ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2017 – ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Δημιουργήσαμε το σύλλογο για να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά να γνωρίσουν τα οφέλη του Αθλητισμού, δε διαλέξαμε μόνο τα προικισμένα αθλητικά, όλα έχουν το δικαίωμα να γνωρίσουν τον αθλητισμό.
Αυτή τη φιλοσοφία, που συνοδεύτηκε από συνέπεια, σοβαρότητα και Αρχές, γνώρισαν οι γονείς και έφεραν τα παιδιά τους στο σύλλογο. Με αυτή τη φιλοσοφία, και τις ξεκάθαρες ΑΡΧΕΣ των ιδρυτών του συλλόγου, δημιουργήσαμε το οποιοδήποτε όνομα του ΑΣ ΡΗΓΑΣ, που δεσπόζει  λαμπερό και ξεκάθαρο και που πλέον είναι «πόλος έλξης» για τους γονείς και τα παιδιά τους.

Με τη διάσταση απόψεων,  που οδήγησε στη λήξη της συνεργασίας των προπονητών (κ.κ. Σπανού Ν., Παπαϊακώβου Γ. και Χατζηλαζαρίδη Ι.) ο ΑΣ ΡΗΓΑΣ ανασυγκροτείται.

Είναι καιρός να προσαρμόσουμε το προπονητικό γκρουπ στις πραγματικές ανάγκες του συλλόγου.  Δεν μπορούμε να έχουμε π.χ. (εξειδικευμένο προπονητή του επί κοντώ) και να μην εμφανίζεται αθλητής του επί κοντώ σε καμία ηλικιακή κατηγορία σε Πανελλήνιους αγώνες αλλά ούτε και σε διασυλλογικούς!

Γιαυτό, για το 2017 (από το Σεπτέμβριο του 2016) θα υπάρχουν προπονητές που θα καλύπτουν όλα τα αγωνίσματα στα  «προαγωνιστικά γκρουπ».  Μέσα από  το προαγωνιστικό γκρουπ (των δρόμων, των αλμάτων, των ρίψεων), εφόσον υπάρχουν αθλητές που ξεχωρίζουν και έχουν διάθεση να προσπαθήσουν για κάτι καλύτερο, «ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΝ» με τις επιδόσεις τους,  τότε θα ανατίθεται η προπόνησή τους σε εξειδικευμένους προπονητές.
Το να έχουμε εξειδικευμένους προπονητές για αθλητές που είτε πιάνουν τα όρια των Πανελληνίων αγώνων και δεν αγωνίζονται, είτε  δεν πιάνουν τα όρια σε καμία ηλικιακή κατηγορία, είναι «σχήμα οξύμωρο».

Από τα παραπάνω συμπεραίνεται αλλά το δηλώνουμε και ξεκάθαρα ότι:  
Ποτέ δε μας ενδιέφερε ο μεγάλος αριθμός των παιδιών, δεν είμαστε επιχείρηση, ούτε θέλουμε να κερδίσουμε τίποτε από το σύλλογο.
Ξεκινήσαμε για να δώσουμε την ευκαιρία σε λίγα παιδιά να γνωρίσουν τον Αθλητισμό, τόσα όσα μπορούσαμε να κουμαντάρουμε. Το ένα παιδί έφερε το άλλο έγιναν πολλά (πάνω από 200) και οι προπονητές  έγιναν δύο, τρείς και … έτσι φτάσαμε να είμαστε 11 προπονητές. Δυστυχώς ο μεγάλος αριθμός έφερε και καταστάσεις που μας απομάκρυναν από τον αρχικό μας στόχο «να χαιρόμαστε την οποιαδήποτε προσφορά μας στα παιδιά».

Με την νέα αγωνιστική περίοδο θα επανέλθουμε στις προηγούμενες  καταστάσεις, μειώνοντας τον αριθμό των παιδιών αλλά και τους προπονητές, μήπως και ξαναβρούμε αυτή τη χαρά της δημιουργίας την οποία είχαμε μέχρι και πέρυσι και την οποία χάσαμε «δι’ ασήμαντον αφορμήν».

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ – ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

Τελευταία σχόλια πριν τους “ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΟ”.

print

Written by