Ο ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΚΟΕ 6ος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ IAAF

Από Segas.gr

Ο Σεμπάστιαν Κόε είναι ο έκτος πρόεδρος στην ιστορία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου. Ο Βρετανός επικράτησε στις εκλογές της IAAF του Σεργκέι Μπούμπκα με 115 ψήφους έναντι 92 του Ουκρανού.

Ο Βρετανός ολυμπιονίκης των 1.500 μ. θα αναλάβει καθήκοντα στις 31 Αυγούστου όπου και θα διαδεχθεί ύστερα από 16 χρόνια τον Σενεγαλέζο Λαμίν Ντιάκ.
“Είμαι βαθύτατα ευγνώμων που επιλέχθηκα σε αυτή τη θέση. Δεν υπάρχει άλλη δουλειά, την οποία θέλω να κάνω, περισσότερο από αυτή”, δήλωσε ο νέος πρόεδρος, ο οποίος μάλιστα παρομοίασε αυτή του την επιτυχία με την κατάκτηση χρυσού μεταλλίου σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο 58χρονος με την εκλογή ως πρόεδρος της IAAF γίνεται αυτόματα “αθάνατος”, καθώς θα είναι πλέον και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

“Πιστεύω ότι η εκλογή του Σεμπάστιαν Κόε στην IAAF σηματοδοτεί την αφετηρία μιας νέας καλύτερης εποχής για τον στίβο. Το άθλημα μας πρέπει να ακολουθήσει νέους δρόμους και ο Σεμπάστιαν Κόε με τα όσα έχει ανακοινώσει δείχνει ότι είναι αποφασισμένος να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση. Ο ΣΕΓΑΣ, η ομοσπονδία που γέννησε τον ολυμπισμό στηρίζει αυτή την προσπάθεια”, δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Κώστας Παναγόπουλος, καλωσορίζοντας την εκλογή του Βρετανού στη θέση του προέδρου της IAAF. Ο Σεργκέι Μπούμπκα εξελέγη στη θέση του αντιπροέδρου.

Από sports feed
του Σούλη Μέζου
mezos@sportsfeed.gr

Ο Βρετανός σάρωσε στις ψήφους παίρνοντας τις 115 από τα 207 μέλη της παγκόσμιας ομοσπονδίας που βρέθηκαν στο Πεκίνο και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία. Ο Σεργκέι Μπούμπκα έμεινε στις 92 ψήφους.
Καθήκοντα προέδρου ο Κόου θα αναλάβει από τις 31 Αυγούστου, την επομένη της λήξης του παγκόσμιου πρωταθλήματος και είναι ο έκτος στην ιστορία της IAAF. Προηγήθηκαν οι Σίγκφριντ Έντστρομ (Σουηδία) 1912-1946, Λορντ Μπέργκλεϊ (Βρετανία) 1946-1976, Άντριαν Πάουλεν (Ολλανδία) 1976-1981, Πρίμο Νεμπιόλο (Ιταλία) 1981-1999 και Λαμίν Ντιάκ (Σενεγάλη) 1999-2015.
Οι τέσσερις αντιπρόεδροι που εκλέχθηκαν είναι οι εξής: Σεργκέι Μπούμπκα 187 ψήφοι, Ντάχλαν Αλ Χαμάντ 159, Χαμάντ Καλκάμπα Μαλμπούν 115 και Αλμπέρτο Χουαντορένα 111.
Η 19η Αυγούστου είναι σημαδιακή ημερομηνία και για τους δύο υποψήφιους καθώς το 1981 ο Κόου έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 1.500μ. στη Ζυρίχη με 3:48.53, ενώ ο Μπούμπκα το 1993 κέρδισε τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του σε παγκόσμιο πρωτάθλημα, στην Στουτγάρδη.
Να σημειωθεί πως ο Σεμπάστιαν Κόου, ως πρόεδρος της IAAF θα είναι και μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, αναλαμβάνοντας καθήκοντα «αθάνατου» πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

print

Written by