ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ 5.12.15 & ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ. Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ «POINT SYSTEM» ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ & ΠΡΟΝΟΜΙΑ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ προσπαθεί να βρίσκεται παντού! Σε κάθε ευκαιρία που δίνεται για συμμετοχή των παιδιών σε «αγώνες» δε λέμε όχι. [Ίσως και να το παρακάνουμε … θα δούμε].

Η δήλωση συμμετοχής σε επίσημους αγώνες δεν είναι δύσκολη, όσοι έχουν Δελτίο αθλητή δικαιούνται να συμμετέχουν και η προκήρυξη ρυθμίζει τους όρους συμμετοχής.

Σε αγώνες «μη επίσημους» αυτούς των μικρών ηλικιών, ορισμένες φορές οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται βραχνάς για τους προπονητές και τους συλλόγους.

Όπου ορίζεται αριθμητικός περιορισμός συμμετοχής (π.χ. στα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ,  που θα γίνουν το Σάββατο 5.12.15 στο στάδιο Αμπελοκήπων όπου κάθε ομάδα πρέπει να δηλώσει το πολύ 15 αθλητές, από τους οποίους σε κάθε Παιχνίδι θα «παίζουν» οι δέκα), εκεί υπάρχει πρόβλημα.

Η ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟ «POINT SYSTEM» ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ & ΠΡΟΝΟΜΙΑ


Αξιοποιούμε λοιπόν την «επίδοση» των παιδιών για κάθε μήνα (στο Point System & τις Παρουσίες) για να επιλέξουμε «τους λίγους» που πρέπει να δηλώσουμε για να έχουν δικαίωμα να αγωνιστούν.

Έτσι και τα παιδιά που διακρίνονται για τη συνέπειά τους, την προσοχή τους, την πρόοδό τους και την τήρηση των Αρχών και Αξιών του συλλόγου, επιβραβεύονται και η δική μας δουλειά (της επιλογής ορισμένου αριθμού παιδιών) διευκολύνεται.  Φαντάζεστε τι γκρίνια θα ακούγατε στο σπίτι, αν δηλώναμε π.χ. τον Κώστα και δε δηλώναμε το φίλο του τον Πέτρο; Άντε να δώσουμε στους μικρούς να καταλάβουν ότι υπάρχει περιορισμός και κάποιοι έπρεπε να μην αγωνιστούν.

Τώρα τους λέμε: Μας ζητούν να αγωνιστούν 15 αθλητές, επειδή είσαστε πολλοί, επιλέγουμε αυτούς που όλο το μήνα ήσαν οι «καλύτεροι» είτε σε συμπεριφορά είτε σε συνέπεια. Είναι κάτι που ξέρουν τα παιδιά και σε κάθε προπόνηση προσπαθούν να πάρουν “βαθμούς” «σωστής συμπεριφοράς» (αυτοκόλλητο). Έχουμε ένα κριτήριο, το οποίο καταλαβαίνουν ακόμη και τα μικρότερα των παιδιών. Μπορεί οι προπονήτριες να κουράζονται όλο το μήνα αλλά η προσπάθειά τους … πιάνει τόπο και από την πλευρά μας προσπαθούμε όσο μπορούμε να την αναδείξουμε.

Αξίζουν συγχαρητήρια στις προπονήτριες που καθιέρωσαν τον αλάθητο αυτό τρόπο αξιολόγησης της προσπάθειας και της συμπεριφοράς των παιδιών έξω από το σπίτι και ανάμεσα στους συνομηλίκους και φίλους τους.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ 5.12.15

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΣΤΙΒΟΥ 5.12.14

ΣΥΝΟΔΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ

print

Written by