει ως αποτέλεσμα την εφαρμογή των Άρθρων 125.5 και 145.2. Αν υπάρχει προκριματικός γύρος, θα γίνεται καινούρια κλήρωση για τον τελικό (βλ. επίσης Άρθρο 180.5).

ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ «ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ»

Μολονότι ζητήθηκε να εφαρμοστεί ο Κανονισμός – το ζήτησαν οι προπονητές, το ζήτησε και η κ. Έφορος -, οι Υπεύθυνοι του ΣΕΓΑΣ δεν δέχτηκαν να γίνει κλήρωση!
Δεν γνωρίζουμε γιατί δεν δέχτηκαν να τηρήσουν τον κανονισμό, τη στιγμή που το ζήτησαν και οι ενδιαφερόμενοι προπονητές και η κ. Έφορος!
Ο καθένας δικαιούται να έχει τις δικές του σκέψεις στο …. γιατί δεν τηρήθηκε ο κανονισμός.
Εγώ θα πάρω την πιο απλή περίπτωση και θα καταλογίσω στον κ. Χρυσοστομίδη, τον κ. Κουσιώρα και τους λοιπούς εμπλεκομένους, ΑΓΝΟΙΑ των Κανονισμών.
Κάποιοι άλλοι καταλήγουν σε άλλα … συμπεράσματα -εγώ ΟΧΙ- δεν μπορώ να το φανταστώ…
Η ερώτηση είναι: Γιατί επιτρέπουν στον οποιοδήποτε να «βάζει με το μυαλό του πράγματα», τη στιγμή που εφαρμόζοντας τον κανονισμό (που το ζητάει και η Έφορος) τα πάντα θα είναι κανονικά και νόμιμα.  

Πολύ θα ήθελα να μάθω (από τους αγαπητούς φίλους) το γιατί έδωσαν εντολή να μη γίνει κλήρωση -τη στιγμή που ζητήθηκε- και που ο κανονισμός το επιβάλει.

print

Written by