ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ «ΤΑ ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ»

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΔΙΝΕΤΕ ΛΟΓΟΥΣ
ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Τελικά είναι -το κάτι άλλο-  να ανακαλύπτεις ότι χωρίς να το ξέρεις, χωρίς να το επιδιώκεις και χωρίς να στοχεύεις σε αυτό, μπορείς να αλλάξεις τη φιλοσοφία και τους στόχους της ζωής των ανθρώπων. Κάτι τέτοιες στιγμές, όλοι όσοι ασχολούνται με τις ψυχές των παιδιών ή γενικά των ανθρώπων, ανακαλύπτουν ότι η ενασχόληση με την ψυχή των «παιδιών – ανθρώπων» δεν είναι παιχνίδι, δεν είναι βιοποριστικό επάγγελμα, δεν είναι κάτι το απλό. Είναι σημείο αναφοράς της ζωής για εκατοντάδες ή και χιλιάδες «ανθρώπους», που θα καθορίσει τις Αρχές και τις Αξίες που θα υιοθετήσουν και θα υπηρετούν με Θρησκευτική ευλάβεια  στη ζωή τους.

Αν το έχουμε στο μυαλό μας αυτό συνέχεια, μόνο τον καλλίτερο μας εαυτό θα πρέπει να παρουσιάζουμε σε κάθε περίπτωση, χωρίς ποτέ να κουραζόμαστε. Τότε μαζί με εμάς που θα γίνουμε «καλλίτεροι άνθρωποι» θα κάνουμε καλύτερους και όσους μπορούν να «δουν και να ακούσουν».

Γράφει ο Σταματάκης Ευάγγελος,
ο μαραθωνοδρόμος του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που βραβεύτηκε από το σύλλογο όχι τόσο για τα αθλητικά του επιτεύγματα όσο για το ότι αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για τους νεώτερους αθλητές αλλά και πηγή έμπνευσης και δύναμης για τους μεγαλύτερους.

ΑΣ ΓΝΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Του Σταματάκη Ευάγγελου.

Είμαι νέο μέλος της οικογένειας του Α.Σ. ΡΗΓΑΣ κι όμως έχω εισπράξει τόση αγάπη από εσάς που πραγματικά δυσκολεύομαι να περιγράψω αυτό που νιώθω! Με νωπές τις εικόνες τα χαμόγελα και τη συγκίνηση από την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας…δράττομαι της ευκαιρίας και λέω …ας γνωριστούμε καλύτερα… γιατί σε μια οικογένεια πρέπει να μιλάμε ανοιχτά! J

Από μικρό παιδί μου άρεσε ο αθλητισμός….το Ευ Αγωνίζεσθαι, αυτό το σύστημα αξιών, βασικό και θεμελιώδες στοιχείο κάθε πραγματικής αθλητικής συμπεριφοράς! Θυμάμαι τον εαυτό μου να κολλά στην οθόνη της τηλεόρασης όταν έδειχνε το αγώνισμα του μαραθωνίου. Θαύμαζα τους αθλητές… προσπαθώντας να κατανοήσω τι ήταν αυτό που τους έδινε τόσο δύναμη και κουράγιο για να φτάσουν στον τερματισμό, από που πηγάζει όλη αυτή η δύναμη;;!!

Ο πρώτος μου Μαραθώνιος σε ηλικία 20 χρονών….οχι όμως των 42.195 μέτρων!

Η λέξη τρομάζει στο άκουσμα…

-«νεαρέ έχεις καρκίνο…στο χέρι σου είναι όμως να δώσεις τον αγώνα σου και να τα καταφέρεις, να θυμάσαι όλα από το μυαλό ξεκινάν»……..ο χρόνος σταματά, όλα γύρο έχουν παγώσει, η ψυχή βγαίνει από το σώμα … στέκεται και σε κοιτά με αγωνία για να μάθει τι έχει αποφασίσει το μυαλό να κάνει…θα παλέψεις ή θα εγκαταλείψεις;;

….Η σιωπή πριν τη μάχη……έτοιμος για αγώνα!!!

Ένας αγώνας ιδιαίτερος, από αυτούς που η ζωή σε δοκιμάζει και ταυτόχρονα σου δίνει ψυχικά εφόδια για το μέλλον…!Εκεί κατάλαβα με τον δικό μου τρόπο πόσο μοιάζει το αγώνισμα αυτό με την ίδια τη ζωή! Εκεί κατάλαβα οτι όταν το μυαλό θέλει είναι ανίκητο…!

Έδωσα όρκο στον εαυτό μου οτι θα τερματίσω νικητής…δίπλα μου από την πρώτη στιγμή η Στέλλα, ο άνθρωπος μου!!!Εδώ και 16 χρόνια σε κάθε βήμα, σε κάθε σκέψη, σε κάθε αγώνα μου… πάντα εκεί!! Είναι τα μάτια που ψάχνω να βρω σε κάθε τερματισμό! Μια αφανής ηρωίδα που με υπομονή και στοργή μου δίνει κουράγιο και δύναμη για να συνεχίσω!

Είναι αυτή που μου έχει εξομολογηθεί… «είναι στιγμές που πιάνω τον εαυτό μου να λέει, «μακάρι να μην έτρεχες» γιατί είναι στιγμές που μου λείπεις όταν είσαι σε φάση προετοιμασίας… αλλά όταν σε βλέπω να τερματίζεις τα ξεχνάω όλα!!!»

Αλήθεια, υπάρχει βραβείο για αυτόν τον άνθρωπο…;;

Το πιο γλυκό βραβείο η κορούλα μας…που αρχίζει σιγά σιγά να καταλαβαίνει τι κάνει ο μπαμπάς…και με τόσο λαχτάρα και υπομονή περιμένει το Σάββατο να γυρίσει ο μπαμπάς από τη μεγάλη προπόνηση…«μπαμπά, πώς πήγε η προπόνηση σου;» για να έρθει η δεύτερη  ερώτηση που σου παίρνει κάθε πόνο και σκοτούρα.. «είσαι κουρασμένος, να με πάρεις μια αγκαλίτσα;» Δεν ξέρει ότι όσο και κουρασμένο και ταλαιπωρημένο να είναι το σώμα αυτή η αγκαλιά είναι η καλύτερη αποθεραπεία…

Στη ζωή πρέπει ναέχεις μάτια και καρδιά ανοιχτά για να αρπάξεις κάθε ευκαιρία που θα βρεθεί μπροστά σου... έτσι διασταυρώθηκαν οι δρόμοι μας με ένα σημαντικό πρόσωπο  για μένα όπως αποδείχτηκε στο πέρασμα των χρόνων… τη Δήμητρα Ιορδανίδου. Ένα κορίτσι με αρχές, ήθος και αξίες….μια σπουδαία αθλήτρια αλλά το πιο σημαντικό για μένα, μία  αληθινά σπουδαία γυναίκα-άνθρωπος!!!Μου έμαθε πολλά πράγματα και μου μαθαίνει ακόμα γύροαπό τον μαραθώνιο…για όλη αυτή την κοσμοθεωρία, μακριά από χρονόμετρα γιατί η ουσία είναι αλλού, γιατί όλο αυτό το κάνουμε για να μεταλαμπαδεύσουμε την ελπίδα… μια αληθινή Δασκάλα-φίλη, μια σχέση που σφυρηλατήθηκε  με φωτιά και αμόνι στο πέρασμα των χρόνων και έγινε πλέον μέλος της οικογένειάς μου!!

Σας ζητώ συγνώμη για την φλυαρία μου αλλά έχω μάθει να λέω τα πράγματα με το όνομά τους… αυτή είναι η οικογένειά μου, τα πολύτιμα διαμαντάκια μου!!

ΟΛΑ από κει ξεκινούν και εκεί καταλήγουν…!!

Έτσι λοιπόν με μάτια και καρδιά ανοιχτά εντόπισα τον Α.Σ. ΡΗΓΑΣ… άρχισα να παρακολουθώ τις δράσεις τους και όλη την κοσμοθεωρία τους μέσα από την ηλεκτρονική τους σελίδα. Μαγνητίστηκα αμέσως … άνθρωποι αληθινά σπουδαίοι, μια οικογένεια τόσο δεμένη, με πάθος και αγάπη για αυτό που κάνουν από τον πιο μικρό μέχρι τον πιο μεγάλο εκεί μέσα!!!

Ήταν θέμα χρόνου να ζητήσω και εγώ να γίνω μέλος αυτής της οικογένειας… που από την πρώτη στιγμή ένιωσα την αγάπη σας!!!

Είμαι πολύ περήφανος που είμαι και εγώ ένα μικρό λιθαράκι αυτού του οικοδομήματος που ονομάζεται Α.Σ. ΡΗΓΑΣ.

Ακόμη ένα διαμαντάκι στη ζωή μου…

Σας ευχαριστώ γιατί μου δίνετε λόγους να προσπαθώ να γίνω καλύτερος άνθρωπος…!!!

Με εκτίμηση

προς όλη την οικογένεια Α.Σ. ΡΗΓΑΣ.

Σταματάκης Ευάγγελος

print

Written by