ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ «ΚΑΝΕ ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΟΣΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ»

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο Σύλλογο προπονητών στίβου Β.Ε. και την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης όσο και στην αιχμή του δόρατος της σημερινής εκδήλωσης κ. Ηλία Κορώνα που «εκμεταλλεύτηκαν την ολιγόωρη παρουσία (πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη) του Πέτρου Κυπριανού και κανόνισαν μία παρουσίαση με θέμα : «Προετοιμασία αθλητών Ολυμπιακού επιπέδου για τα σύνθετα Αγωνίσματα». Στην παρουσίαση εκπροσωπήθηκε και ο ΣΕΓΑΣ με εκπροσώπους από το Δ.Σ. (κ. Π. Αργειτάκη) και την Τεχνική ηγεσία (κ. Μιχελαράκης Δ. & Γ. Κουτσιώρα).

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μέχρις αργά το βράδυ μεγάλος αριθμός προπονητών και παραγόντων του στίβου της Β. Ελλάδας.
 

ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ … ΕΥΚΟΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ

Όταν φτάνεις στη Θεσσαλονίκη στις 14:45 και στις 19:00 μέχρι τις 22:00 παρουσιάζεις τα σύνθετα λες και είναι παιχνίδι, τότε όλα εξηγούνται.

Ο στόχος κάθε προπονητή είναι να φτάσει κάποτε κάποιον αθλητή να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς αγώνες. Αρκετοί τα καταφέρνουν, αφού σταθούν τυχεροί και οι αθλητές που προπονούν έχουν όλα τα απαραίτητα για να αγωνιστούν σε αγώνες αυτού του επιπέδου. Συνήθως ένας ή και καμιά φορά δύο αθλητές  φτάνουν να πάρουν το εισιτήριο για να αγωνιστούν σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Όσο πιο πολύπλοκο είναι το αγώνισμα τόσο περισσότερη δουλειά χρειάζεται, και τόσο περισσότερη προσοχή.

Σίγουρα τα σύνθετα είναι από μόνα τους μια ολόκληρη ιστορία.  Το να φτάσεις αθλητή συνθέτων (Δέκαθλο ή  Έπταθλο) να αγωνιστεί σε Ολυμπιακούς αγώνες είναι από μόνο του σταθμός ζωής.

Ο Πέτρος Κυπριανού, ο head coach στο Πανεπιστήμιο Georgia δεν έχει ένα ή δύο αθλητές αλλά έξη που κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Και το κατόρθωμα γίνεται ακόμη πιο ασύλληπτο όταν ανάμεσα στους αθλητές βρίσκονται και αθλητές/τριες του Δεκάθλου και του Επτάθλου.

Το πώς τα καταφέρνει μας εξήγησε εχθές σε μία «εφ’ όλης της ύλης» παρουσίαση που πήγε μέχρις αργά (για τα δεδομένα του Καυτανζογλείου).

Πρόγραμμα και αυστηρή τήρηση αυτού από τους αθλητές είναι το μυστικό του Πέτρου Κυπριανού. Ο κάθε αθλητής, το κάθε γκρουπ αθλητών, ξέρει την ώρα και το πρόγραμμα της εβδομάδας που ακολουθεί, το οποίο δημοσιεύεται στη σελίδα του προπονητή κάθε Κυριακή πρωί.
Η συνέχεια κυλάει ομαλά και φτάνει σε επιδόσεις που σύνολο βαθμών στο Δέκαθλο των 8.200 και 8.300 βαθμών ή στο Έπταθλο 6.300 και πάνω, φαντάζουν εύκολα! Το πόσο εύκολα φαίνονται “αλλά στην ουσία δεν είναι” μας εξήγησε ο κ. Κυπριανού.
Πίσω από επιδόσεις αυτού του επιπέδου κρύβεται η Φιλοσοφία και ο τρόπος σκέψης, που είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα όσων πετυχαίνουν στον τομέα τους, και ο Πέτρος Κυπριανού μας έδειξε ότι η δική του φιλοσοφία ακούει στο όνομα: «Κάνε απλά πράγματα όσο καλύτερα μπορείς» ο συνδυασμός αυτών θα φέρει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
 

print

Written by