ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ & ΜΠΕΛΟΣ Θ. ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

Στη Θήβα την Τετάρτη 20.7.16 θα γίνει ο επόμενος αγώνας για τους Μπέλο Θεοφάνη και Μαρκέλλα Θεοδωρίδου, (τους μόνους αθλητές του ΑΣ ΡΗΓΑΣ που συνεχίζουν ακόμη τις προπονήσεις).

Η Μαρκέλλα ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ, παραμένει ετοιμοπόλεμη μέχρι τέλος Ιουλίου.  Μέχρι στιγμής προσέφερε τα «μέγιστα» στο σύλλογο αφού κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα Πανελλήνια πρωταθλήματα τόσο των (ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ) όσο  και των (ΝΕΑΝΙΔΩΝ), ήταν 2η με 3.50 και στους δύο αγώνες.  Αφού δικαιούται να αγωνιστεί και σε 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -αυτό των ΝΕΩΝ- και να προσφέρει ό,τι μπορεί σε βαθμούς για την αξιολόγηση του συλλόγου, παραμένει ετοιμοπόλεμη και συνδυάζει τα μαθήματά της με τις προπονήσεις.
Από την άλλη η Μαρκέλλα μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερη επίδοση και ένας από τους λόγους που συνεχίζει είναι και αυτός. Δε θα ησυχάσει αν δεν επιτύχει στους επόμενους δύο αγώνες ατομικό ρεκόρ (έχει 3.51).

Η “ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ” ΟΡΑΣΗ …ΤΟΥ ΘΕΟΦΑΝΗ

Ο Θεοφάνης Μπέλος, τελείωσε τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις από το Πανελλήνιο Α/Γ όπου με 4.80 ήταν 7ος (πολύ καλά αν αναλογιστούμε ότι απολύθηκε από το στρατό μερικές εβδομάδες πριν το πρωτάθλημα). Ο Θεοφάνης συνεχίζει τις προπονήσεις μέχρι τέλος Ιουλίου, αν και δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις, κυρίως για να κάνει παρέα τη Μαρκέλλα στην προπόνηση. Όμως, αφού ούτως ή άλλως συνεχίζει έχει και αυτός τον αγωνιστικό του στόχο.
Ο Θεοφάνης -ακόμη και με αυτή την προπόνηση- δεν είναι ικανοποιημένος με το 4.80, θέλει το κάτι παραπάνω, αφού το έχει! Το ξέρει και προσπαθεί γιαυτό. [Μόνον έτσι φτάνεις στους στόχους σου, όποιοι και αν είναι αυτοί. Αν δεν τους κυνηγάς δεν υπάρχει περίπτωση να τους πετύχεις και αυτό ισχύει για όλους τους στόχους στη ζωή μας. Δε  θα πετύχουμε τα όσα μπορούμε, αν δεν κυνηγάμε τις ευκαιρίες και αν τις αφήνουμε να φεύγουν χωρίς «σοβαρό» λόγο].
Ο Θεοφάνης το θέλει, κατεβαίνει για να προσπαθήσει για μια καλύτερη επίδοση από το 4.80. Αυτός είναι ο δρόμος του κάθε αθλητή (ένας αγώνας ακόμη) όταν πιστεύει ότι μπορεί το κάτι καλύτερο. Αφού το θέλει και προσπαθεί -ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ- δικαιούται μια ακόμη ευκαιρία να προσπαθήσει να πετύχει, αυτό που ξέρει ότι “μπορεί”. 
Μέχρι την «άκρη της γης» θα πηγαίναμε τους αθλητές, όπως ο Θεοφάνης, για να τους δώσουμε την ευκαιρία να κυνηγήσουν το στόχο τους.
Θα ήταν άδικο από την πλευρά μας να μην του δώσουμε την ευκαιρία αυτή, πολύ περισσότερο στο Θεοφάνη που “βλέπει” στην ίδια εικόνα, που άλλοι “δε βλέπουν τίποτε”, τόσα πολλά, αλλά και “κάνει” τόσα πολλά, που ούτε ο ίδιος δε γνωρίζει.
Αυτό, για τις δικές μας κεραίες, είναι το μεγαλείο της “περιφερειακής όρασης” των παιδιών. (ε! δε χρειάζεται να τα εξηγούμε και όλα…).

Πώς να μην εκτιμήσεις την «περιφερειακή όρασή τους»… τον τρόπο σκέψης τους, αρετές που όταν τις συναντήσουμε σε παιδιά, μας “ανανεώνουν το συμβόλαιο” στο λειτούργημα του προπονητή, με αποτέλεσμα -για χάρη τους- να συνεχίζουμε να “ποτίζουμε” δενδρύλλια.

Η «αποστολή» (Κατσίκας, Μπέλος, Θεοδωρίδου) αναχωρεί για Θήβα αύριο Τρίτη 15:30 και επιστρέφει είτε Τετάρτη βράδυ μετά τους αγώνες, είτε Πέμπτη πρωί (θα εξαρτηθεί από την ώρα που θα τελειώσουν οι αγώνες).

print

Written by