ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ – ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ ΣΥΛΛΟΓΟ;


Έχουμε τονίσει πολλές φορές ότι ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν είναι ούτε επιχείρηση ούτε κερδοσκοπικός οργανισμός. Ακολουθώντας αυτή τη φιλοσοφία (και με ερέθισμα το τηλεφώνημα ενός γονιού, που θέλει να φέρει το παιδί του στο σύλλογό μας) αποφασίσαμε να ενημερώσουμε -πρώτα τους δικούς μας γονείς- και στη συνέχεια όλους όσους ενδιαφέρονται.


ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΗ


1. Η ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ.

Για να δικαιούται ένα παιδί να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες της Ομοσπονδίας θα πρέπει να έχει συμπληρώσει τα 9 έτη και να κάνει αίτηση, μέσω κάποιου συλλόγου, στον ΣΕΓΑΣ για έκδοση Δελτίο Αθλητή (περισσότερα θα δείτε στο σύνδεσμο, που θα περάσω στο τέλος του κειμένου, για να μην τα γράφω όλα).


2. ΤΙ ΚΑΝΩ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑ ΔΕΛΤΙΟ;

Η μετακίνηση αθλητών σε «απρόσωπους συλλόγους» είναι πονεμένη ιστορία. Υπάρχουν κάποιοι «μεγάλοι» σύλλογοι, που επειδή έχουν πολλά τμήματα (Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, βόλεϊ ….) δεν δίνουν εύκολα μεταγραφή ακόμη και σε νέους αθλητές του Στίβου. Επηρεασμένοι από τη φιλοσοφία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, νομίζουν ότι οι αθλητές που κάποτε υπέγραψαν ένα δελτίο είναι «κτήμα τους».  (Αυτός είναι και ο λόγος που δημιουργήσαμε το σύλλογο το 1999, όταν σε παρόμοια περίπτωση, ο ενδιαφερόμενος γονέας «έδωσε μάχη» για να απεγκλωβιστεί ο γιός του από τον παλιό του σύλλογο). Σε άλλη παρόμοια περίπτωση, εκείνων των χρόνων,  δεν του έδωσαν μεταγραφή με αποτέλεσμα ο αθλητής να σταματήσει τον αθλητισμό, με «ολέθρια» αποτελέσματα.


Η φιλοσοφία του ΑΣ ΡΗΓΑΣ: Όποιο παιδί θέλει να πάει σε άλλο σύλλογο, για τον Α ή Β λόγο, δεν έχει παρά να ζητήσει «μεταγραφή» και να μας υποδείξει το παιδί (ο γονέας για τους κάτω των 18 ετών), το σύλλογο που προτιμάει να πάει. Τόσο απλά.

Για τα μικρά παιδιά, κάτω των 15 (14 και 364 ημερών), τελευταία ο ΣΕΓΑΣ διόρθωσε τον Κανονισμό μετεγγραφών και τα επιτρέπει -χωρίς να ρωτήσουν κανέναν- να αλλάξουν σύλλογο (το θεωρούμε και σωστό και δίκαιο).


Για τα μεγαλύτερα παιδιά (άνω των 15 ετών) χρειάζεται η «συναίνεση» του παλιού συλλόγου για να πάει σε άλλο σύλλογο ή … ανάλογα με την περίπτωση (διαβάστε τον κανονισμό μετεγγραφών, παρακάτω).


ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ – ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ: Αν υπάρχουν αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που θέλουν να πάνε σε άλλο σύλλογο, δεν έχουν παρά να έρθουν και να μας το πουν.


Επίσης, αν υπάρχουν αθλητές άλλων συλλόγων, που θέλουν να έρθουν στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ, δεν έχουν παρά να μας ρωτήσουν για να τους υποδείξουμε το πώς πρέπει να κινηθούν.


Η περίοδος μέσα στην οποία πρέπει να γίνουν οι μεταγραφές είναι από  01 μέχρι 31 Οκτωβρίου  εκάστου έτους.


Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δηλώνει ότι δε «σκίζεται» για να πάρει παιδιά από άλλο σύλλογο, ούτε και θα έρθει σε αντιπαράθεση με άλλους συλλόγους για τη μεταγραφή αθλητών. Οι γονείς που θέλουν να φέρουν τα παιδιά τους στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ (τα οποία έχουν Δελτίο σε άλλο σύλλογο) θα πρέπει να «τα βρουν» με τον άλλο σύλλογο και μετά, όλα καλά.


Γονείς, αν για τον οποιοδήποτε λόγο το παιδί σας (ή εσείς), δεν είστε ευχαριστημένοι από την «παρέα» του παιδιού σας  -μπορείτε- αλλά είναι και υποχρέωσή σας να αλλάξετε σύλλογο. Ψάξτε το λίγο -σε βάθος- είναι καθήκον σας, μην την ξαναπατήσετε.


Λειτουργείτε πάντα με γνώμονα  το καλό του παιδιού σας -να περνάει καλά- όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα.


Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ ΤΟΥ ΣΕΓΑΣ (2014-2015)


print

Written by