ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΣ ΡΗΓΑΣ – ΣΑΒΒΑΤΟ 20.2.16 ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ

Με ευχάριστο πονοκέφαλο σας γράφουμε αυτές τις γραμμές. Θελήσαμε να δώσουμε την ευκαιρία στους μικρούς μας αθλητές να γνωρίσουν μερικά αγωνίσματα, κατεβάσαμε το όριο ηλικίας αρκετά για να το χαρούν περισσότεροι και αυτό έγινε η αιτία του πονοκέφαλου.
Με ποιο τρόπο θα περιορίσουμε τα παιδιά που θέλουν να δοκιμάσουν και στο άλμα επί κοντώ; Από κάθε ηλικιακό γκρουπ οι περισσότεροι θέλουν να δοκιμάσουν. Σκεφτήκαμε να βάλουμε όριο πρόκρισης.
Στην αρχή το είχαμε χαλαρό σήμερα βλέποντας την πληθώρα το κάναμε λίγο πιο δύσκολο! Αποτέλεσμα να στεναχωρήσουμε μερικά παιδιά και ίσως να εκθέσουμε τους προπονητές τους που ενώ είχαν προκριθεί σήμερα τους είπαμε όχι.

Η λύση που δίνουμε για το άλμα επί κοντώ είναι:

Α)  Στον αγώνα των αρχαρίων (με βοήθεια) μπορούν να έρθουν είτε όσοι πέρασαν το όριο πρόκρισης 1.50 είτε όσοι πήραν βαθμό τεχνικής 8 και πάνω είτε όσους θα προτείνουν οι προπονητές τους. Οι άλλοι προσέχουμε στις προπονήσεις και συμμετέχουμε το επόμενο η και μεθεπόμενο Σάββατο.

Β) Ο κανονικός αγώνας επι κοντώ, θα γίνει με πήχη και εάν είτε ο αθλητής είτε το κοντάρι του ρίξει τον πήχη, το άλμα θα είναι άκυρο. Τώρα θα φανεί ποιοι θέλουν ακόμη δουλειά, γιατί το επί κοντώ είναι απαιτητικό  αγώνισμα και είναι δύσκολο.  Με λίγες  προπονήσεις είναι πολύ δύσκολο κάποιος να τα καταφέρει! Θα το δούμε όλοι στον αγώνα του Σαββάτου.

Γ) Αμέσως μετά το επί κοντώ με βοήθεια, όσοι τελειώνουν αγωνίζονται σε ένα δρόμο 80 μέτρων. Το ίδιο θα κάνουν και όσοι τελειώνουν από τον κανονικό αγώνα του επί κοντώ.

Δ) Όσοι θέλουν να δοκιμάσουν και την αντοχή τους τρέχουν 600μ. οι ΠΠ/Β και ΠΠ/Α και 400μ. οι μικρότεροι.

Ε) Δε θα αφήσουμε παραπονεμένους τους δυνατούς. Την ώρα που οι δρομείς θα τρέχουν το αγώνισμα της αντοχής οι «Δυνατοί» θα ρίξουν μία σφαίρα 3 κιλών ή και 4 οι μεγαλύτεροι, με τις οδηγίες του προπονητή των ρίψεων κ. Στάθη Χατζηστάθη.

ΟΡΙΟ ΗΛΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ ΤΟ 2006

Οι αθλητές που θέλουν να δοκιμάσουν στα άλλα αγωνίσματα (80μ., 400μ. 600μ., Σφαίρα) θα πρέπει να είναι γεννημένοι το 2006 ή και νωρίτερα (2005,2004 …).
Όσοι είναι μικρότεροι π.χ. 2007 και συμμετέχουν στο επί κοντώ μπορούν και αυτοί να δοκιμάσουν στα άλλα αγωνίσματα.
οι μικρότεροι να περιμένουν την επόμενη αγωνιστική ευκαιρία για την ηλικία τους, που δε θα αργήσει  και μέχρι τότε να … ετοιμάζονται.

Λόγω της προβλεπόμενης μεγάλης συμμετοχής αλλά και για να τελειώσουμε στην ώρα μας

το πρόγραμμα καθορίζεται ως εξής:

10:00 Αρχίζει το επί κοντώ με βοήθεια (οι αθλητές έρχονται τουλάχιστον 30’ νωρίτερα και κάνουν ζέσταμα και ασκήσεις. Στις 10:00 ακριβώς γίνονται από δύο δοκιμαστικά για να βρούμε το βήμα μας και αρχίζουμε από το 1.50, 1.70,(με λάστιχο)  και μετά ανά 10 εκ (με πήχη).

11:00 Αρχίζουν τα δοκιμαστικά με λάστιχο για όσους  μπορούν να κάνουν άλμα μόνοι τους και έχουν ρεκόρ τουλάχιστον 1.40 .
Ο αγώνας ξεκινάει από το 1.40, 1.60 και μετά ανά 10 εκ. (με πήχη).

11:00 Ξεκινάει και ο αγώνας των 80μ. Όσοι έχουν τελειώσει ανεβαίνουν επάνω και τρέχουν τα 80μ.

11:30 τρέχουν οι μικροί 400μ. και οι μεγαλύτεροι 600 μ.

11:45 Ετοιμάζονται και ου δυνατοί για να ρίξουν τη σφαίρα.


Οι αθλητές θα συγκεντρωθούν στην αίθουσα Κ. ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ και από εκεί με τη συνοδεία των προπονητών θα πάνε στο χώρο του επόμενου αγωνίσματος…

Όσοι αγωνίζονται στο επί κοντώ, με το που θα κάνουν τρία άκυρα φεύγουν για το δεύτερο αγώνισμα της επιλογής τους.

Για να βαθμολογηθεί κάποιος και να διεκδικήσει τα μετάλλια θα πρέπει να συμμετάσχει τουλάχιστον σε δύο αγωνίσματα. Όσοι κάνουν τρία αγωνίσματα θα έχουν πλεονέκτημα γιατί θα αξιολογηθούν στα δύο αγωνίσματα που πήγαν καλύτερα.

Η επιτροπή των προπονητών θα δώσει μετάλλια (τρία σε αγόρια και τρία σε κορίτσια) σε όσους διακριθούν λαμβάνοντας υπόψη όχι μόνο την επίδοση αλλά και  την ηλικία των αθλητών. Μπορεί δηλαδή τα μετάλλια να τα πάρουν μικροί ή και μεγάλοι. Η επιτροπή των προπονητών θα αποφασίσει.

Μη διστάσετε να δοκιμάσετε και σε αγωνίσματα που δεν έχετε εμπειρία. Οι αγώνες γιαυτό γίνονται για να δούμε τι θα κάνουν, ακόμη και όσοι δεν έριξαν ξανά π.χ. σφαίρα και δεν ξέρουν την τεχνική.  
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

print

Written by