ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΦΕΥΓΟΥΝ – ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ – «ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΖΕΣ»

ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥΣ

Για το «ξεπροβόδισμα» και την  παράδοση των ρούχων, τελικά το Ραντεβού είναι σήμερα Τετάρτη 16:30 μπροστά στο Κ3.  Οι σίγουροι συνοδοί είναι οι κ.κ. Παπαδόπουλος Απόστολος (Μέλος του Δ.Σ.), Δούναβης Κωνσταντίνος (εκπρόσωπος των Γονέων) και Γκοτζαμάνη Σοφία προπονήτρια. Όποιος θέλει να συνοδεύσει τα συγκεντρωθέντα και να νιώσει λίγο από «Χριστουγεννιάτικη αύρα» ας κοπιάσει, θα βάλει και ένα χεράκι στο κουβάλημα. Όμως, αν είναι μόνο για τη βοήθεια, δε χρειάζεται, όσοι βρεθούν εκεί θα βοηθήσουν και στο φόρτωμα.

Τα συγκεντρωθέντα ρούχα και πάλι θα παραδοθούν στον Ιεραποστολικό σύνδεσμο «Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός» τα γραφεία του οποίου είναι στην οδό Λαγκαδά 190, αφού κάποιες άλλες προτάσεις, για μετανάστες και άλλα ιδρύματα, κρίθηκαν «δύσκολες».

ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ «ΑΝΗΦΟΡΙΖΟΥΝ» ΓΙΑ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ  (7 ΜΕ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)

Με τα συγκεντρωθέντα ρούχα να έχουν πάρει το δρόμο τους  για παράδοση, ξεκινάει η εβδομάδα συγκέντρωσης τροφίμων. Από 7 μέχρι και 14 Δεκεμβρίου είναι η εβδομάδα συγκέντρωσης τροφίμων για τους άπορους συνανθρώπους μας.

Η συγκέντρωση των τροφίμων έχει διπλό στόχο.

Πρώτος στόχος, να συμβάλουμε και εμείς όσο μπορούμε ώστε, ειδικά αυτή την περίοδο των Χριστουγέννων, να μην υπάρχει παιδί ή «αναξιοπαθών» που να μην έχει ένα γάλα ή ένα πιάτο φαγητό.

Προσωπικά δε μου άρεσαν και ακόμη δεν τρελαίνομαι για τις γιορτές!

Ίσως γιατί τότε φαίνεται -σε όσους “βλέπουν”- η μεγάλη διαφορά του να περνάς τα Χριστούγεννα στο ένα ή στο άλλο στρατόπεδο.

Στη μια κατηγορία -τη φωτεινή-  «βασανίζονται»  οι γονείς να στολίσουν το δέντρο με τα πιο λαμπερά λαμπιόνια και … τίποτε δεν τους ικανοποιεί.

Στην άλλη κατηγορία -τη σκοτεινή-  …  να μην υπάρχουν ούτε τα αναγκαία, ούτε ένα πιάτο φαγητό!   Για λαμπιόνια … θα μιλάμε!

Πέρασα και από τα δύο τα στρατόπεδα!  

Όταν πέρασα στο -φωτεινό στρατόπεδο- … άρχισα να νιώθω τύψεις τις γιορτές· «Δε μου άρεσαν» γιατί ….ήξερα.

Βρήκα τη λύση για να μη νιώθω τύψεις.

Έπρεπε να κάνω κάτι και για την άλλη πλευρά,  τόσο απλά.

Δεν ξέρω πόσοι το βλέπουν έτσι, αλλά δε θα έβλαπτε αν έστω τις ημέρες αυτές, που είναι «ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης», ρίχναμε και μια “ματιά” στο άλλο στρατόπεδο.

Ε! αυτή τη “ματιά”σας προτρέπουμε να ρίξετε -μαζί μας- για να είναι και τα δικά σας τα Χριστούγεννα χωρίς τύψεις.

Το περιεχόμενο της «ματιάς» δεν έχει καμία σημασία, ή βλέπω και έχω εικόνα ή δε βλέπω καθόλου και δε γνωρίζω.

Δεύτερος στόχος (τουλάχιστον όπως το βλέπουμε εμείς), είναι να περάσουμε και στα παιδιά «μας» αυτό το πνεύμα της «βοήθειας» στο διπλανό μας. Τα παιδιά μαθαίνουν αντιγράφοντας τους γονείς, τους δασκάλους τους και γενικά όσους βρίσκονται στο κοντινό τους περιβάλλον.

Τα παιδιά ό,τι δουν θα κάνουν. Εάν ζουν σε οικογένειες που νοιάζονται για τους διπλανούς τους θα μάθουν και αυτά να νοιάζονται.

Εάν … πέρα βρέχει …, έτσι θα μεγαλώσουν και αυτά τα δικά τους τα παιδιά και … πάει λέγοντας.

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και εύχομαι να υπάρχει κάποιο «φώς» σε όλες τις οικογένειες – έστω και ένα…

 

ΟΙ ΜΠΑΛΑΝΤΕΖΕΣ

Υπενθυμίζω, ότι το Δ.Σ. του ΑΣ ΡΗΓΑΣ διαθέτει κάποια μικρά «φωτάκια» και χρόνια τώρα έχει πάρει την απόφαση να τα χορηγεί σε όποιους θα τύχει να μην έχουν κανένα «φώς» για τα Χριστούγεννα …

Όποιος μείνει από ΦΩΣ (ή αν ξέρετε κάποιον άλλο που έμεινε από ΦΩΣ), ζητήστε κάποια … μπαλαντέζα, όλο και κάτι θα βρεθεί (διακριτικά και αθόρυβα).

Να μη μείνει στο «σκοτάδι» κανένα παιδί καμία οικογένεια, τότε μόνο θα χαρούμε και εμείς όσο πρέπει τα Χριστούγεννα.

 

Τι θα γίνει με μένα;

Όταν ήμουν στο γυμνάσιο  η συγχωρεμένη καθηγήτριά μου όλο κάτω από τη βάση με έβαζε στην έκθεση. Τώρα πάρλα και πάρλα… ξέρει κανείς την απάντηση;

print

Written by