ΑΣ ΡΗΓΑΣ: ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ 2016

«Όποιος δεν τηρεί τον Εσωτερικό Κανονισμό, δεν έχει θέση στη λειτουργία του συλλόγου».

Αναλογικά με την προπονητική σύνθεση του ΑΣ ΡΗΓΑΣ για το 2016, ο αριθμός των αθλητών που προκρίθηκαν και πήραν μέρος στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα είναι  πολύ μικρός!  Δε νοείται ένας σύλλογος όπως ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ, με τα γκρουπ των Ακαδημιών να είναι «ασφυκτικά γεμάτα» από παιδιά, το αγωνιστικό κομμάτι να λειτουργεί με αθλητές μετρημένους στα δάχτυλα…

Δυστυχώς δε πλησιάσαμε όσο έπρεπε τις Ακαδημίες για να αξιοποιήσουμε το έμψυχο δυναμικό του συλλόγου. Δεν εξετάζουμε το γιατί και το πώς απλά τονίζουμε ότι ήταν Λάθος. Αν κάθε προπονητής προωθούσε δύο με τρία παιδιά το χρόνο στην αγωνιστική ομάδα τώρα θα έπρεπε να έχουμε σε κάθε ηλικιακή κατηγορία  τουλάχιστον από 3-4 παιδιά που να διακρίνονται σε Πανελλήνιους αγώνες. Κάτι δε δούλεψε και όταν αυτό το κάτι προσπαθήσαμε μέσα από τον Εσωτερικό Κανονισμό να το καλύψουμε. .. τότε ο Κανονισμός έγινε «Πιεστικός» και το κλίμα του συλλόγου δεν είναι πλέον «χαλαρό»!

 Μα για αυτό το λόγο αναγκαστήκαμε να συντάξουμε «τον Εσωτερικό Κανονισμό» για να  βάλουμε τάξη.  Το κλίμα απεδείχθη ότι ήταν «πολύ χαλαρό» και δυστυχώς μερικοί δεν το κατάλαβαν, μέχρι την ώρα που εμφανίστηκαν οι «κανόνες» του συλλόγου.  Δεν χρειάζεται να επεκταθούμε περισσότερο, μένουμε στο ότι αυτό ήταν το αδύνατο σημείο του συλλόγου. Το ονομάζουμε ΛΑΘΟΣ,  που όμως δε σκοπεύουμε να επαναλάβουμε.

Στο σημείο αυτό υπήρχε διάσταση απόψεων των προπονητών και η διάσταση αυτή συνεχίστηκε και μετά την εμφάνιση του Εσωτερικού Κανονισμού, που καθόριζε τις εναλλακτικές λύσεις.  Η φετινή χρονιά επηρεάστηκε από την «πολύ Δημοκρατία» και μικροπροβλήματα εμφανίστηκαν, που ξεκινούσαν από  τη διάθεση του κάθε προπονητή να κάνει το δικό του. Όταν αντιληφθήκαμε  ότι με αυτή την τακτική όχι μόνον ο σύλλογος χαλούσε αλλά και κινδυνεύαμε να φτάσουμε στα «όσα με τίποτε δε θέλαμε» πατήσαμε φρένο.

Μετά από σοβαρές προσπάθειες, που οδήγησαν στην καταγραφή των κανόνων λειτουργίας του συλλόγου (για τώρα και για το μετά) δηλαδή στον Εσωτερικό Κανονισμό, πιστεύαμε ότι πλέον θα βαδίζουμε σύμφωνα με το γράμμα του νόμου. Δυστυχώς οι συνάδελφοι που είχαν διαφορετικά άποψη συνέχισαν να δηλώνουν ότι δε συμφωνούν με ορισμένα άρθρα του Κανονισμού.

Δεν πήγαινε άλλο κάποια στιγμή τα πράγματα έγιναν «ξεκάθαρα».

 

«Όποιος δεν τηρεί τον Εσωτερικό Κανονισμό, δεν έχει θέση στη λειτουργία του συλλόγου».

 

Οι φίλοι προπονητές (Σπανός Νίκος, Παπαϊακώβου Γεώργιος και Χατζηλαζαρίδης Ιωάννης) δήλωσαν ότι «δε συμφωνούν με τα όσα ορίζει ο Κανονισμός» και η απομάκρυνσή τους από το δυναμικό του συλλόγου ήταν «μονόδρομος».

Φίλοι μας, να είστε καλά.  
Σας ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα προσφορά σας στο σύλλογο και σίγουρα κανένας δεν μπορεί να σας αφαιρέσει το δικαίωμα να θεωρείτε το σύλλογο και δικό σας.
Είναι και δικός σας αφού όλα αυτά τα χρόνια ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ συντηρείται και ανδρώνεται από τον ιδρώτα όλων μας σαφώς και το δικό σας.

Η ΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΣ ΡΗΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟ 2017

print

Written by