ΑΣ ΡΗΓΑΣ – Η ΕΜΜΙΣΘΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΔΥΟ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΙΝΑΙ «ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ»

Γράφει ο  Φώτης Κατσίκας προπονητής του ΑΣ ΡΗΓΑΣ (ως εκπρόσωπος του Ασ ΡΗΓΑΣ, χρόνια τώρα). Γράφει κυρίως για την ενημέρωση των γονέων (και από την πλευρά του ΑΣ ΡΗΓΑΣ), αλλά και για να υπερασπιστεί το σύλλογο, που πριν από 20 χρόνια οραματίστηκε και δημιούργησε, χτίζοντας λιθαράκι-λιθαράκι επάνω στη φιλοσοφία του κ. Ρήγα Ευσταθιάδη και που θεωρεί χρέος ΤΙΜΗΣ να προστατεύει, να νοιάζεται  και να φροντίζει όσο θα ζει. Όταν πιστεύει ότι απειλείται η εύρυθμη λειτουργία του συλλόγου δεν κάνει πίσω για χάρη ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:  Η «προπονητική συνεργασία» των μελών του συλλόγου κ.κ. Φαρμάκη  Γεωργίου και Δήμα Νικολέττας με το σύλλογο, διακόπτεται από τις 18.12.15, ημέρα που ανακοίνωσαν εγγράφως την απόφασή τους, να μη συνεχίσουν με το  σύλλογο.

Οι προαναφερόμενοι «προπονητές», των οποίων η προπονητική σταδιοδρομία άρχισε στην αγκαλιά του ΑΣ ΡΗΓΑΣ με τη φροντίδα και την αγάπη των μεγαλύτερων συναδέλφων τους, -ΗΤΑΝ ΑΨΟΓΟΙ- για όσα χρόνια συνεργάστηκαν με το σύλλογο.

Ο λόγος που οδήγησε στη λύση της συνεργασίας των προπονητών με το σύλλογο, είναι αποτέλεσμα της Φιλοσοφίας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που δεν επιθυμεί ερμαφρόδιτες καταστάσεις στο σύλλογο και όχι της «προπονητικής επάρκειας» των προπονητών  ή οικονομικών διαφορών.

Η κίνηση των κ. Φαρμάκη και κ. Δήμα να εργάζονται και σε δεύτερο αθλητικό σύλλογο -με το ίδιο αντικείμενο και στην ίδια περιοχή (ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ), δεν έγινε δεκτή από τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ διότι πιστεύει ότι η έμμισθη σχέση σε δύο αθλητικούς συλλόγους -συγχρόνως, με το ίδιο αντικείμενο και στην ίδια περιοχή- είναι «ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ» (υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα).

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ζήτησε από τους προαναφερόμενους «προπονητές» να επιλέξουν ΕΝΑ ΣΥΛΛΟΓΟ στον οποίο να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους  και οι «προπονητές» επέλεξαν ή αναγκάστηκαν να επιλέξουν (σύμφωνα με τα λεγόμενα των προπονητών), να διακόψουν τη συνεργασία τους με τον ΑΣ ΡΗΓΑΣ.

Βλέπουμε καθαρά  ότι, το να υπηρετείς συγχρόνως τα συμφέροντα δύο αθλητικών συλλόγων  -με το ίδιο αντικείμενο και στην ίδια ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ- είναι κάτι που δεν συμβιβάζεται. Είναι κάτι που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε συγκρούσεις συμφερόντων, διαμάχες και καυγάδες, όπου δυστυχώς θα εμπλέκονται και μικρά ή μεγαλύτερα παιδιά.
Επειδή από τη μια «βλέπουμε καθαρά» το τι μπορεί να συμβεί και από την άλλη με τίποτε δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις, που σίγουρα θα προκύψουν, προτιμήσαμε να λύσουμε το «μελλοντικό» πρόβλημα από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε.

Δυστυχώς οι ενδιαφερόμενοι προπονητές έδειξαν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κίνησής τους και προτίμησαν ή αναγκάστηκαν (όπως τονίζουν), να λύσουν τη συνεργασία με το σύλλογο, που τόσα χρόνια τους προσέφερε την αγκαλιά του και μέσα στον οποίο  έχουν «ανδρωθεί» προπονητικά.

Θα επικροτήσουμε την  επιλογή των προπονητών, αφού είχαν το δικαίωμα να επιλέξουν,  αντιγράφοντας έναν από τους «κανόνες ζωής» του πετυχημένου επιχειρηματία Τζον Ροκφέλερ:
«Μη φοβηθείτε να αφήσετε κάτι καλό για κάτι καλύτερο».

Ειλικρινά ευχόμαστε «στα παιδιά μας», να βρείτε αυτό το «κάτι καλύτερο» γιατί νοιαζόμαστε για εσάς.
Ό,τι θελήσετε, σε προσωπικό επίπεδο θα σας το δώσουμε. Όμως, μη μας ζητάτε να πειραματιστούμε «για χάρη σας» με το σύλλογο, αυτό δε θα γίνει για κανέναν.

Το ότι βάζουμε το «μαχαίρι στο κόκκαλο» είναι γιατί πάνω από συναισθηματισμούς και προσωπικά πιστεύω των εμπλεκομένων, βάζουμε το συμφέρον του συλλόγου και τη θωράκισή του από «εστίες», που θα δημιουργήσουν αργότερα προβλήματα.
Φτάσαμε μετά από 20 χρόνια, με πολύ κόπο, να έχουμε ένα σύλλογο πρότυπο. (Ακόμη και αυτές οι γραμμές, που θα γίνουν προσιτές σε όλους και ο καθένας θα μπορεί να έχει άποψη, αποδεικνύουν τις ξεκάθαρες σχέσεις που επιθυμούμε για το σύλλογό μας).  
Νοιαζόμαστε για το μέλλον του συλλόγου και με τίποτε και για κανέναν δε θα ρισκάρουμε το μέλλον του.

Μπορεί οι φόβοι μας και τα πιστεύω μας να μη συμφωνούν με τα δικά σας, όμως αυτά πιστεύουμε, με αυτή τη φιλοσοφία ο σύλλογος έφτασε εδώ που έφτασε και όποιος θέλει να είναι σε αυτό το σύλλογο θα πρέπει να ακολουθεί τη φιλοσοφία του συλλόγου.

Δεν θα αναφέρω τα λάθη που έγιναν, γιατί δυστυχώς έγιναν και δεν έπρεπε!

Όμως θα πάρω την πρωτοβουλία, λόγω και πάλι της φιλοσοφίας του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που είναι σταθερή, και θα πω στους γονείς.

Όποιος γονέας έφερε στο σύλλογο το παιδί του για τον (π.χ. …κ.  Κατσίκα) και τώρα που ο κ. Κατσίκας  πηγαίνει σε άλλο σύλλογο θέλει να τον ακολουθήσει, δεν έχει παρά να ζητήσει από το Δ.Σ. να απεγκλωβιστεί από το σύλλογο.
Έχουμε χρόνια τώρα δεσμευτεί ότι δεν εγκλωβίζουμε αθλητές και το τηρούμε, όπως τόσο απόλυτα τηρούμε και το ότι δε θέλουμε οι προπονητές μας να εξυπηρετούν συγχρόνως συμφέροντα δύο συλλόγων με το ίδιο αντικείμενο (πιστεύουμε να μας το επιτρέπετε)!

Ευχόμαστε στα «παιδιά μας»  καλή συνέχεια στην επαγγελματική τους απασχόληση και τους ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα προσφορά τους στο σύλλογο.

Το μόνο που ζητάμε είναι να μη γίνουν άλλα λάθη!  Ήδη έγιναν αρκετά!
Δε συμφωνήσαμε σε κάτι, που ο σύλλογος θεωρεί ΟΡΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και χώρισαν οι δρόμοι μας, ας μείνουμε εκεί.
Από δω και πέρα, ας δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Οτιδήποτε άλλο θα μας στεναχωρήσει διπλά.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

Με Τιμή

Κατσίκας Φώτιος

print

Written by