ΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ “ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ” ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ

Ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ συνεχίζει τις προπονήσεις στο άλμα επί κοντώ, για όλο τον ΙΟΥΛΙΟ, λόγω της συμμετοχής των επικοντιστών στους Πανελληνίους αγώνες που ακολουθούν (8-9 Ιουλίου των Ε/Ν και 30-31 Ιουλίου των Νέων Α/Γ) αλλά και στο Grand Prix «ΤΟΦΑΛΕΙΑ» που θα γίνουν στην Πάτρα την Τετάρτη 13 Ιουλίου (πιθανή η συμμετοχή των Μπέλου Θεοφάνη και Τριανταφύλλου Γιώργου (υπό όρους), εφόσον γίνουν δεκτοί.
Λόγω του ότι οι αθλητές που έχουν τα όρια αλλά και που «θέλουν να αγωνιστούν» είναι αθλητές του άλματος επί κοντώ, ο προπονητής του επί κοντώ (κ. Κατσίκας) συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά στο στάδιο για τις προπονήσεις των επικοντιστών. Τις περισσότερες ημέρες στην προπόνηση βρίσκεται και ο κ. Χατζιόπουλος Κοσμάς.

Με την ευκαιρία, όσοι αθλητές παραμένουν στη Θεσσαλονίκη μπορούν να έρχονται για προπόνηση (στις 18:00) μαζί με τους αθλητές του άλματος επί κοντώ, με τον κ. Κατσίκα ή τον κ. Χατζιόπουλο. Το πρόγραμμά τους θα ρυθμίζεται ανάλογα με τα αγωνίσματα στα οποία ειδικεύονται.
Όμως, όλοι όσοι θέλουν να πάρουν έστω και μια ιδέα από το επί κοντώ, τώρα είναι η ευκαιρία, που τα άλλα γκρουπ  σταμάτησαν τις προπονήσεις και θα επανέλθουν το Σεπτέμβριο.
Όσοι θέλετε να δοκιμάσετε και το άλμα επί κοντώ …ελάτε.

Ούτως ή άλλως στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ από το Σεπτέμβριο, τα πρώτα τεστ και οι πρώτες δοκιμασίες θα στοχεύουν στο να εντοπιστούν εκείνοι οι αθλητές που διαθέτουν τα “πολλά και ποικίλα” προσόντα που απαιτούνται για το άλμα επί κοντώ. Όσοι  -μπορούν και θέλουν – θα συνεχίζουν την «πολύπλευρικότητα» γνωρίζοντας όλα τα αγωνίσματα αλλά και το επί κοντώ.
Από όσους λείπει κάποιο από τα βασικά προσόντα για το επί κοντώ (ταχύτητα, ικανότητα να μαθαίνουν εύκολα τις ασκήσεις, δύναμη, αλτικότητα, θάρρος,  κ.α.) θα οδηγούνται στα καταλληλότερα αγωνίσματα, ανάλογα με τα προσόντα τους.

Στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ που διαθέτει προπονητές με τόση εμπειρία στο άλμα επί κοντώ αλλά και την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή – κυρίως κοντάρια- κ.α., θα είναι ντροπή να μη γνωρίσουν πρώτα τα «Ρηγόπουλα» το άλμα επί κοντώ.

Δε θα υπάρχει αθλητής που να μην έχει “δοκιμάσει” το αγώνισμα, που να μην έχει πιάσει έστω μία φορά το «σπαστό» κοντάρι, άσχετα με το αν στη συνέχεια ακολουθήσει το οποιοδήποτε αγώνισμα.
Ακόμη και όσοι δείχνουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν στο επί κοντώ, περνούν από όλα τα αγωνίσματα (Ταχύτητες, άλματα, ρίψεις) είναι μέρος της καθημερινής τους προπόνησης.

Δυστυχώς με τα άλλα αγωνίσματα δε γίνεται το ανάλογο (δεν περνούν καθόλου από το δύσκολο τεχνικά και απαιτητικό σε προσόντα αγώνισμα.
Αν κάποιο παιδί επιλέξει ένα αγώνισμα (Ταχύτητας, αλτικότητας ή δύναμης) στην προπόνησή του δε θα περάσει ποτέ από το άλμα επί κοντώ!
Το να γίνει αυτό σε άλλους συλλόγους, που δεν έχουν τη γνώση αλλά και την υλικοτεχνική υποδομή του αγωνίσματος, είναι κατανοητό και το βλέπουμε καθημερινά. Το να γίνει όμως αυτό στον ΑΣ ΡΗΓΑΣ το θεωρούμε «μέγα λάθος» και με αυτή τη φιλοσοφία θα βαδίσουμε στο μέλλον.

print

Written by