«ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ 2016» ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ αποφάσισε για το 2016 «το νερό της προσφοράς του» να το ρίξει στις «ρίζες» του δένδρου που ακούει στο όνομα Κλασικός Αθλητισμός.

Το Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ αποφάσισε τα Ζ΄ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ να στηρίξουν τον Αναπτυξιακό αθλητισμό. Η μορφή των αγώνων για το 2016 θα είναι τέτοια που θα δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες νεοσσούς του κλασικού αθλητισμού (ΠΠ-ΠΚ/Β, ΜΙΝΙ Α/Κ & ΣΟΥΠΕΡ ΜΙΝΙ Α/Κ) να γνωρίσουν τον αθλητισμό.

 Είναι μια στροφή της προσφοράς του ΑΣ ΡΗΓΑΣ στον κλασικό αθλητισμό της Θεσσαλονίκης και της γύρο περιοχής,  δίνοντας έμφαση στη βάση του αθλητισμού.

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ακολουθεί τη φιλοσοφία λιτότητας του ΣΕΓΑΣ.  (Όπως ο ΣΕΓΑΣ έκανε τον Κλασικό Μαραθώνιο χωρίς προσκλήσεις μεγάλων ονομάτων, στα πλαίσια της λιτότητας, έτσι και ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ αλλάζει για φέτος  τη μορφή των αγώνων αφού δεν έχει από πουθενά βοήθεια.  Προσαρμόζεται στις συνθήκες (κρατώντας ψηλά τον αρχικό στόχο των αγώνων) που είναι -κυρίως- να Τιμήσουμε τη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗ.
Ο στόχος μας και έτσι επιτυγχάνεται αφού προβλέπεται λαοθάλασσα μικρών αθλητών και αθλητριών στους συγκεκριμένους αγώνες.

Αναγνωρίζουμε ότι η Θεσσαλονίκη «χάνει» για φέτος μία από τις δυο-τρεις ευκαιρίες για αγώνες του επιπέδου των ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ» αλλά η διοργάνωση αγώνων δεν είναι μόνον υπόθεση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, όπως δεν είναι μόνον υπόθεση του κάθε συλλόγου.  
Είναι –κυρίως– υπόθεση της Ομοσπονδίας του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης,  με τους συλλόγους να έρχονται αρωγοί στην υποχρέωση του ΣΕΓΑΣ να παρέχει αγώνες στους αθλητές των συλλόγων.

Μέχρι τώρα ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν είχε καμία βοήθεια από τους προαναφερόμενους Φορείς, ώστε να συνεχίσει να διοργανώνει τους συγκεκριμένους αγώνες. Μόνον προβλήματα αντιμετώπιζε σε κάθε διοργάνωση των ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ από τους Φορείς, που είναι υποχρεωμένοι να βοηθούν τον κάθε σύλλογο.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι  η απόφαση του Δ.Σ.  «να δοκιμάσει για το 2016» «να ποτίσει τις ρίζες του Κλασικού αθλητισμού».
Το καλλώπισμα των φύλλων και των καρπών του δένδρου «Κλασικός Αθλητισμός» το αφήνουμε για φέτος, σε αυτόν που έχει την υποχρέωση αλλά και την ευθύνη, στον ΣΕΓΑΣ και τις ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ.

print

Written by