ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΣΤΙΒΟΥ 2015 – ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Οι γραμμές αυτές γράφονται*  για τους γονείς που θα ήθελαν να δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά τους να γνωρίσουν τον αθλητισμό, μέσα από τον Κλασικό αθλητισμό (τα αγωνίσματα του Στίβου).
*(Γράφτηκαν στη  Θεσσαλονίκη 6-9-13  και  ξανά  «ενημερωμένο» στα νέα δεδομένα, στις 24-8-15).

ΑΓΟΡΑΖΩ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ!

Για να αγοράσουμε ένα ζευγάρι παπούτσια «το ψάχνουμε». Πηγαίνουμε από δω πηγαίνουμε από κει, δοκιμάζουμε ζευγάρια και ζευγάρια (οι δύσκολοι),  μέχρι να βρούμε αυτό που μας «ταιριάζει». Τόση φασαρία για ένα ζευγάρι παπούτσια!  στο κάτω- κάτω αν δεν βγει  όπως το θέλαμε … δεν το πολυφοράμε και πάμε για άλλο,  μικρό το κακό!

ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ

Το να είμαστε γονείς είναι μεγάλη ευθύνη, αλλά και γλυκιά πρόκληση, που δίνει νόημα στη ζωή του καθενός.  Οι γονείς έχουν την ευθύνη για όλα, όσα αφορούν στα παιδιά τους στις μικρές ηλικίες•  από το να τους παρέχουν τα απαραίτητα προς το ζην μέχρι το να ανιχνεύσουν τα ξεχωριστά τους χαρίσματα-προσόντα και να τα αξιοποιήσουν με τον καλύτερο τρόπο.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Τι κάνουμε όμως όταν ανιχνεύουμε προσόντα – φυσικά κινητικά χαρίσματα στο παιδί μας και αποφασίσουμε να τα αξιοποιήσουμε πηγαίνοντας το παιδί μας να γνωρίσει τον αθλητισμό;
Πού να το πάμε;  Σε ποιους να εμπιστευτούμε ό,τι πολυτιμότερο έχουμε, το παιδί μας;  

Εδώ πραγματικά χρειάζεται ψάξιμο.

Μην ξεχνάτε πρόκειται να εμπιστευτείτε τα παιδιά σας σε «χέρια» τα οποία θα χαράξουν την ψυχή τους, σε μεγάλο βαθμό, και σε συνεργασία με την οικογένεια και το σχολείο, θα διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους. Το αν θα τρέξουν «άψογα», στα πρώτα τους  βήματα, μας ενδιαφέρει μεν αλλά έρχεται … μακράν δεύτερο σε αξία.

Μέσα από τον αθλητισμό το παιδί θα μάθει να υπακούει σε κανόνες, να συνυπάρχει με τους συναθλητές του στην προπόνηση, να αγωνίζεται  τηρώντας το «ευ αγωνίζεσθαι»,  να βλέπει τον «ανταγωνιστή» ως φίλο, που και οι δύο αγωνίζονται μέχρι το τέλος για τη νίκη, αλλά ως εκεί. Αμέσως μετά ο «ανταγωνιστής» γίνεται «ο φίλος» και «ο συναθλητής».
Γενικά μαθαίνουν να τηρούν Αρχές και να σέβονται Αξίες που σταδιακά θα διαλέξουν και θα υιοθετήσουν για όλη τους τη ζωή.
Οι Αρχές και οι Αξίες που θα επιλέξουν να υπηρετούν θα τους εκφράζουν, θα ταυτίζεται ο εσωτερικός τους κόσμος και θα καθορίζουν την συμπεριφορά τους.

ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;    

Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο να μπορεί, ο μικρός μας φίλος/η, να αποφασίζει μόνος του, εσείς οι γονείς, πρέπει να αποφασίζετε για το ποιο είναι «το καλύτερο» για τα παιδιά σας. Είναι δεν είναι αθλητικός τύπος το παιδί σας, η εμπλοκή του με τον αθλητισμό μόνον καλό θα του κάνει. Ναι!  είστε σε καλό δρόμο, ανεξάρτητα με τα στοιχεία του παιδιού σας ως προς τα αθλητικά προσόντα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ;

Τα σημεία τα οποία πρέπει να προσέξετε (μιλάμε για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου) και τα οποία θα σας οδηγήσουν στις επιλογές σας, είναι:
Α)  Δεν δείχνει ιδιαίτερη προθυμία για την κίνηση αλλά συμμετέχει και του αρέσει.
Β) Του αρέσει και συμμετέχει στα παιχνίδια αλλά δεν είναι ο τύπος που μας είπε ο πατέρας για την κόρη του «το αγριοκάτσικο», «όλη την ώρα τρέχει».
Γ) Το παιδί μου δείχνει ότι έχει στοιχεία για αθλητισμό• όλη την ώρα τρέχει, πηδάει και κρεμιέται, από όπου βρει, δεν κάθεται λεπτό. Είναι το παιδί που ίσως προχωρήσει και στον πρωταθλητισμό.

ΠΟΙΟ ΑΘΛΗΜΑ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΩ;

Έχετε αρκετές επιλογές.
Στίβο, Κολύμβηση, ενόργανη γυμναστική, Ρυθμική, κ.α. Το από πού θα αρχίσετε εξαρτάται από τις δικές σας εμπειρίες, από τον ελεύθερο χρόνο των μελών της οικογένειας και τη δυνατότητα μεταφοράς του παιδιού στο χώρο προπόνησης.
Στις πολύ μικρές ηλικίες 4-5-6 χρόνων το παιδί θα ασχοληθεί είτε με την ενόργανη, είτε με την κολύμβηση, είτε με (οτιδήποτε υπάρχει στη γειτονιά μας που να δέχονται αυτές τις ηλικίες).
Στις ηλικίες όμως από 7-8 χρόνων και πάνω, εφόσον είναι εφικτό, καλόν θα είναι το παιδί να δοκιμάσει τα αγωνίσματα του Κλασικού αθλητισμού (Δρόμοι, ρίψεις, άλματα).
Ακόμη και να μην του αρέσει του παιδιού ο Στίβος και να προτιμήσει στη συνέχεια κάποιο από τα ομαδικά αθλήματα (ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, βόλεϊ κ.α.), θα έχει βάλει τις απαραίτητες βάσεις για τη συνέχεια. Δεν είναι τυχαίο που ο Στίβος θεωρείται και είναι η βάση για τον αθλητισμό. Στον Στίβο μαθαίνει το παιδί να «τρέχει», να «ρίχνει» και να κάνει «άλματα», στοιχεία που θα του χρειαστούν όπου και να καταλήξει αργότερα.

Η ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ:  Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας να γνωρίσει τα διάφορα αθλήματα – δραστηριότητες και αφήστε τον/την όπου θα περνάει καλά, εκεί που θα είναι ευτυχισμένο. Μην αποφασίσετε-διατάξετε εσείς χωρίς να «δείτε» την αντίδραση των παιδιών. Η δική σας υποχρέωση, είναι να του/της δώσετε την ευκαιρία να γνωρίσει τα διάφορα αθλήματα, εφόσον κρίνετε ότι είναι καλό να ασχοληθεί και με τον αθλητισμό. Τόσο το παιδί όσο και εσείς, με τη βοήθεια των ανθρώπων που ασχολούνται με το παιδί σας (τους προπονητές), θα καταλάβετε σε ποιο άθλημα μπορεί το παιδί σας να αξιοποιήσει τα περισσότερα από προσόντα του αλλά και να είναι ευτυχισμένο.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΡΕΑΛΙΣΤΕΣ:  Στην εποχή που ζούμε αλλά και στην πόλη μας, σημαντικό ρόλο στην επιλογή σας θα παίξει η δυνατότητα μεταφοράς του παιδιού στον ανάλογο χώρο προπόνησης. Σίγουρα θα προτιμήσετε κάτι που να βρίσκεται κοντά σας, αλλά μην μείνετε μόνο σε αυτό εάν το παιδί δεν είναι ενθουσιασμένο.
Δώστε την ευκαιρία στο παιδί σας, έστω και για λίγο, να γνωρίσει και κάτι άλλο. Μπορεί εκεί να βρει αυτό που θέλει, αυτό για το οποίο είναι γεννημένο.
Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος σας για τα παιδιά με ξεχωριστά αθλητικά προσόντα, που στη συνέχεια θα θελήσουν να τα αξιοποιήσουν στο έπακρο (να κάνουν Πρωταθλητισμό).
Όμως στην αρχή, για όλα τα παιδιά (με ξεχωριστά αθλητικά προσόντα ή όχι) οδηγήστε τα στο άθλημα, που θα τα κάνει να περνούν καλά και να «ξεδίνουν», έτσι ώστε στη συνέχεια να ασχολούνται με διάθεση και με τα μαθήματά τους, που είναι και το κυρίως ζητούμενο στις μικρές ηλικίες.

ΔΙΑΛΕΓΩ ΤΟΝ ΚΛΑΣΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ (ΣΤΙΒΟ)

Γονείς ήρθε η ώρα να επιλέξετε εσείς (αφού το παιδί είναι ακόμη μικρό), τη δραστηριότητα (άθλημα) με την οποία θέλετε να ασχοληθεί το παιδί σας. Όσοι πιστεύετε στα οφέλη του αθλητισμού και  ιδιαίτερα του Κλασικού αθλητισμού (του Στίβου) θα θελήσετε να πάτε το παιδί σας σε κάποιο σύλλογο για να γνωρίσει το παιδί τα αγωνίσματα του Στίβου.

Γονείς, σας νοιώθω, γι ’αυτό και σας γράφω αυτές τις γραμμές. Είναι γενικές συμβουλές και προσωπικές απόψεις επί του θέματοςΜη διανοηθεί κανένας να νομίσει ότι κάθομαι και σας γράφω για να φέρετε το παιδί σας στο σύλλογό μας.  Αν είχα αυτό  το στόχο θα σας έγγραφα μόνο που θα μας βρείτε και δεν θα σας έδινα τα παρακάτω στοιχεία των άλλων συλλόγων.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 34 σύλλογοι που ασχολούνται με τον Κλασικό αθλητισμό, με έδρες προπόνησης τα διάφορα Στάδια (Καυτανζόγλειο, Αμπελόκηποι, Νεάπολη, Καλαμαριά, Θέρμη κ.α.).  Τις διευθύνσεις και τα στοιχεία όλων των συλλόγων θα τα βρείτε ΕΔΩ.
Ψάξτε το
, διαβάστε ό,τι βρείτε σχετικό, ρωτήστε άλλους γονείς, ελάτε σε επαφή με τους συλλόγους, με τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από αυτούς και μετά … αποφασίστε.
Πλησιάστε το σύλλογο που διαλέξατε, με τα δικά σας κριτήρια, και καλή επιτυχία.
Οι περισσότεροι σύλλογοι διαθέτουν καθηγητές φυσικής αγωγής, οι οποίοι σπούδασαν και έχουν τα απαραίτητα προσόντα για να ασχοληθούν με τα παιδιά μας.

Εκείνο που θα πρέπει να προσέξετεείναι η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ των ανθρώπων που διοικούν το Σύλλογο.
Όσοι είσαστε φίλοι «ΟΠΑΔΟΙ» ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ σίγουρα θα διαλέξετε κάποιο σύλλογο που διαθέτει και την ανάλογη ποδοσφαιρική ομάδα, και καλά θα κάνετε! (στηρίζετε την ομάδα που αγαπάτε). Εάν η επιλογή σας συνδυάζεται και με τα σωστά κριτήρια επιλογής για τη περίπτωση του παιδιού σας (τις συνθήκες προπόνησης, τη «φιλοσοφία» του συλλόγου, τους σωστούς δασκάλους,  κ.ά.), τότε  όλα καλά.
Εάν όμως πάτε το παιδί σας και το “παραδώσετε” εκεί που «αγαπάτε» αποκλειστικά λόγω ποδοσφαίρου,  χωρίς ψάξιμο και μελέτη του τμήματος που θα υποδεχθεί το παιδί σας, και με μόνο κριτήριο το όνομα της αγαπημένης σας ομάδος!!! τότε λειτουργείτε υποτίθεται για το καλό του παιδιού σας με τη φιλοσοφία του ΟΠΑΔΟΥ! Εσείς κρίνετε το αν η απόφασή σας, που στηρίζεται στη φιλοσοφία του ΟΠΑΔΟΥ είναι η σωστή!

 

Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ –

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ

 

Για το σύλλογό μας, τον  ΑΣ ΡΗΓΑΣ θα σας πω τούτο: 
Ο σύλλογος διαθέτει μόνον Τμήμα Κλασικού αθλητισμού (Στίβου). Όλη μας η προσοχή είναι στραμμένη στα παιδιά που έρχονται να γνωρίσουν το Στίβο και μόνον σε αυτό. Είμαστε μια παρέα από ανθρώπους που αγαπάμε αυτό που κάνουμε και που δεν περιμένουμε να ζήσουμε από το σύλλογο! Σπουδάσαμε τον Κλασικό Αθλητισμό, μερικοί από εμάς τον διδάξαμε για πολλά χρόνια στους τωρινούς συναδέλφους μας στα ΤΕΦΑΑ, και όλοι μαζί συνεχίζουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, απαρτίζεται από γονείς, σαν και εσάς, από ανθρώπους που έφεραν το παιδί τους στο σύλλογο και δραστηριοποιήθηκαν διοικητικά από ενδιαφέρον για το παιδί τους. Περισσότερα για τη σύνθεση του Δ.Σ. μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ.

ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ,με δυο λόγια: Είμαστε περήφανοι που άτομα με τόση ευαισθησία, αγάπη για τα παιδιά, γνώσεις και διάθεση προσφοράς βρίσκονται στην «παρέα μας». Περισσότερα για τους προπονητές μας  μπορείτε να μάθετε ΕΔΩ.

Με την ευκαιρία, Ευχαριστούμε τους εκλεκτούς φίλους, παράγοντες και προπονητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που με αυτές τις οικονομικές συνθήκες “στηρίζουν” το σύλλογο και δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά μας να γνωρίσουν τον Κλασικό Αθλητισμό σε ένα «υγιές περιβάλλον».

Ο ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ «ΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ»

Ο χώρος που λειτουργούμε είναι το ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ.
Το Βοηθητικό Στάδιο τις καλές ημέρες και διάφορες αίθουσες και σκεπασμένοι εσωτερικοί διάδρομοι τις βροχερές ημέρες και τις ημέρες του Χειμώνα.
Επειδή ειδικευόμαστε στο άλμα επί κοντώ, (ένας από τους ελάχιστους συλλόγους που ασχολούνται με το δύσκολο αλλά ταυτόχρονα τόσο θεαματικό αυτό αγώνισμα στη Θεσσαλονίκη), θα μας βρείτε και στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΑΛΜΑΤΟΣ ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ , που από το 2010 έχει το όνομα «Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ» (του εξαιρετικού ΔΑΣΚΑΛΟΥ ανθρώπου και προπονητή, που μας «άφησε» το 2009).

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ  ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ ΣΤΟΝ  Α.Σ. ΡΗΓΑΣ

Πίνακας Συνδρομών

1

Παιδί

2

Αδέλφια

3

Αδέλφια

4

Αδέλφια

Εγγραφή

25 €

40 €

50 €

50 €

Μηνιαία συνδρομή

25 €

40 €

50 €

50 €

Διμηνιαία συνδρομή

50 €

80 €

100 €

100 €

Ετήσια συνδρομή*

250 €

400 €

500 €

500 €

 

Η ΕΓΓΡΑΦΗ  (εφάπαξ 25 €) πληρώνεται μαζί με τον1ο μήνα.

Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ  είναι ετήσια  (από Σεπτέμβριο μέχρι & Ιούνιο).

–       Πληρώνονται όλοι οι  μήνες, είτε έρχονται είτε όχι.

–       Για διευκόλυνση η συνδρομή σπάει σε 10 δόσεις.

–       Προσελεύσεις στο μέσον της χρονιάς,  πληρώνουν από το μήνα   εγγραφής μέχρι και τον Ιούνιο.

–       Προτιμητέα  πληρωμή, ανά δίμηνο (στην αρχή του διμήνου).

*  ΕΚΠΤΩΣΗ:

–       Όσοι πληρώσουν σε 2 ή 3 δόσεις  δικαιούνταιέκπτωση (10%)

   ΠΡΟΣΟΧΗ

Έναρξη προπονήσεων  πριν απότις 16 του μήνα, πληρώνει όλο το μήνα.

Έναρξη από τις  16 του μηνός και μετά, δεν πληρώνει τον μήνα.

(Η έναρξη ορίζεται από  την πρώτη δοκιμαστική προπόνηση, γιαυτό σημειώνουμε πότε πρωτοεμφανίστηκε το κάθε παιδί).

ΑΠΟΥΣΙΕΣ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ:  Σε περιπτώσεις απουσίας για 1-3 μήνες, εφόσον ειδοποιήσουν π.χ. «θα λείψω 3 μήνες» δε πληρώνουν (το διάστημα που απουσιάζουν).

Αν για οποιοδήποτε λόγο,  απουσιάσουν πάνω  από 4 μήνες (χωρίς ειδοποίηση),  δεν πληρώνουν μεν τους μήνες που απουσίασαν αλλά υποχρεούνται να πληρώσουν Εγγραφή εκ νέου.

 

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΤΟΧΕΥΕΙ:

Α) Στο να καθοδηγήσει το γονιό να κάνει την καλύτερη επιλογή «Αθλήματος» για το παιδί του, το οποίο κατευθύνει προς τον αθλητισμό.
Β) Στο να του δώσει μερικές πληροφορίες για το άθλημα του Κλασικού Αθλητισμού (Στίβος).
Παρέχεται βοήθεια στους γονείς να αποφασίσουν σε ποιον σύλλογο να οδηγήσουν το παιδί τους, σύμφωνα με τον τόπο κατοικίας, τις συνθήκες εργασίας των γονέων, τα χαρακτηριστικά -ξεχωριστά- προσόντα του παιδιού τους, τις ημέρες και ώρες προπόνησης  αλλά και το χώρο προπόνησης.
Αφού μελετήσετε και τα ψάξετε  ….

 

Εάν επιλέξετε τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ

θα μας βρείτε καθημερινά στο Καυτανζόγλειο Στάδιο από ώρα 18:00 – 21:00.
Ζητήστε το συντάκτη του κειμένου (Κατσίκας Φώτιος 6932626625) ή και οποιονδήποτε από τους προπονητές ή τους Εφόρους του τμήματος, που αναφέρονται παρακάτω.

 ΕΦΟΡΟΙ ΣΤΙΒΟΥ Α.Σ. ΡΗΓΑΣ   2015-2016

 

 ΕΦΟΡΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

 ΚΑΡΜΑΤΖΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

 6932288828

 ΕΦΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ

 6944501506

 ΕΦΟΡΟΣ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΥΡΙΚΙΟΣ

 6937046009

 

ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ:

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΑΣ ΡΗΓΑΣ      2015-16

      Τσαβλίδου Ελένη

6937628678

      Δήμα Νικολέττα

6955273773

      Γκοτζαμάνη Σοφία

6976350313

       Γιαννέκα Χριστίνα

6979373269

       Χατζιόπουλος Κοσμάς

6937531874

      Χατζηλαζαρίδης Γιαν.

6947770863

      Φαρμάκης Γεώργιος

6932476926

      Σπανός Νικόλαος

6944263765

Δρ.  Παπαϊακώβου Γεωργ.

6974457026

Δρ.  Κατσίκας Φώτιος

6932626625

 

 ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ

Των τμημάτων υποδοχής (Ακαδημία Στίβου – Φυτώριο) θα γίνονται:

Δευτέρα –Τετάρτη- Παρασκευή :  από τις  19:00 – 20:30.

Δευτέρα –Τρίτη- Πέμπτη             :  από τις  19:00 – 20:30

(Βλέπετε πρόγραμμα που θα κοινοποιηθεί στις 26.8.15)

Σημείο συνάντησης των πρώτων προπονήσεων το «Κυλικείο» του Καυτανζογλείου.

 

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΣΑΣ

Μη διστάσετε να ρωτήσετε ό,τι θέλετε ανεξαρτήτως συλλόγου που επιλέξατε για το παιδί σας.  

Για τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ
Με Τιμή
Δρ.  Κατσίκας Φώτιος   
e-mail:    fotkatsi@phed.auth.gr
Θεσσαλονίκη 6-9-13
( Ξανά ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ   24-8-15)

print

Written by