Ο ΣΕΓΑΣ ΖΗΤΗΣΕ ΝΑ ΕΠΙΣΗΜΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΛΑΘΗ ΣΤΟ Α/Γ

Το ερέθισμα για τα παρακάτω γραμμές, δόθηκε από την ΠΡΩΤΟΓΝΩΡΗ πρόσκληση «του ΣΕΓΑΣ» για προτάσεις ώστε να διορθωθούν τα πιθανά λάθη στο Α/Γ.
Την πρόσκληση αυτή όμως δεν την ξαναβρήκα πουθενά!

Πάλι κακός θα γίνω, αφού όταν λες τα πράγματα με το όνομά τους γίνεσαι “Ο ΚΑΚΟΣ”. Το προτιμώ και να έχω άποψη από το να τα βλέπω και  “να βράζω στο ζουμί μου”.

Ανδρέα  γεια,

Βρήκα στο Αρχείο μου την πρόταση, που στέλνω σχεδόν σε κάθε ΕΠΑΚΑΒ (σου στέλνω επίτηδες την πρόταση από το 2005 !!!!!!!!!! δεν άλλαξε τίποτε ισχύει όπως ακριβώς την έγραψα τότε!!!

Το ίδιο σκηνικό για κάθε χρόνο.
Εγώ σας στέλνω εγγράφως την πρότασή μου συνεχώς … κανείς μέχρι τώρα δεν ασχολήθηκε, έστω να το συζητήσουμε και να δούμε πού υπάρχει το πρόβλημα.

Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει πρόβλημα, απλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να «μελετήσει» τα όσα χρόνια τώρα φωνάζω και να τα περάσει στην προκήρυξη, τόσο απλά (όπως η αλλαγή στον προκριματικό των αλμάτων).

Τελευταία μου ελπίδα είσαι εσύ Αντρέα!

Δυστυχώς οι περισσότεροι ό,τι έμαθαν έμαθαν, και αν το έμαθαν λάθος δεν αλλάζουν με τίποτε, ακόμη έχοντας μπροστά τους τον κανονισμό!!! τόσο αγύριστα κεφάλια, που απορώ πώς στηρίζεται ο αθλητισμός τόσα χρόνια σε τέτοια «κεφάλια».

Και επειδή ξέρεις ότι δε λέω πράγματα στον αέρα, σου επισημαίνω μόνο δύο (επώνυμες) από τις πολλές ανησυχητικές περιπτώσεις που συναντάω εδώ και χρόνια.

1)      Ακόμη δεν έχω απάντηση από (τον Κ…. ή τον ΣΕΓΑΣ επίσημα) που δεν παραδέχτηκε -με ανοιχτό τον κανονισμό μπροστά μας- ότι έχει λάθος (για την περίπτωση που το κοντάρι περάσει την κάθετο της νοητής γραμμής του “0” ) αλλά δεν ακουμπήσει πουθενά. Ακόμη επιμένει ότι είναι ΑΚΥΡΟΣ ο αθλητής! Και το χειρότερο η άποψη αυτή πέρασε και σε όσους αθλητές ήταν παρόντες!!!

2)      Με ανοιχτό τον κανονισμό επίσης (προχθές στο Π/Κ στα Τρίκαλα), δεν καταλήξαμε με το (Χ……..), αν ο αθλητής που προσγειώνεται στο Μήκος, κάνει ένα βήμα πίσω και φεύγει έξω προς τα πίσω και πλάγια, αν πρέπει να μετρηθεί το άλμα του ή ΟΧΙ. Επιμένει ότι θα μετρηθεί από το ίχνος που άφησε τελευταίο πριν βγει!
Δε λαμβάνει υπόψη του τον «ορισμό» του «εγκαταλείπω σωστά το σκάμμα». ;Άρθρο 185, 2.  Έλεος!!!

Με τέτοια μυαλά, που να μη χωράει κάτι άλλο εκτός από την εικόνα που σχημάτισα κάποτε (ίσως λανθασμένα) και στην οποία να επιμένω χωρίς να «ακούω», και άλλα 50 χρόνια να περάσουν αν είναι οι ίδιοι στο προσκήνιο, τα λάθη θα επαναλαμβάνονται.

Επιμένω ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ότι και δίκαιο είναι και κανείς δε θα έχει αντίρρηση.

Είναι ακριβώς η περίπτωση του προκριματικού (π.χ. στο επί κοντώ με τα δύο γκρουπ, το καλό Α και το επόμενο Β), που πριν μερικά χρόνια καθιερώσατε (νομίζω με δική σου πρόταση).
Σαφώς και ο κανονισμός λέει άλλα για τον προκριματικό. Όποιος θέλει να κάνει τον καμπόσο μπορεί να σας φέρει τα άρθρα του κανονισμού αλλά η Ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να εφαρμόζει σε ειδικές περιπτώσεις τις δικές της τροποποιήσεις, αρκεί να τις περάσει στις προκηρύξεις).  Σε αυτή την περίπτωση εφαρμόσατε τη δική σας άποψη (που συμφωνώ) έκανε τη διαφορά και όλα κυλούν μέλι γάλα. (Στο Κοντάρι π.χ. ο Φιλιππίδης, Πατσουκάκης … τελειώνουν με ένα άλμα και φεύγουν  να ξεκουραστούν για τον τελικό).

Ξέρω ότι θα το ψάξεις και μακάρι να με πείσεις ότι αυτό που προτείνω δεν μπορεί να εφαρμοστεί από την Ομοσπονδία.
Εγώ υποστηρίζω ότι μπορεί να εφαρμοστεί και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα κανονισμού, απλά  θα πρέπει να αλλάξει η σχετική παράγραφος  στις προκηρύξεις

Άντε γεια,  πολλά είπα.
Να είσαι καλά

Φώτης

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΣΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ

print

Written by