ΤΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ & Η «ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ»!

Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ δεν ησυχάζει. Συγκεντρώνει ρούχα και τρόφιμα και τα διαθέτει όπου θα πιάσουν τόπο.

Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν πιστεύουμε ότι με τα 10-20 κιλά … τρόφιμα που μαζέψαμε θα «σώσουμε την κατάσταση». Δεν έχουμε αυτή την ψευδαίσθηση  οι ανάγκες, κυρίως αυτές τις ημέρες, είναι απείρως πολλαπλάσιες από τη δική μας προσφορά.

Τότε γιατί κοινοποιούμε ή ακόμη και γιατί «υπερηφανευόμαστε» για τις πράξεις μας αφού μόλις παραπάνω ομολογήσαμε ότι είναι «σταγόνα στον ωκεανό»;

Θα σας δώσω την απάντηση έμμεσα. Θα σας πάω από Θεσσαλονίκη  στην Αθήνα «κοφτά» … (μέσω Βουλγαρίας)!

1) ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Κοινοποιούμε την απόφαση της επιτροπής και την υλοποίηση της απόφασης (φωτογραφίες από την παράδοση) για να είμαστε «σωστοί» σε όσους – ακόμη και από το υστέρημά τους- συνέβαλαν στη συγκέντρωση των αγαθών. Ξέρετε ακολουθούμε πιστά το:  «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι Τίμια αλλά και να φαίνεται Τίμια» (τόσα ακούμε κάθε μέρα)!

2) Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΑΣ – ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΕΝΕΩΝ

Δε συγκεντρώνουμε τα τρόφιμα για τα 10-20 ή 30 κιλά.
Συγκεντρώνουμε τα τρόφιμα γιατί με τη βοήθεια των οικογενειών, θα ανοίξουμε ακόμη ένα «παράθυρο» σε (ας πούμε 50 παιδιά), από το οποίο παράθυρο θα «βλέπουν» και προς τη «γειτονιά» της ΑΞΙΑΣ/ΑΡΕΤΗΣ της *Αλληλεγγύης* ή της *ανθρωπιστικής διάθεσης*.

Ε! αυτή η προοπτική δεν είναι αμελητέα δεν έχουμε να κάνουμε με τα 20 ή 30 κιλά που συγκεντρώσαμε αλλά με τα 50 παιδιά, που το καθένα με τη σειρά του, θα περάσει σε δύο, τρία, πέντε ή και περισσότερα άτομα τις προαναφερόμενες  ΑΞΙΕΣ/ΑΡΕΤΕΣ. 

Με μαθηματικά λόγια (ας μη μας μαλώσουν οι  μαθηματικοί), αυτή η προοπτική έχει απείρως μεγαλύτερη σημασία γιατί αυξάνεται όχι με «ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ» αλλά με «ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟ».  (Να και το φρεσκάρισμα στα μαθηματικά!)

«ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ» είναι μια ακολουθία όπου κάθε όρος της προκύπτει από τον προηγούμενό του με πρόσθεση του ίδιου πάντοτε σταθερού αριθμού «ω».

 

«ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΠΡΟΟΔΟΣ»  είναι μια ακολουθία όπου κάθε όρος της προκύπτει από τον προηγούμενό του με πολλαπλασιασμό του ίδιου πάντοτε σταθερού αριθμού λ ≠ 0.

3) ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ … σιγά μη χρειάζεται να το εξηγήσω.

Για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του εγχειρήματος.

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ

 

ΣΗΜ.:   ΕΛΑΤΕ ΣΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 21/12/2015  στις 19:15 ΣΤΟ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ (βλέπετε σχετικό αρθρο παρακάτω).

print

Written by