ΟΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ “ΣΩΖΟΥΝ” ΧΩΡΙΟ

Το σημερινό θέμα αφορά στην οικογένεια του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, από την πλευρά των Μπαμπάδων. Όλα όσα θα γράψω παρακάτω θα μπορούσαν να ειπωθούν μόνο με την παρακάτω πρόταση: «Μπαμπάδες, φέρτε τα παιδιά σας στο σύλλογο για να … περνάτε καλά».

Η ΓΕΝΝΑΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΜΑΔΩΝ

Μπορεί η παρακάτω απίστευτη ιστορία  να αναφέρεται στην «αδελφότητα» των Μπαμπάδων, των αθλητών του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, αλλά τα εύσημα ανήκουν στις καταπληκτικές Μαμάδες και συζύγους του ΑΣ ΡΗΓΑΣ. Πού έχετε ξαναδεί (ή ξανακούσει), συζύγους να αφήνουν με τόση γενναιότητα και μεγαλοσύνη τους άνδρες τους, να ταξιδέψουν μέχρι την Κρυόβρυση του Ολύμπου (160 χιλιόμετρα), μόνους και αβοήθητους  για να πολεμήσουν το «θεριό»;

ΤΟ ΘΕΡΙΟ

Ένας «χοίρος», από τους αγριότερους που έχουν εμφανιστεί ποτέ στα Ελληνικά εδάφη, τρομοκρατούσε τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού. Ο φόβος και ο τρόμος σκέπαζε ολόκληρη την περιοχή.

Η ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ

Δεν θα μπορούσαν οι Μπαμπάδες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ να μείνουν αδιάφοροι μπροστά σε τέτοιο πόνο μπροστά σε τόση φοβέρα. Έπρεπε να βοηθήσουν πάση θυσία, ακόμη και με κίνδυνο για τη σωμαπική τους ακεραιότητα!

Το φορτίο βαρύ, η ταλαιπωρία ανείπωτη, οι κίνδυνοι, που παραμόνευαν σε κάθε στροφή πολλοί … αλλά, όλα αυτά φάνταζαν τόσο μικρά, τόσο αμελητέα, μπροστά στο υπέρτατο καθήκον.

Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

Αρκούσε μια πρόσκληση εθελοντών, μόνο μια λέξη για να φορέσουν οι Μπαμπάδες τη στολή των εθελοντών και να σπεύσουν να προσφέρουν. Ήταν η ξεκάθαρη φωνή του κ. Σαμουήλ Ντούγκου, που φώναξε

«Πάμε να απαλλάξουμε το χωριό από το θεριό» …

Αυτό αρκούσε…

ΟΙ ΘΕΟΙ – ΤΙ ΘΕΟΙ…  ΗΜΙΘΕΟΙ  ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Οι εικονιζόμενοι εθελοντές -Μπαμπάδες του ΑΣ ΡΗΓΑΣ- έδειξαν «απίστευτα μεγάλη γενναιότητα» και με αυτοθυσία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του κ. Ντούγκου Σαμουήλ, άφησαν  πίσω τους γυναίκες και παιδιά και ξεχύθηκαν σε ένα άγριο κυνηγητό.

Το άγνωστο τους τρόμαζε, οι φήμες οργίαζαν, οι ιστορίες αγριότητας του «χοίρου»  σκέπαζαν και την τελευταία ακτίνα του ήλιου, παγωνιά στην ψυχή τους, μαυρίλα στο μυαλό τους.

Όμως, η αίσθηση ευθύνης απέναντι σε γυναίκες, παιδιά και συνανθρώπους, μετέτρεψε αυτούς τους κοινούς καθημερινούς γονείς σε γίγαντες! Κανένας δεν σκέφτηκε να κάνει πίσω. Κανένας δε λογάριασε το προσωπικό «φούσκωμα». Όλοι με μια ψυχή δέχτηκαν να «πολεμήσουν» το θεριό.

Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Το υπέρτατο καθήκον των Μπαμπάδων, που με γενναιότητα έπρεπε να φέρουν σε πέρας τους οδηγούσε. Χρησιμοποίησαν όλα τα μέσα: στην αρχή ροζέ και όταν τελείωσε το ροζέ στηρίχτηκαν στο λευκό. Δεν άφησαν τίποτε που να μην επιστρατεύσουν, τόσο καλή ήταν η προετοιμασία. Έπρεπε πάση θυσία να νικήσουν.  Μέχρι και «μπουγιουρντί», που μεταφέρθηκαν με  τα καράβια από τον «Δούναβη»…  χρησιμοποιήθηκαν.

ΤΟ ΚΥΝΗΓΗΤΟ

Με μπροστάρηδες την επιτροπή Μπαμπάδων του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, (κ. Σαμουήλ Ντούγκου, κ. Λαμπρόπουλο Φώτιο και κ. Δούναβη Κωνσταντίνο) οι εθελοντές ξεχύθηκαν σα λιοντάρια και έβαλαν στόχο να κατασπαράξουν  το «θεριό».
Έτρεξαν, ίδρωσαν, μάτωσαν, έσπασαν τραπέζια!  (Α! ρε Σωκράτη Από τα Λαγκαδίκια), αλλά το θεριό ήταν εκεί …τους χόρευε στα λημέρια του!
Κανείς δεν ήξερε ποιος τελικά θα είναι ο νικητής.

Η ΛΥΤΡΩΣΗ

Τους πήρε απάνω κάτω 3-4 ώρες. Ώρες που φάνταζαν μέρες, μήνες, βδομάδες.
Πέρασαν ώρες αγωνίας και μόχθου. Όλοι παρόντες όλοι στην πρώτη γραμμή, κανένας πίσω.

Απάνω που όλοι  νόμιζαν ότι η πλάστιγγα θα έγερνε υπέρ του «χοίρου» ακούστηκε το λυτρωτικό.
– «Δεν έμεινε κοκαλάκι από το καλοψημένο γουρουνόπουλο».

Η μάχη είχε λήξει. Οι εθελοντές για μια ακόμη φορά έκαναν το καθήκον τους. Ολόκληρο γουρουνόπουλο με ένα σωρό «καλούδια» είχαν εξαφανιστεί!

Εθελοντές VS Γουρουνόπουλο = 1- 0

Άλλη μια δύσκολη αποστολή είχε αίσιο τέλος.


Αυτά τα ανήκουστα, μόνο στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ συμβαίνουν.

Οι φωτογραφίες από την περιπέτεια που έζησαν αυτοί οι ηρωικοί Μπαμπάδες που, με συνδετικό κρίκο τα παιδιά τους τα οποία γυμνάζονται στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ έγιναν μια «παρέα», μια οικογένεια και «προσφέρουν», όπου και όποτε τους ζητηθεί.

Εύγε!

Όποιος γονέας μένει μακριά μας … αυτός θα χάνει.

Γονείς, γίνετε ΕΝΕΡΓΑ ΜΕΛΗ, ετοιμάζονται απανωτές εκδρομές, που θα τις συνδυάσουμε με αγώνες μικρών κατηγοριών.   Αίτηση Ενεργού Μέλους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ

Ευχαριστούμε τον κ. Ντούγκου Σαμουήλ, καθώς και τους μπροστάρηδες της επιτροπής των Μπαμπάδων:  κ.κ. Λαμπρόπουλο, Δούναβη, Μουρουδέλη, κ.α., για το ανεπανάληπτο αυτό Σάββατο.
Καλά, τη διάθεση να «σώσει το χωριό» της γυναίκας του από το “θεριό”, την καταλαβαίνουμε. Το να βάλει όμως και όλα τα “πολεμοφόδια” για την “επιχείρηση”, το βρίσκουμε υπερβολή!

Αγάπα το φίλο σου με τα ελαττώματά του!

Πρέπει να είστε πολύ ευτυχής κ. Σαμουήλ Ντούγκου.
Με το πρώτο κάλεσμα, οι Πιστοί Φίλοι έσπευσαν να βοηθήσουν!

Ο ΠΙΣΤΟΣ ΦΙΛΟΣ

Πιστεύω[1] τω φίλω.
Πιστόν φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκεις[2].
Ο φίλος τον φίλον εν πόνοις[3] και κινδύνοις ου λείπει.
Τοις των φίλων λόγοις αεί πιστεύομεν.
Ει[4] κινδυνεύετε, ω φίλοι, τους των ανθρώπων τρόπους[5] γιγνώσκετε.
Οι μεν γαρ άπιστοι φίλοι ού μετέχουσι[6] του κινδύνου, οι δε πιστοί συνκινδυνεύουσι τοις φίλοις.
Πιστοίς φίλοις μάλλον[7] ή χρυσώ και αργύρω πιστεύομεν.
Οι αγαθοί άνθρωποι και εν κινδύνοις αεί αγαθόν έχουσι θυμόν[8]. Τω γαρ θεώ πιστεύουσιν.
Ώ φίλε, ο θεός τους αγαθούς ανθρώπους ού λείπει. Πολλοί άνθρωποι τω πλούτω μάλλον ή τω θεώ πιστεύουσι.

[1]: έχω εμπιστοσύνη
[2]: γνωρίζω
[3]: κόπος
[4]: εάν
[5]: χαρακτήρας
[6]: λαμβάνω μέρος
[7]: περισσότερον
[8]: διάθεση

Αναγνωστικόν της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσης, Α΄Γυμνασίου

(Πού να είσαι κ. Σγουρή, ακόμη το θυμάμαι…).

Θα ήταν παράλειψη να μην ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους που μας υποδέχτηκαν με τόση εγκαρδιότητα. Ευχαριστούμε τον τέως Πρόεδρο του Χωριού και τους φίλους (της Κρυόβρυσης) για την αμέριστη συμπαράστασή τους στην προετοιμασία του εγχειρήματος “Εξολόθρευση του χοίρου”.

Ευχαριστούμε όσους κοπίασαν και ιδιαίτερα τον καταπληκτικό ιδιοκτήτη της ταβέρνας-καφενείου του χωριού (κ. Κολοβό Βασίλειο),  που για χάρη μας μετέτρεψε το καφενείο του σε «ορμητήριο» και «κέντρο επιχειρήσεων», με πολλές απώλειες… Ο κ. Σωκράτης ακούει;

Όσο για τον κ. Σωκράτη από τα Λαγκαδίκια! Ο «όμορφος», ήταν «όλα τα λεφτά».

Η ΠΡΟΤΑΣΗ

Η ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ ΟΛΥΜΠΟΥ, να προστεθεί στους εκδρομικούς προορισμούς του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, για το Σάββατο που θα είναι πιο κοντά στις 12 Σεπτεμβρίου.  Η σύνθεση της εκδρομής «αποκλειστικά Ανδροπαρέα», λόγω της «επικινδυνότητας» του εγχειρήματος!
Η πρόταση ψηφίστηκε από όλους τους παρόντες Γονείς.

ΤΟ ΚΟΜΜΑ

Η Επιτροπή των Γονέωντου ΑΣ ΡΗΓΑΣ, δεν σταμάτησε εκεί….
Μέχρι και Κόμμα για τις επικείμενες εκλογές, με την ονομασία «ΡΗΓΑΣ» και υποψήφιο για πρωθυπουργό! τον κ. Ασπρίδη Ιωάννη δημιουργήσαμε.
Η ιδρυτική διάταξη είναι … γεγονός!!!

print

Written by