12.6.16 ΟΙ ΑΚΑΔΗΛΙΕΣ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ ΝΙΚΑΝΔΡΟ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Δεν είναι καθόλου εύκολο να κουμαντάρεις τους μικρούς αντάρτες, να τους δώσεις εκείνα τα ερεθίσματα που πράγματι θα τους βοηθήσουν στο να χαράξουν αργότερα τη δική τους πορεία επάνω σε γερά θεμέλια.

Για να μπορέσεις να τα καταφέρεις με τους μπόμπιρες πρέπει να μάθεις να βλέπεις τον κόσμο όχι όπως τον βλέπουν οι μεγάλοι αλλά όπως τον βλέπουν οι μικροί.
Ε! αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Όποιος από το «ύψος» του προσπαθεί να αντιληφθεί το παιδικό μυαλό ήδη έχει χαμένο «το παιχνίδι» γιατί διαφέρει η οπτική γωνία των πραγμάτων. Άλλα βλέπει ο μικρός και άλλα ο μεγάλος.

 Όσοι πραγματικά νοιάζονται για τον κόσμο των μικρών και προσπαθούν να τον δουν από χαμηλά, κάτι καταφέρνουν τελικά. Προσπαθούμε να μπούμε στο μυαλουδάκι τους από τη δική τους οπτική γωνία και να προσαρμόσουμε στο δικό μας καντράν τα όσα βλέπουν οι μπόμπιρες. Όταν το πετυχαίνουμε, ανακαλύπτουμε έναν καινούριο κόσμο ¨ακατέργαστων διαμαντιών» που δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

ΤΟ ΠΡΟΤΥΠΟ

Στις μικρές ηλικίες «το παράδειγμα», ο τρόπος ζωής των μεγάλων, έχει απείρως μεγαλύτερη δύναμη από τα όσα τους λέμε και τους προτρέπουμε να ακολουθήσουν.
Μην καπνίζεις κάνει κακό τους λέμε ενώ εμείς καπνίζουμε!
Μη λες ψέματα τους λέμε, ενώ μας πιάνουν να λέμε άλλα αντί άλλων στο τηλέφωνο.

Να συμπεριφέρεσαι σωστά και να τηρείς τους «κανόνες» ενώ  εμείς δε δίνουμε προτεραιότητα στον … πεζό, γιατί βιαζόμαστε.

Να διατηρείς τους χώρους καθαρούς  να μαζεύεις τα σκουπίδια σου, είναι ενώ εμείς αφήνουμε το κουτί από το αναψυκτικό όπου μας τελείωσε!
Ας μη συνεχίσω … το πιάσαμε.

Τα παιδιά μιμούνται, αντιγράφουν τον τρόπο συμπεριφοράς και τρόπο αντίδρασης  των μεγάλων στις διάφορες καταστάσεις. Οι σχετικές  παροιμίες δεν ήρθαν ουρανοκατέβατες:  «Κατά τον μπάρμπα Γιάννη και τα ποπέλια του»,  εί χολώ παροικήσεις  υποσκάζειν μαθήσει (αν κατοικήσεις κοντά σε κουτσό και εσύ θα μάθεις να κουτσαίνεις) – παροιμία για την επίδραση των κακών συναναστροφών, ανάλογη με την παροιμία: «ομιλίαι κακαί φθείρουσι ήθη χρηστά» κ.α.

Γράψαμε και σε άλλη περίπτωση ότι είναι -ευχής έργο- το να μπορείς να συμπεριφέρεσαι σωστά σε κάθε περίπτωση  αλλά κυρίως όταν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο βρίσκεσαι ανάμεσα σε παιδιά.

 

Ο ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Είμαστε πολύ τυχεροί που αυτός ο υπέροχος άνθρωπος και υπέροχος αθλητής,  για 7 χρόνια τώρα βρίσκεται ανάμεσα στα παιδιά μας. Δε θα μπορούσαμε με λόγια να περάσουμε ούτε το 1/100 από όσα ο Νίκανδρος πέρασε στους εκάστοτε μπόμπιρες μόνο με την παρουσία του,  χωρίς να το επιδιώκει ή να το έχει κατά νου.

Ο χρόνος παραμονής του στο σύλλογό μας φτάνει στο τέλος του.  (Οι Κύπριοι φοιτητές δεν μπορούν  να ανήκουν  και σε σύλλογο της Ελλάδος μετά τα 27 τους  χρόνια)  και Νίκανδρος συμπληρώνει τα 27 του στο τέλος του Αυγούστου.

Σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του Νίκανδρου στο σύλλογο ως «ΠΡΟΤΥΠΟ» η σημερινή γιορτή της ΛΗΞΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ θα είναι αφιερωμένη στον Νίκανδρο Στυλιανού.

Όλα τα παιδιά θα φωτογραφηθούν μαζί του και θα έχουν ως στόχο αφενός μεν να του μοιάσουν στον τρόπο συμπεριφοράς αλλά και να τον ξεπεράσουν στα αθλητικά του επιτεύγματα.

ΝΙΚΑΝΔΡΕ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ,

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, οι προπονητές, οι γονείς & κηδεμόνες των παιδιών μας αλλά και όλοι οι συναθλητές σου (μεγαλύτεροι και μικρότεροι) ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ.

ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ  την εκπλήρωση των στόχων σου, τόσο των Αθλητικών,  όσο και για τη συνέχεια της ζωής σου.
 

print

Written by